Μαρία Αλιφέρη: «Έχω ζήσει θαύματα στη ζωή μου»
Showbiz

Μαρία Αλιφέρη: «Έχω ζήσει θαύματα στη ζωή μου»

Η Μαρία Αλιφέρη μίλησε με ειλικρίνεια και αποκάλυψε πως έχει βιώσει το μεταφυσικό.

Η δημοφιλής ηθοποιός, λοιπόν, όχι μόνο αποκάλυψε στη δημοσιογράφο Λίλα Καλοσκάμη πως έχει ζήσει θαύματα, αλλά ακόμη ανέφερ τι σημαίνει για εκείνη «θαύμα». Παράλληλα, εξομολογήθηκε τους λόγους για τους οποίους δεν έκανε παιδιά και γάμο.

Είστε πολύ «ζεστός» άνθρωπος, μιλήσατε για ανάγκη επικοινωνίας με τον συνάνθρωπο, ωστόσο μας δίνετε πάντα την εντύπωση μιας ανεξάρτητης γυναίκας και ενός ελεύθερου πνεύματος. Κάνω λάθος;

Καθόλου! Αντάρτης είμαι από την κούνια μου, ασ' το (γέλια). Αλλά όχι αντάρτης της πλάκας να πετάω πέτρες και να φωνάζω. Είμαι αντάρτης-αντάρτης! Τώρα το καταλαβαίνω που μεγάλωσα και μπορώ να το πω.

Μήπως ήταν και αυτός ένας λόγος που δεν θελήσατε να παντρευτείτε; Αληθεύει πως δεν θέλατε να κάνετε παιδιά γιατί θα σου δέσμευαν;

Θα σου μιλήσω ειλικρινά. Δεν ένιωσα ποτέ την ανάγκη να παντρευτώ. Αγαπώ πολύ τα παιδιά. Τα λατρεύω. Έχω πέντε ανίψια που τους έχω απίστευτη αδυναμία. Ωστόσο, ποτέ δεν επιθύμησα ένα δικό μου. Να το πω πιο απλά, νομίζω πως θα με περιόριζε, θα με εξαρτούσε πολύ. Η δική μου η αγάπη θέλει πολλούς δεν μου φτάνει μόνο ένα ή δυο παιδιά.'Ηθελα όλη αυτή η αγάπη να μεταφερθεί σε πολλούς. Η ζωή μου έδωσε, λοι­πόν, αυτά τα παιδιά, μέσα από τα ανίψια και τους μαθητές μου. Όταν ήμουν μικρή έλεγα πως όταν μεγαλώσω θέλω πολλά λεφτά, να έχω ένα τερά­στιο σπίτι και κτήμα και να παίρνω παιδιά από όλο τον κόσμο, να τα μεγαλώνω, να τα μορφώνω και να τα αμολάω στη ζωή.

Η μεταφυσική, το ψάξιμο για τον άνθρω­πο, τη φυσά, τα περίεργα και ανεξήγητα φαινόμενα πως μπαίνουν όταν ζωή σου;

Εγώ γεννήθηκα με ερωτηματικά. Από μικρό παιδί ψαχνόμουν. Τι είναι η ζωή, γιατί είμαστε εδώ πέρα, τι σκοπό έχουμε, ποιο είναι το νόημα. Πάντα έψαχνα τι είμαι και ποιο το νόημα της ζωής. Αυτό με οδήγησε σε μελέτες σε ψαξίματα. Υπάρχει μια ολόκληρη ζωή -όπως λέει και η επιστήμη- υπαρκτή, αληθινή που δεν χάνεται. Υπάρχει, λοιπόν, ένας κόσμος ολόκληρος. Εμένα αυτός ο κόσμος με ενδιαφέρει πολύ.

Μαρία Αλιφέρη

Θα θέλατε να παρουσιάσετε μια τέτοιου είδους εκπομπή;

Ναι, θα ήθελα. Μία εκπομπή που να έχει όλη αυτήν τη μαγεία των ερωτηματικών και της έρευνας. Το έχω σκεφτεί πολλές φορεί, αλλά δεν το έχω προτείνει, θα ήθελα όμως μια εκπομπή λόγου με αντικείμενο όλα αυτά τα οποία ονομάζουμε μεταφυσικά φαινόμενα και μέσα από την κουβέντα που θα γίνεται να καταλαβαίνουμε όλοι το πόσο τελικά φυσικά είναι. Ένα βιβλίο με όλα αυτά τα ερωτήματα μελέτης, έρευνας και αναζήτησης. Όταν γεράσω θα γράψω (γελάει). Είμαι περισσότερο της ζωντανής επικοινωνίας. Περισσότερο από το γραπτό, περισσότερο από όλα. Φυσικά όλα είναι σημαντικά και σπουδαία, αλλά σαν ιδιοσυγκρασία μου αρέσει η ζωντανή επικοινωνία. Από τη στιγμή που με ένοιαζε να «μπω» στη δική μου ψυχή, στον ίδιο βαθμό με νοιάζει και η ψυχή του συνανθρώπου μου.

Έρχονται Χριστούγεννα. Πιστεύετε στο θαύμα των Χριστουγέννων;

Πολύ! Εχω ζήσει θαύματα στη ζωή μου. Έχω ζήσει τέτοιες στιγμές. Τα θαύματα που συμβαίνουν γύρω μας μπορεί να μην είναι πάντα αντιληπτά. Τι είναι λοιπόν το θαύμα;

Θαύμα είναι οι νόμοι ενός άλλου επιπέδου που κατεβαίνουν και για κάποιους λόγους λειτουργούν σε αυτό το επίπεδο που ζούμε και εμείς. Εδώ επειδή ξέρουμε λιγότερα πράγματα, το ονομάζουμε θαύμα. Δεν σημαίνει, λοιπόν, ότι δεν είναι κάτι πάρα πολύ φυσικό.

Τα καλύτερα σας Χριστούγεννα;

Δεν έχουν έρθει ακόμα... (γελάει)

Πηγή: Grande

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved