Κόκκινο ποτάμι: Παπαζήσης: «Ο ρόλος του Μίλτου με πονάει και με έχει κάνει να κλάψω πολλές φορές»
Showbiz

Κόκκινο ποτάμι: Παπαζήσης: «Ο ρόλος του Μίλτου με πονάει και με έχει κάνει να κλάψω πολλές φορές»

Στο βιογραφικό του ο Ιωάννης Παπαζήσης μετρά συνεργασίες με καταξιωμένους ηθοποιούς και σκηνοθέτες.

Σε μία από τις ιδιαιτέρως ευχάριστες στιγμές της πορείας του ο ηθοποιός μιλά για την επιτυχημένη σειρά του Οpen «Το Κόκκινο Ποτάμι», στην οποία πρωταγωνιστεί, αναφέρεται στον ρόλο του αλλά και στα στοιχεία του ήρωα του που τον γοητεύουν περισσότερο.

Ο ρόλος του Μίλτου ήταν εξαρχής γραμμένος για εσάς ή περάσατε από κάστινγκ;

«Εγώ δεν πέρασα από κάστινγκ, ωστόσο δεν υπάρχει κανένας ρόλος ο οποίος να ανήκει σε κάποιον ηθοποιό. Όταν χτύπησε το τηλέφωνο μου και ήταν ο Μανούσος στην άλλη άκρη της γραμμής, η πρόταση που μου έκανε εξαρχής ήταν για να ενσαρκώσω τον ρόλο του Μίλτου».

Σας γοήτευσε πρώτα το «Κόκκινο Ποτάμι» ως συνολική δουλειά και στη συνέχεια ο ρόλος του Μίλτου ή το αντίστροφο;

«Στη συγκεκριμένη δουλειά να σας πω την αλήθεια γοητεύθηκα πάρα πολύ από το βιβλίο του Χάρη Τσιρκινίδη. Με το που το διάβασα θεώρησα ότι είναι μια σωστή επιλογή το να μεταφερθεί το συγκεκριμένο βιβλίο στην τηλεόραση. Σαφέστατα με γοήτευσε το θέμα, μια και ποτέ κάτι ανάλογο δεν παρουσιάστηκε στην ελληνική τηλεόραση. Επίσης εντυπωσιάστηκα τρομερά από την όλη ιστορία της σειράς, καθώς είχα την τύχη να διαβάσω τα 2/4 ίων σεναρίων που είχαν ήδη γραφτεί».

Όταν ξεκινήσατε να πρωτοανακαλύπτετε τον Μίλτο, υπήρξαν κάποια σημεία του που τα «φοβηθήκατε»;

«Επειδή δουλεύω πάρα πολύ πριν από τα γυρίσματα δεν φοβάμαι κάτι μετά, γιατί ο ρόλος πλέον είναι ελεύθερος πάνω στο σώμα μου, στο μυαλό μου και λειτουργεί μόνος του. Κυρίως φοβήθηκα μην τυχόν μέσα από αυτόν τον ρόλο με παρασύρουν συναισθήματα ανθρώπινα, δικά μου, και με τυφλώσουν στο να δω τον ήρωα ως ένα κομμάτι ξεχωριστό. Δεν ήθελα να επηρεαστώ από όλο αυτό, γιατί δεν σας κρύβω ότι είναι ένας ήρωας ο οποίος σε ανθρώπινο επίπεδο προσωπικά εμένα με πονάει και με έχει κάνει να κλάψω πάρα πολλές φορές. Τον λυπάμαι πάρα πολλές φορές και τον αγαπάω πάρα πολύ τον Μίλτο».

Ποιο στοιχείο του Μίλτου σας έχει γοητεύσει περισσότερο;

«Αυτό που με γοητεύει στον ήρωα που υποδύομαι είναι το γεγονός ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο με πολλά όνειρα. Φεύγει από το οικείο περιβάλλον του και πάει να κατακτήσει τον κόσμο, επηρεάζεται, χάνει τον δρόμο του, επανέρχεται, αγαπάει την πατρίδα ίου, φεύγει στον πόλεμο, αγαπάει το κορίτσι του και θυσιάζεται γι’ αυτήν, για την αγάπη, για τα όνειρα του και κατ' επέκταση για την πατρίδα του και τις ιδέες του. Είναι ένας ήρωας πολυδιάστατος, με πάθη, με λάθη, με τα καλά του αλλά και με τα άσχημα του», είπε στo tv Έθνος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved