Καφέ της Χαράς: Ρώμας: «Τώρα αισθάνθηκα ότι ήρθε η ώρα να γίνει η συνέχεια αυτής της ιστορίας...»
Showbiz

Καφέ της Χαράς: Ρώμας: «Τώρα αισθάνθηκα ότι ήρθε η ώρα να γίνει η συνέχεια αυτής της ιστορίας...»

Δεκαπέντε χρόνια μετά το «Καφέ της Χαράς» επέστρεψε για να γιορτάσει τα 30 χρόνια του ΑΝΤ1.

Το πρώτο επεισόδιο του σίκουελ προβλήθηκε το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου του 2019.

Ο Χάρης Ρώμας μίλησε σε εβδομαδιαίο περιοδικό για όλα.

Ήταν επιλογή σας να απέχετε από την τηλεόραση;

«Δέκα χρόνια απέχω με επιλογή μου. Αποφασίσαμε με την Άννα Χατζησοφιά, όταν ξεκινήσαμε να γράφουμε το "Δεληγιάννειο παρθεναγωγείο", ότι ήταν το τελευταίο. Κλείσαμε τον κύκλο. Αισθανόμουν ότι είχα μείνει πίσω με το θέατρο, ήθελα ως συγγραφέας να γράψω έργα πολύ προσωπικά και δεν μπορούσα να το κάνω.

Και το έκανα: έγραψα "Τις ράγες πίσω μου" που παίχτηκε δυο χρόνια, "Η γηραιά ηθοποιός χάνει τον έλεγχο", που μεταφράστηκε και στα αγγλικά, και το"Sex revolution", μια σειρά από τελείως διαφορετικά πράγματα.

Είχα την ανάγκη να εκφραστώ διαφορετικά, να διευρύνω τους δικούς μου ορίζοντες για καλλιτεχνικούς και προσωπικούς λόγους... Να γίνω πιο πλούσιος ως καλλιτέχνης. Πράγμα που νομίζω ότι έγινε, περνώντας από πολλές διαδικασίες. Γιατί και το να σε αποδεχτούν σε τελείως διαφορετικά πράγματα είναι δύσκολο, είναι δύσπιστος και ο κόσμος και τα media για να σε στηρίξουν».

Οι συνάδελφοι;

«Είχα μεγάλη αποδοχή γιατί έβλεπαν ότι δεν ήταν κάτι που γινόταν από επίφαση, αλλά ήταν μια εσωτερική ανάγκη. Αισθάνομαι πια ότι μπορώ να κολυμπάω και σε αυτά τα νερά και θα το κάνω. Απλά με τα χρόνια αποενοχοποιήθηκα κιόλας σε σχέση με την τηλεοπτική μου καριέρα και αποφάσισα ότι μου λείπει και ότι δεν πρέπει να αισθάνομαι ενοχές επειδή έκανα επιτυχίες στην τηλεόραση, ότι δεν πρέπει να διαλέξω. Και μου έλειψε η τηλεοπτική διαδικασία, να φτιάξεις ένα καλό σενάριο, μια δυνατή ομάδα είναι 100% τέχνη και αυτό όταν το συνειδητοποίησα, αποφάσισα να επιστρέψω».

Και επιστρέφετε με ό,τι καλύτερο...

«Ξεκίνησε πιο πριν -η αλήθεια είναι- η επιθυμία μου. Όταν αποφάσισα να επιστρέψω, ανακάλυψα ότι δεν με περιμένει όλος ο κόσμος με ανοιχτές αγκάλες, όχι ότι συνέβη κάτι δραματικό ή βρήκα κλειστές πόρτες, αλλά δεν βρήκα και ορθάνοιχτες. Ήταν και η εποχή της απόλυτης κρίσης, είχε αλλάξει και το τηλεοπτικό τοπίο και ήταν καλό όλο αυτό. Πρέπει να παίρνουμε τα μαθήματα μας και να συνειδητοποιούμε ότι πρέπει να πατάς στη γη. Ότι δεν είσαι το κέντρο του κόσμου και δεν είσαι αναντικατάστατος. Χαίρομαι που το έζησα αυτό».

Γυρίζουν λοιπόν...

«Με την Άννα είχαμε να γράψουμε δέκα χρόνια μαζί και μόλις ξεκινήσαμε ήταν σαν να μην πέρασε μια ώρα! Όχι μια μέρα! Μιλούσαμε πολύ λίγο, 3-2 φορές το χρόνο, η αγάπη υπήρχε πάντα, αλλά ο καθένας ακολουθούσε τη ζωή του. Έτσι κι εγώ με την Άννα ξαναβρεθήκαμε πιο δημιουργικά παρά ποτέ και ο Πώποτας με τη Χαρά ξαναβρίσκονται με ένα θυελλώδη τρόπο!».

Πώς εξελίχθηκε μέσα σε αυτά τα χρόνια ο δήμαρχος;

«Αυτός ο άνθρωπος είναι αναχρονιστικός, δεν θα μπορούσε τώρα ξαφνικά να γίνει μοντέρνος, θα έχανε την ταυτότητα του. Το θέμα είναι πώς να συμβαδίσει με την καινούργια εποχή, με την τεχνολογία και με το γιο, ο οποίος πλέον έχει ανοίξει τα φτερά του».

Θα πάει καλά λέτε;

«Δεν υπάρχει δευτερόλεπτο που κάποιος να μη με ρωτήσει πότε θα ξεκινήσει το "Καφέ".

Πιστεύω ότι θα πάει πάρα πολύ καλά. Όχι επειδή το θέλω -ξέρετε, υπάρχει αυτό που λέγεται βολονταρισμός, που νομίζεις ότι επειδή εσύ, το θες, έτσι θα γίνει. Φυσικά θέλω να πάει καλά, αφού είναι μάλιστα και η επάνοδος μου στην τηλεοπτική ζωή, αλλά δεν είμαι τόσο δέσμιος αυτής της εικόνας πια. Έχω μεγαλώσει, έχω διευρύνει τις ασχολίες μου, ασχολούμαι και με τα κοινά, είμαι δάσκαλος υποκριτικής, έχω προσωπική ζωή που είναι ευτυχισμένη, έχω και μία επιχείρηση, την "Αθηναΐδα".

Είμαι πολυσχιδής. Δεν εξαρτάται όλη μου η ζωή και κυρίως η επιβίωση μου από την τηλεόραση. Όλα πάνε καλά σε όλα τα επίπεδα, με τις δυσκολίες τους, αλλά όλα πάνε καλά», είπε στον Τηλεθεατή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved