Θηβαίος για Μικρούτσικο: «Τον θεωρώ μεγάλο συνθέτη και τον πιο γεναιόδωρο άνθρωπο που έχω γνωρίσει»
Showbiz

Θηβαίος για Μικρούτσικο: «Τον θεωρώ μεγάλο συνθέτη και τον πιο γεναιόδωρο άνθρωπο που έχω γνωρίσει»

Την καρδιά του σε γνωστή εφημερίδα άνοιξε ο Χρήστος Θηβαίος και μίλησε για όλα.

Μάλιστα δεν δίστασε να αναφερθεί και στον Θάνο Μικρούτσικο.

Ο Θηβαίος είναι παιδί των Εξαρχείων. Τι θυμάται από την πλατεία;

«Τον εαυτό μου ως απόφοιτο Λυκείου. Από το Μεταξουργείο μετακομίσαμε με τους γονείς μου στα Εξάρχεια και γνώρισα μια πλατεία πραγματικά σφύζουσα από καλλιτεχνικές δραστηριότητες, από έμπνευση.

Κάθε μέρα έβλεπα τον Νικόλα Άσιμο και την Αρλέτα, την Κατερίνα Γώγου, ενώ ο Κυψελιώτης ευγενής πρίγκιπας Παύλος Σιδηρόπουλος ερχόταν στην πλατεία.

Όλα αυτά ήταν μια καθημερινότητα όπου μιλάγαμε και προσπαθούσα με αυτά τα παιδιά από τη μια πλευρά να είμαστε μια κραυγή μέσα στη νύχτα που ζητάει μια καλλιτεχνική αγκαλιά να εμπιστευτεί και από την άλλη πλευρά να προσπαθούμε να φτάνουμε τα πράγματα στα άκρα, για να δούμε πόσες ρωγμές έχει ο άλλος.

Αυτές οι ρωγμές αποδείχτηκαν βαθιά ορυχεία, τα οποία μας γέμισαν έμπνευση και δημιουργικότητα».

Ο Θάνος Μικρούτσικος έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη ζωή του ως μέντορας του και η απώλεια του είναι ακόμη νωπή. Ήταν ο πνευματικός του πατέρας.

«Τον θεωρώ μεγάλο συνθέτη και πάνω απ' όλα τον πιο γενναιόδωρο άνθρωπο που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Όπου και αν βρισκόταν, ανά πάσα στιγμή, είχε τη δύναμη να μας διδάσκει εφηβεία, δίψα για γνώση και θέληση για ζωή».

Μέσα στον καλλιτεχνικό χώρο, που είναι ανταγωνιστικός, δημιουργούνται φιλίες που μένουν;

«Φυσικά. Είμαστε με την πραγματική έννοια της λέξης οικογένεια, αλλά φυσικά πάνω απ' όλα έχω ιδιαίτερες σχέσεις, φιλικές και αδερφικές, με τους Μίλτο Πασχαλίδη, Γιάννη Χαρούλη, Γιώργο Νταλάρα, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Αρλέτα, Γιώργο Ανδρέου, Ελένη Τσαλιγοπούλου. Πάντα θα έχω στην καρδιά μου τον Θάνο Μικρούτσικο και τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και θα τους αισθάνομαι πάντα δίπλα μου», κατέληξε.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved