Ο Μάνος Πίντζης άλλαξε τρόπο ζωής - δε θα πιστεύεις με τι ασχολείται σήμερα- Αποκλειστικές δηλώσεις
instagram
Showbiz

Ο Μάνος Πίντζης άλλαξε τρόπο ζωής - δε θα πιστεύεις με τι ασχολείται σήμερα- Αποκλειστικές δηλώσεις

Ο Μάνος Πίντζης είναι ένας άνθρωπος που δεν αναπαύεται στα κεκτημένα. Θέλει πάντα να μαθαίνει νέα πράγματα και να κατακτά «οχυρά» με στόχο την προσωπική του βελτίωση. Όμως τις γνώσεις αυτοβελτίωσης που έχει κατακτήσει δε σκοπεύει να τις κρατήσει μόνο για τον εαυτό του... 

Ο Μάνος Πίντζης που αυτή την περίοδο είναι στα γυρίσματα της ταινίας «Το νησί των ονείρων» του Κάρολου Ζωναρά, μίλησε στο Gossip-tv για την απόφασή του να ξεκινήσει σπουδές ψυχολογίας και πώς θέλει να τις συνδυάσει με το biohacking και το mindvaley. Δεν ξέρετε τι είναι το biohacking και το mindvaley; Ούτε και εμείς. Μας τα εξήγησε όλα ο Μάνος Πίντζης στην συνέντευξη που ακολουθεί

Ξεκίνησες πρόσφατα σπουδές ψυχολογίας στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.
Πώς πήρες αυτή την απόφαση;

Συνήθως οι άνθρωποι βλέπουν κάποιον και βάζουν ταμπέλα. Νομίζω ότι είναι το μεγαλύτερο λάθος να βάζουμε ταμπέλα μόνο και μόνο από το εξώφυλλο. Εγώ πάντα είχα αναζητήσεις του τύπου: «Τί κάνουμε πάνω στον πλανήτη;», «Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πάθει κατάθλιψη;», «τί θα κάνω για τα παιδιά μου, πως θα τους διδάξω;». Διάβαζα πάντα, αν και στο σχολείο δεν ήμουν φαν του διαβάσματος, ότι έπεφτε στα χέρια μου. Από ψυχολογία, θεατρικά και φιλοσοφία μέχρι τεχνικά βιβλία.
Η ψυχολογία πάντα με τραβούσε λίγο παραπάνω. Το πως μπορεί ένα μυαλό να δημιουργήσει ή να διαλυθεί και να διαλύσει επίσης με εξίταρε πάρα πολύ.
Δεν ασχολούμαι όμως μόνο με την ψυχολογία. Τώρα τελευταία ασχολούμαι και με το Biohacking που έχει να κάνει με την προσωπική μας ανάπτυξη. Τόσο τη σωματική όσο και την εγκεφαλική.
Το Biohacking σε μαθαίνει το πώς μπορείς να κάνεις τον εγκέφαλό σου να λειτουργεί καλύτερα. Όπως φυσικά και το σώμα μας, τι έχει ανάγκη, πως λειτουργεί, τι πρέπει να βάζουμε μέσα μας για να έχει την καλύτερη απόδοση μέσα στο χρόνο. Μεταξύ άλλων μαθαίνεις πως μπορείς να διαχειριστείς το μπλε φως του ηλίου το οποίο είναι πολύ άσχημο. Το πως μπορείς να διαχειριστείς τον καρδιακό σου ρυθμό για να κοιμηθείς καλύτερα, τροφές που μπορούν να αυξήσουν την νοητική κατάσταση του εγκεφάλου σου και γενικότερα πράγματα που σε βοηθούν να αναπτύξεις σώμα και νου.

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με το Biohacking;

Τυχαία έπεσα σε αυτόν τον όρο και άρχισα να το ψάχνω και άρχισε να με «ρουφάει». Ήθελα πρώτα να βοηθήσω τον εαυτό μου για να μπορέσω να βοηθήσω – μαζί με την ψυχολογία – τους γύρω μου και ανθρώπους οι οποίοι είναι «ζόμπι». Πραγματικά βλέπω ανθρώπους που κυκλοφορούν σαν «ζόμπι» γύρω μου. Να τρέχουν σαν μανιακοί και να είναι μέσα στην κατάθλιψή. Να μην υπάρχουνε, να μην ζουν την κάθε στιγμή.

Όταν τελειώσεις την ψυχολογία σκέφτεσαι να ασχοληθείς επαγγελματικά με το αντικείμενο;
Δεν έχω πραγματικά ιδέα. Αυτά τα μονοπάτια έρχονται μόνα τους. Θα ήθελα να κάνω κάτι πιο ειδικό. Έχω στο μυαλό μου να το κάνω.

Διαβάστε τι ακριβώς ετοιμάζεται να κάνει στην gallery που ακολουθεί


©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved