Μεντή: Αυτή είναι η στιγμή που θεωρεί δημιουργική ακόμη κι αν κάποιος δεν είναι σπουδαίος ηθοποιός
Showbiz

Μεντή: Αυτή είναι η στιγμή που θεωρεί δημιουργική ακόμη κι αν κάποιος δεν είναι σπουδαίος ηθοποιός

Η Νένα Μεντή αποφεύγει τις συνεντεύξεις γιατί δεν της αρέσουν τα μεγάλα λόγια.

Όταν όμως, αποφασίσει να μιλήσει θα τα πει όλα: «Και τα καλά και τα στραβά μου».
Είναι πάνω από πενήντα χρόνια ηθοποιός, από τις πιο ταλαντούχες παρουσίες στο θέατρο.

Φέτος, ανεβαίνει στη σκηνή ως «Μαρίκα Κοτοπούλη» και το στοίχημα μοιάζει ήδη κερδισμένο.

Τι σημαίνει παλιάς κοπής;

Έχω παλιές αρχές, τις οποίες θεωρώ αιώνιες. Σήμερα έχουμε χαθεί λίγο, στη ζωή και το θέατρο. Όλα είναι γρήγορα και εύκολα, ίσως παίζουν και τα κομπιούτερ τον ρόλο τους. Υπάρχει πολλή σύγχυση, πολλή αποδόμηση, πιστεύω κάποια στιγμή θα ΄ρθει στα ίσια του το πράγμα. Δεν γίνεται αλλιώς. Χρόνια τώρα, περνάμε μια μεταβατική περίοδο.

– Στο θέατρο πώς είναι τα πράγματα, σήμερα;

Πάρα πολλές παραστάσεις. Και κάποιος κόσμος που αγαπάει το θέατρο, τι να πάει να πρωτοδεί; 1.400 παραστάσεις τον φετινό χειμώνα! Αμέτρητοι ηθοποιοί, αμέτρητοι σκηνοθέτες, κάθε χρόνο, πού να πάνε όλοι αυτοί; Εκτός αν οι ηθοποιοί έχουν χρήματα από την οικογένειά τους ή έχουν κερδίσει το λαχείο. Και δεν τραβούν κανένα ζόρι αν δεν γίνουν διάσημοι. Οπότε έτσι, κάνουν ένα θέατρο μέσα στο σπίτι τους, καλούν και δέκα φίλους και νομίζουν ότι εκφράζονται. Δεν είναι όμως, αυτό το θέατρο.

– Τι είναι για εσάς το θέατρο;

Μια αχάριστη Τέχνη αλλά και πολύ σπουδαία! Παίζεις ένα παιχνίδι μέχρι τα γεράματα. Με ανησυχία, αγωνία, προστριβές αλλά και με τεράστια ηδονή. Η στιγμή που ανεβαίνεις πάνω στη σκηνή είναι μια στιγμή δημιουργίας, ακόμη και αν δεν είσαι σπουδαίος ηθοποιός.

– Την φοβηθήκατε την σκηνή;

Εγώ ποτέ! Από μικρό παιδί την αντιμετώπισα σαν να ήταν το σπίτι μου. Γενικά, δεν είμαι άνθρωπος που φοβάται. Ο φόβος είναι έλλειψη αυτοπεποίθησης. Αν δεν έχεις πάρει δύναμη και πίστη στον εαυτό σου από το σπίτι σου, την έβαψες! Μετά όλα είναι αδιέξοδα. Όποια αυτοπεποίθηση και αν αποκτήσεις αργότερα με τη δουλειά σου, όσο πετυχημένος και αν γίνεις, δεν θα έχεις σταθερά θεμέλια. Πρέπει από μικρό παιδί να ξέρεις ότι αξίζεις. Ότι αξίζεις όσο και οι άλλοι, έτσι;

– Ακούγατε συχνά το «μπράβο» ως παιδί;

Βέβαια! Από τον πατέρα μου και τη μάνα μου. Αυτό το «μπράβο, προχώρα». Δεν γίνεται αλλιώς. Εμείς οι ηθοποιοί κάνουμε μια πάρα πολύ δύσκολη και ιδιαίτερη δουλειά. Έχει φθορά το επάγγελμά μας και ειδικά στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα απαξιωμένο, χρόνια τώρα, είπε στο People.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved