Άγριες Μέλισσες: Η σεναριογράφος της σειράς αποκαλύπτει όσα δε γνωρίζουμε για εκείνη (Photos)
Showbiz

Άγριες Μέλισσες: Η σεναριογράφος της σειράς αποκαλύπτει όσα δε γνωρίζουμε για εκείνη (Photos)

Το άψογο σενάριο και οι καλοδουλεμένοι χαρακτήρες της πιστώνουν πολύ μεγάλο μέρος από την πρωτοφανή επιτυχία της σειράς «Άγριες Μέλισσες» του ΑΝΤ1.

H σεναριογράφος Μελίνα Τσαμπάνη, μίλησε σε γνωστό περιοδικό για όσα γνωρίζουμε ήδη για εκείνη, αλλά και για όσα δε γνωρίζουμε.

Όσα γνωρίζουμε:

ΦΕΤΟΣ ΓΡΑΦΩ το σενάριο της σειράς «Άγριες μέλισσες» στον ΑΝΤ1. Την ομάδα μου αποτελούν οι σεναριογράφοι Θωμάς Τσαμπάνης (είναι ο μικρότερος αδελφός μου και τον θεωρώ ταλεντάρα), η Βάσια Καρυτινού και ο Βαγγέλης Νάσης. Και οι τρεις είναι εξαιρετικοί στη δουλειά τους και χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε -τέτοιο αποτέλεσμα. Και φυσικά έχουμε πάντα δίπλα μας την Ντίνα Κάσσου, που είναι το στήριγμα αυτής της δουλειάς από την αρχή.

Η ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ γεννήθηκε από μια ιστορία που σκεφτήκαμε με τον άντρα μου Πέτρο Καλκόβαλη, με τον οποίο είμαστε σεναριογραφικό δίδυμο πολλά χρόνια τώρα. Η αρχική προσέγγιση ήταν για μια εβδομαδιαία σειρά, στα πρότυπα των ταινιών «γουέστερν», με τις τρεις αδελφές που χάνουν τον πατέρα τους και φτάνουν στον φόνο για να επιβιώσουν.

Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ σειρά που έγραψα ήταν η «Επιστροφή», επίσης στον ΑΝΤ1.

ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ένα μόνο μυθιστόρημα (και όχι, δεν είναι οι «Άγριες μέλισσες»), με τον τίτλο «Ο πρώτος αμέθυστος». Είναι μια ιστορία που εκτυλίσσεται στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και πρόκειται να επανεκδοθεί το επόμενο διάστημα.

ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ιδιαίτερη αγάπη στο crime drama, έχουμε γράψει και κωμωδίες μαζί με τον Πέτρο, όπως η «Παρθένα ζωή», η «Τρελή οικογένεια», αλλά και παλιότερα οι «Επτά θανάσιμες πεθερές».

ΟΙ «ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ» είναι η πρώτη δουλειά που αναλαμβάνω ως επικεφαλής και βασίζεται σε πρωτότυπο σενάριο και ελπίζω πραγματικά αυτό να ανοίξει τον δρόμο για την έγκριση κι άλλων πρωτότυπων σεναρίων από Έλληνες δημιουργούς.

Όσα δεν γνωρίζουμε:

ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑ στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασα Νομική και στη διάρκεια της φοιτητικής μου ζωής ανακάλυψα την αγάπη μου για το σινεμά. Κατάλαβα ότι εκεί χτυπούσε τελικά η καρδιά μου και το ακολούθησα. Ο δρόμος καθόλου ρόδινος, ιδιαίτερα δύσκολος, θα έλεγα, και πολλές φορές σκέφτηκα να τα παρατήσω. Χαίρομαι που δεν το έκανα.

ΑΡΧΙΚΑ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ με τη σκηνοθεσία και σιγά σιγά ανακάλυψα την αγάπη μου για το γράψιμο. Όταν έμεινα έγκυος στην κόρη μου, αποφάσισα πως θα ασχοληθώ μόνο με το σενάριο. ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΝ ΑΓΑΠΩ και τη σέβομαι. Είναι το μοναδικό μέσο όπου μπορείς να απευθυνθείς σε εκατομμύρια θεατές και αυτή είναι μεγάλη πρόκληση για έναν δημιουργό. Όπως επίσης και μεγάλη ευθύνη.

ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΚΕΦΙΑ ΜΟΥ, μπορώ να παρακολουθήσω τα πάντα στην τηλεόραση. Γι' αυτό πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει ποικιλία, ακόμα κι αν εμένα δεν μου αρέσει κάποιο πρόγραμμα. Γι' αυτή τη δουλειά έχουμε το τηλεκοντρόλ.

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΙΔΕΕΣ στα «συρτάρια» του υπολογιστή μου, που τις έχουμε στήσει μαζί με τον Πέτρο και θα ήθελα πολύ να τις δω στην οθόνη. Τώρα πρώτη και μόνη μας προτεραιότητα είναι-οι «Άγριες μέλισσες». Αλλά έχουμε ήδη αποφασίσει ποια θέλουμε να είναι η επόμενη μας δουλειά, την αγαπάμε ιδιαίτερα και ελπίζω να καταφέρουμε να την υλοποιήσουμε. Προς το παρόν δεν θα σας πω περισσότερα γι' αυτήν.

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ στην τηλεόραση να κάνουμε μίνι σειρές.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ που κάνω μόλις ανοίξω τα μάτια μου είναι να ετοιμάσω καφέ και το τελευταίο πριν κοιμηθώ να βάλω το ξυπνητήρι (μεγάλο άγχος αυτό!).

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ αυτή την περίοδο είναι το «Αναστασία, η Ρωμιά σουλτάνα» της Ελένης Κεκροπούλου. Γενικά μου αρέσουν πολύ τα ιστορικά μυθιστορήματα και τα crime μυθιστορήματα (τι έκπληξη!).

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ στη ζωή μου είναι ο Πέτρος, ο άντρας μου, με τον οποίο είμαστε 20 χρόνια μαζί, από την εποχή που σπουδάζαμε σκηνοθεσία, και η κορούλα μας η Ιωάννα, που είναι το κέντρο του κόsμου μας (όπως για όλους τους γονείς).

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ, γιατί έχω πολλά, είναι το «Simple Man» των «Lynyrd Skynyrd». Αλλά τελευταία έχω φάει κόλλημα με το «Μάτια κλειστά» του Αλέξανδρου Σιδηρόπουλου. Ένα τραγούδι που παίζει στις «Άγριες μέλισσες» και το έχω αγαπήσει.

ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ για μένα είναι ό,τι για τους περισσότερους. Μέσο επιβίωσης, ασφάλεια για το μέλλον, αναγκαίο κακό για να κάνεις όσα σου αρέσουν.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΡΗΤΑ που μου αρέσουν, αλλά κάτι που έχει «μιλήσει» μέσα μου είναι ένας στίχος από το τραγούδι «Simple Man» που ανέφερα παραπάνω και λέει: «...be something love and understand».

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΟΔΗΓΩ Έχω πάρει δίπλωμα, αλλά έμεινα εκεί...

ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΜΟΥ τον περνάω με την οικογένεια μου. Βόλτες, παιδότοποι, μαραθώνιος «Μπομπ Σφουγγαράκη», όλα μέσα στο πρόγραμμα είναι...

ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ, για μένα, να γελάμε με τα ίδια πράγματα.

Πηγή: Τηλέραμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved