Δημήτρης Μακαλιάς: «Προσπαθώ να μειώσω πάρα πολύ το ρίσκο και το κάνω πολύ συνειδητά»
Showbiz

Δημήτρης Μακαλιάς: «Προσπαθώ να μειώσω πάρα πολύ το ρίσκο και το κάνω πολύ συνειδητά»

Ο Δημήτρης Μακαλιάς όσο μεγαλώνει αλλάζει τα κριτήρια με τα οποία επιλέγει τους ρόλους του.

Ο ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή του ανέφερε πως έχει μειώσει το ρίσκο στη δουλειά του, ενώ σχολίασε αν έχει νιώσει να τον επηρεάζει το κοινό στον τρόπο που παίζει.

-Έχεις μειώσει το ρίσκο με αυτόν τον τρόπο, για λόγους επαγγελματικής ασφάλειας, δεδομένου ότι έχεις οικογενειακές υποχρεώσεις;

«Ακριβώς όπως το λες. Φυσικά, προσπαθώ να μειώσω πάρα πολύ το ρίσκο και το κάνω πολύ συνειδητά. Επειδή κάνω ταυτόχρονα πάρα πολλά πράγματα, κάνω συνεργασίες και καταλαβαίνω πότε μια συνεργασία έχει υψηλό ρίσκο και κάτι τέτοιο σου αφήνει περιθώριο αποτυχίας. Έχει προκύψει κάτι τέτοιο, με μεγάλο κόστος οικονομικό, καλλιτεχνικό, επομένως, όσο μπορείς, προτιμάς σίγουρα αυτό που νιώθεις μεγαλύτερη ασφάλεια και σου αποφέρει τα περισσότερα σε όλα τα επίπεδα».

-Αυτό δεν μειώνει την καλλιτεχνική αναζήτηση, το εσωτερικό «γαργάλημα» του ηθοποιού, να κάνει κάτι παραπάνω, να πειραματιστεί;

«Δεν νιώθω ότι το μειώνει, γιατί αν ένιωθα ότι υπάρχει ένα καλλιτεχνικό κίνητρο, για μια ισχυρή μετατόπιση δική μου, είτε του θεατή, θα ήταν αυτό το κομμάτι του ρίσκου, που το έχω κάνει. Έχω πει: «Τετάρτη με Παρασκευή θα κάνω αυτή την παράσταση, αλλά κάθε Δευτέρα και Τρίτη θα έχει ένα υψηλό ρίσκο, θα είναι κάτι που θέλω να το ρισκάρω, να με "γαργαλήσει"». Φέτος δεν είχα κάτι τέτοιο κατά νου, είχα την τύχη να κάνω πράγματα που θέλω πολύ κι εγώ».

Δημήτρης Μακαλιάς

-Οι καλλιτεχνικές ανησυχίες σου συνάδουν πάντα με τις επιλογές σου;

«Φέτος έχω αυτήν την τύχη. Οι δύο δουλειές που κάνω, με τη Μιμή, αλλά και με τον Λάμπρο και τον Ζήση, το αυτοσχεδιαστικές παραστάσεις χωρίς κείμενο και σενάριο, δοκιμάζονται και φτιάχνονται εκείνη τη στιγμή. Είναι μια μορφή τέχνης που με ιντριγκάρει πάρα πολύ, με ανανεώνει, με αναστατώνει κάθε φορά που κάνω μια τέτοια παράσταση. Πολλά στοιχεία τα φέρνω και στη Μιμή, καθώς κάθε μέρα θα αυτοσχεδιάσουμε οι δυο μας, θα υπάρξει μια μικρή μετατόπιση και θα δοκιμάσουμε κάτι. Φέρνω στοιχεία από το ένα στο άλλο».

-Έχεις νιώσει να σε επηρεάζει το κοινό στον τρόπο που παίζεις;

«Εξαρτάται από την παράσταση. Στο έργο με τη Μιμή το κοινό μπορεί να σου δώσει ένα «χτύπημα στην πλάτη», γιατί είναι δραματική παράσταση. Νιώθεις μια ενέργεια σ' ένα δραματικό κείμενο, οπότε δεν μπορεί να με επηρεάσει εύκολα το κοινό, γιατί δεν έχει άμεση εμπλοκή. Αντίθετα, στο «Κάψε το σενάριο», που κάνω με τα παιδιά, είναι άμεσα εμπλεκόμενο με την ενέργεια του», είπε στο Λοιπόν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved