Ελισάβετ Μουτάφη: «Λατρεύω τις κόρες του Μάνου, είμαστε σαν κολλητές» (Photos)
Showbiz

Ελισάβετ Μουτάφη: «Λατρεύω τις κόρες του Μάνου, είμαστε σαν κολλητές» (Photos)

Μια ανάσα από την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της θρυλικής παράστασης Όμορφη Πόλη, που αναβιώνει ύστερα από 58 χρόνια, η Ελισάβετ Μουτάφη μίλησε για τον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη.

Μίλησε επίσης για τα επαγγελματικά της ενώ δεν δίστασε να αναφέρει πως με τις κόρες του συζύγου της, Μάνου Νιφλή, είναι σαν κολλητές.

Πρόκειται για μια γλυκιά και ευδιάθετη παρουσία. Μια απλή αλλά συνάμα εντυπωσιακή προσωπικότητα με λαμπερό βλέμμα και αύρα, που αποπνέουν ηρεμία και σιγουριά.

– Πώς βίωσες την οικονομική κρίση;

Ζω σε μια γειτονιά, στην οδό Πατησίων, όπου καθρεφτίζεται σε κάθε γωνιά η κοινωνία μας. Ένιωσα έντονα το μεγάλο «μπαμ» της οικονομικής κρίσης, πέρασε κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια μου και εκεί είναι που με έπιασε η ψυχή μου. Πλήθος κόσμου να μετρά τα ψηλά για να εξασφαλίσει μια μπουκιά φαγητό και άλλοι τόσοι ακόμη να κοιμούνται στους δρόμους. Με σόκαρε αυτό που αντίκρισα. Εκείνη τη στιγμή άρχισα να σκέφτομαι πως δεν θα πετάω τίποτα.

Αφήνω φαγητό σε μια γωνία για όσους το έχουν ανάγκη. Προσωπικά με έχει επηρεάσει πολύ η κρίση και ψυχολογικά και οικονομικά. Είναι ένας φαύλος κύκλος, ειδικά στη δουλειά μας. Ο κόσμος θα κοιτάξει πρώτα πώς θα καλύψει τις ανάγκες του, πώς θα φάνε τα παιδιά του και έπειτα πώς θα ψυχαγωγηθεί, κάτι απολύτως λογικό. Στο δικό μας επάγγελμα δεν υπάρχει η βεβαιότητα πως θα έχεις και την επόμενη μέρα δουλειά, πόσο μάλλον την επόμενη σεζόν. Ζοριστήκαμε όλοι οι ηθοποιοί με την οικονομική κρίση.

– Αναρωτιέμαι αν έχουν αυτές τις ανησυχίες και οι κόρες του συζύγου σου, με τις οποίες γνωρίζω πως έχεις πολύ καλή σχέση.

Λατρεύω τις κόρες του Μάνου, την Κωνσταντίνα και την Ισιδώρα, είμαστε σαν κολλητές. Αυτό με ενδιαφέρει. Τα κορίτσια έχουν μια υπέροχη μητέρα και πατέρα, που τις έχουν μεγαλώσει με αξίες και βιώματα, κάτι το οποίο είναι εμφανές στην προσωπικότητά τους, παρά το νεαρό της ηλικίας τους. Παρατηρούν τα πάντα με λεπτομέρεια και μου κάνει εντύπωση ότι ρωτούν πράγματα που έχουν ουσία.

Γνωρίζουν πλευρές της ζωής που δεν είναι συνηθισμένες για τα παιδιά. Είναι πολύ ώριμα και τυχερά πλάσματα. Πηγαίνουμε θέατρο όλοι μαζί και τις έχω πάρει και στην πρόβα. Μάλιστα η μικρή, η Ισιδώρα, σε μία από τις πρόβες μου, κρατούσε σημειώσεις! Είμαι εκεί για εκείνες και τις αγαπώ πολύ. Είναι σημαντικό πως δεν υπήρχε ποτέ φόβος ή άγχος για τη γνωριμία μας γιατί όλα έγιναν αβίαστα και χαλαρά.

– Το 2020 αναμένεται μια ενδιαφέρουσα επαγγελματική χρονιά για εσένα με πρωταγωνιστή τον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη.

Ευχαριστώ θερμά τον Γιώργο Βάλαρη που με επέλεξε για αυτή την παράσταση, είναι τιμή για εμένα να συμμετέχω σε έργο του Μίκη Θεοδωράκη. Είχα τη χαρά να παίξω στο παρελθόν στην παράσταση του Θέμη Μουμουλίδη Ποιος τη Ζωή μου, όπου ο θεατής παρακολουθούσε τη ζωή του εμβληματικού συνθέτη συνοδευόμενη από τα σημαντικότερα κοινωνικοπολιτικά γεγονότα του αιώνα που πέρασε. Μικρασιατική Καταστροφή, Δικτατορία του Μεταξά, Κατοχή, Δεκεμβριανά, εξορίες. Στις πρόβες ο Μίκης ήταν εκεί και μας καθοδηγούσε, ενώ όταν τον επισκεπτόμουν στο σπίτι του μου έδινε συμβουλές.

Νιώθω πολύ τυχερή όλα αυτά τα χρόνια για τα έργα στα οποία έχω συμμετάσχει. Ανεξάρτητα από το ταλέντο, χρειάζεται και η τύχη. Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι πολύ σημαντικό πρόσωπο στη ζωή μου, γιατί ο πατέρας μου ήταν τραγουδιστής του και κατά κάποιον τρόπο έχω μεγαλώσει μαζί του. Ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες, μια τόσο λαμπρή προσωπικότητα που δεν σταματά να κάνει σχέδια για το επόμενο έργο του. Για μένα είναι λατρεία. Ανυπομονούμε να ξεκινήσει η Όμορφη Πόλη, όπου θα ξαναζήσουμε τη θρυλική παράσταση του ’62 στη σύγχρονη μορφή της. Μέσα από ποιητικά κείμενα που υπογράφει ο Μίκης Θεοδωράκης και πεζά κείμενα του Γιώργου Βάλαρη, τα οποία πραγματεύονται κυρίαρχα θέματα της ανθρώπινης ύπαρξης και της ελληνικής κοινωνίας, δημιουργείται μια σύγχρονη Όμορφη Πόλη του 2020.

Είναι μια μοναδική ευκαιρία για τον θεατή να γνωρίσει και την άλλη πλευρά του Μίκη, αυτή του ποιητή. Νομίζω ότι θα είναι από τα πιο σπουδαία δρώμενα που θα συμβούν στον καλλιτεχνικό χώρο, με ερμηνευτές και ηθοποιούς που έχουν γράψει ιστορία. Τον περιμένουμε με χαρά στην πρεμιέρα στις 17 Ιανουαρίου, είπε στο People.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved