Αντώνης Καρυστινός: «Ο έρωτας είναι πάνω από τις δυνάμεις μας» (Photos)
Showbiz

Αντώνης Καρυστινός: «Ο έρωτας είναι πάνω από τις δυνάμεις μας» (Photos)

Ο Αντώνης Καρυστινός υποδύεται τον Κωνσταντίνου Δούκα στο ερωτικό θρίλερ «Έρωτας μετά» του ALPHA.

O γοητευτικός ηθοποιός μίλησε για τον συγκλονιστικό ρόλο του αλλά και για τους καταστροφικούς έρωτες.

Μιλήστε μας λίγο για τον Κωνσταντίνο…

«Τον Κωνσταντίνο τον αντιμετωπίζω ως έναν άνθρωπο που είχε "τακτοποιήσει" τη ζωή του. Περνούσε τις μέρες του ήρεμα, στρωτά, ήσυχα, και δεν είχε σταματήσει ούτε μία στιγμή να ρωτήσει τον εαυτό του αν του αρέσει έτσι όπως έχει εξελιχθεί. Απολάμβανε ό,τι είχε δημιουργήσει, μέχρι τη στιγμή που γνώρισε την Άννα και όλα ανατράπηκαν, αφού την ερωτεύτηκε. Γιατί την ερωτεύτηκε; Κανένας δεν μπορεί να απαντήσει σε τέτοια ερωτήματα. Αποτελούν ζήτημα "χημείας" του εγκεφάλου μας».

Μα έτσι κι αλλιώς νομίζω πως κανένας ποτέ δεν έχει απαντήσει σε κάτι τέτοιο...

«Κι όμως, η επιστήμη έχει προσπαθήσει να απαντήσει. Λένε λοιπόν πως είναι θέμα βιοχημείας το γιατί ερωτεύεσαι αυτόν και όχι... εκείνον. Είναι κατά κάποιον τρόπο πάνω από τις δυνάμεις μας αυτό το ισχυρό συναίσθημα. Τότε, το μόνο που μπορεί να σε σταματήσει είναι η λογική. Επιπλέον, ακόμα κι όταν έχεις υπάρξει ερωτευμένος, μπορείς να... ξαναερωτευτείς. Οι στατιστικές λένε πως μπορεί να συμβεί και 3 και 4 φορές κατά τη διάρκεια του βίου σου να ζήσεις μεγάλους έρωτες».

Ενίοτε μερικοί έρωτες είναι σχεδόν καταστροφικοί. Καλή ώρα...

«Πάντως, εξαιτίας αυτού του απρόσμενου έρωτα, ο Κωνσταντίνος ανακαλύπτει και πάλι τον εαυτό του, σε μια μέση πια ηλικία. Όλα αυτά λοιπόν, όσο κι αν δεν έχω κοινά με αυτόν τον ήρωα, εμένα με συγκινούν, γιατί εγώ τον ερμηνεύω, δικά μου στοιχεία και συναισθήματα χρησιμοποιώ, τη δική μου φωνή διαθέτω, το δικό μου σώμα και την ψυχή. Αφήστε που έχουμε την ίδια ηλικία και την ίδια οικογενειακή κατάσταση. Μόνο που εκείνος έκανε τα παιδιά του πολύ νωρίς...».

Όταν όμως τοποθετούμε τον έρωτα στον εγκέφαλο, δεν αφαιρούμε κάτι από τη μαγεία του;

«Δεν αφαιρείται καμία μαγεία... Υπάρχει η επιστήμη, υπάρχουν όμως και η λογοτεχνία και η ποίηση. Συνυπάρχουν. Ένας επιστήμονας μπορεί να κάνει στο εργαστήριο του του κόσμου τα λογικά πειράματα, στο σπίτι του όμως να σκαρώνει ερωτικά ποιήματα για την αγαπημένη του. Στο κάτω κάτω, άμα συμβαίνει έρωτας στο θαυμαστό αυτό όργανο, τον εγκέφαλο μας, που είναι καπετάνιος αλλά και δυνάστης του σώματος μας, τι μπορούν να κάνουν τα χέρια και τα πόδια; Θα ακολουθήσουν. Εδώ όμως να σημειώσουμε και το εξής: όσο θαυμαστός και ανεξήγητος είναι ο τρόπος που ερωτευόμαστε, άλλο τόσο μυστήριος και ανεξήγητος είναι και ο λόγος που... ξε-ερωτευόμαστε. Ούτε εδώ έχει απαντήσει κανείς!»

Μια και μιλήσατε πριν για χέρια και πόδια, εσείς σε πολλά επεισόδια ήσασταν στο... κρεβάτι, περίπου στην Εντατική. Πώς σας φάνηκε;

«Δεν είναι ευχάριστο. Δεν μου αρέσει καθόλου. Να κάθεσαι εσύ ανήμπορος τάχα και να έρχονται όλοι πάνω από το κεφάλι σου και να σου λένε τα εσώψυχά τους. Ακόμα και στον εξομολογητή δίνεται η ευκαιρία να κατευθύνει την κουβέντα. Σε μένα τίποτα. Για μένα λοιπόν υποκριτικά έχει ενδιαφέρον όταν αρχίζει πια να ξυπνάει και να βρίσκει τις αισθήσεις του. Αν και, για να είμαι ειλικρινής, κάποιες μέρες το απολάμβανα να ξαπλώνω στο κρεβάτι. Ήμουν τόσο κουρασμένος... Από την άλλη βέβαια, καλύτερα στο κρεβάτι παρά στη βροχή, όπως άνθρωποι σε άλλες δουλειές...», είπε στο Τηλέραμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved