Θάνος Μικρούτσικος: Ο δίσκος που δεν πίστευε κανείς και έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία!
Showbiz

Θάνος Μικρούτσικος: Ο δίσκος που δεν πίστευε κανείς και έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία!

Αποτελεί ένα από τα θρυλικότερα και πιο πετυχημένα άλμπουμ της ελληνικής δισκογραφίας. Εκτός απο τον Θάνο Μικρούτσικο κανείς άλλος δεν πίστευε στο δίσκο και παραλίγο να μην κυκλοφορήσει!

Ο Θάνος Μικρούτσικος αφήνει πίσω του μια σπουδαία μουσική παρακαταθήκη. Ένα έργο ζωής που αποτελεί διαχρονικό άκουσμα και πηγή έμπνευσης για νεότερους δημιουργούς.

Το Φθινόπωρο του 1979 κυκλοφορεί από τη Lyra ο δίσκος Ο Σταυρός Του Νότου που περιλαμβάνει 11 μελοποιημένα ποιήματα του Νίκου Καββαδία. Ο δίσκος θεωρείται σήμερα ένα από τα κλασσικά έργα της Ελληνικής δισκογραφίας αφού έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 2 εκατομμύρια αντίτυπα, όμως εκείνη την εποχή δεν έτυχε ιδιαίτερης θέρμης από τον Τύπο.
Μέχρι και ιδιοκτήτης της δισκογραφικής εταιρείας Αλέκος Πατσιφάς, απογοητεύτηκε από τα τραγούδια του δίσκου, έδωσε όμως την συγκατάθεσή του για την κυκλοφορία του δίσκου μόνο για την εκτίμηση που έτρεφε στον Θάνο Μικρούτσικο.

Ο Θάνος Μικρούτσικος είχε χαρακτηρίσει μιλώντας στο OPEN και στη Μαρία Παπαδή ως την αιχμή του δόρατος των τραγουδιών του τον Σταυρό Του Νότου.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved