Θλίψη. Πέθανε η μαέστρος Τερψιχόρη Παπαστεφάνου – Το συγκινητικό μήνυμα του Γιώργου Νταλάρα
Showbiz

Θλίψη. Πέθανε η μαέστρος Τερψιχόρη Παπαστεφάνου – Το συγκινητικό μήνυμα του Γιώργου Νταλάρα

Πέθανε η σπουδαία μαέστρος και ιδρύτρια της «Χορωδίας Τρικάλων» Τερψιχόρη Παπαστεφάνου.

Η κηδεία της θα γίνει δημόσια δαπάνη από τον Δήμο Αμαρουσίου, το μεσημέρι της Δευτέρας στις 15:00 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου και η ταφή στο νεκροταφείο Αμαρουσίου.

«Ο Δήμος Τρικκαίων εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για το τελευταίο ταξίδι της Τεψιχόρης Παπαστεφάνου. Η μεγάλη χορωδός και συνθέτρια, τίμησε στον ύψιστο βαθμό τη χορωδιακή μουσική στα Τρίκαλα, δημιουργώντας τη μυθική Καλλιτεχνική Χορωδία Τρικάλων.

Η Χορωδία συνέβαλε πολλαπλώς στην ανάδειξη, ενίσχυση και προώθηση της Μουσικής Παιδείας στα Τρίκαλα. Αποτέλεσε, επίσης, το έναυσμα για δημιουργικές ενασχολήσεις και σε άλλες πόλεις της χώρας μας.

Οι πολυποίκιλες συνεργασίες και οι κοινωνικές ανησυχίες που χαρακτήριζαν την Τερψιχόρη Παπαστεφάνου, οι μουσικές δράσεις, οι αισθητικές επιδιώξεις και οι καλλιτεχνικές της καινοτομίες, δημιούργησαν μια ολόκληρη σχολή στη χορωδιακή μουσική στη χώρα μας. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της χορωδού, που συνδύασε τις νότες των μεγάλων συνθετών με την έκφραση των φωνών των χορωδών, αναδεικνύοντας τον πλούτο και το εύρος της ελληνικής μουσικής.

Τα Τρίκαλα τιμούν την Τερψιχόρη της Μουσικής, της Χορωδίας, της προσφοράς.» αναφέρει σχετική ανακοίνωση για το θάνατο της σπουδαίας Τερψιχόρη Παπαστεφάνου.

Ο Γιώργος Νταλάρας πόσταρε μία φωτογραφία της και έγραψε στο instagram του: «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου αντίο. Καλό σου ταξίδι. Ήσουν εξαιρετική μουσικός και δασκάλα αφιερωμένη στην τέχνη σου και στους μαθητές σου.»!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved