Γιώργος Βάλαρης: «Εχω μάθει να μάχομαι, να παλεύω για όσα ο­νειρεύομαι και αγαπώ»
Showbiz

Γιώργος Βάλαρης: «Εχω μάθει να μάχομαι, να παλεύω για όσα ο­νειρεύομαι και αγαπώ»

Ο πολυπράγμων Γιώργος Βάλαρης δεν επαναπαύεται ποτέ στις όποιες «νίκες» του και αγαπά να σηκώνει όλο και πια ψηλά τον πήχυ κάθε φορά.

Τον καιρό αυτό εί­ναι ευτυχέστερος από ποτέ, καθώς υπογράφει την απόδοση, τη σκηνοθεσία και την παραγω­γή στην «Ομορφη Πόλη» του Μίκη Θεοδωρά­κη, έχοντας τα εύσημα από τον ίδιο τον σημαντικότατο συνθέτη μας.

Ξεπέρασες διάφορες κακοτοπιές για να α­νεβάσεις την «Ομορφη Πόλη».

Εχω μάθει να μάχομαι, να παλεύω για όσα ο­νειρεύομαι και αγαπώ. Ναι, υπήρξαν και κα­κοτοπιές και διάφορα... εμπόδια, αλλά, όπως βλέπεις βγήκα «νικητής» στήνοντας μια... «Ομορφη Πόλη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθη­νών, για να ανηφορίσουμε στη συνέχεια και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Τίπο­τα δεν μου χαρίστηκε ποτέ και τίποτα δεν ήρ­θε εύκολα στη μέχρι τώρα πορεία μου. Αυτό με έμαθε να μάχομαι γερά και να διεκδικώ όλα όσα αγαπώ. Εφαγα τα μούτρα μου κά-- ποιες φορές, αλλά γενικά κατάφερα να φτά­σω στους στόχους μου, βάζοντας κάθε φο­ρά νέους. Το ότι είχα τη θερμότατη υποστή­ριξη του σπουδαίου μας Μίκη Θεοδωράκη στο ανέβασμα της «Ομορφης Πόλης» ήταν για μένα το πιο ακριβό «δώρο». Οταν πα­λεύεις δουλεύεις σκληρά και ακούς υπέρο­χα λόγια από ένα τέτοιο θρύλο της μουσικής μας, δεν μπορείς παρά να χαίρεσαι και προ­χωράς δυναμικά!

Μίλησε μου για εκείνον, για τις συναντή­σεις σας.

Πώς να χωρέσω σε λόγια όσα ένιωσα στις συναντήσεις μας Δεν είναι μόνο σπουδαίος δημιουργός αλλά και ένα σπουδαίο πλάσμα, γενναιόδωρο και δοτικό. Χαρακτη­ρίζεται από ένα πάθος αλλά και μια φλόγα, που δύσκολα βλέπεις πια. Εκτίμησε πολύ το ότι έσκυψα με προσοχή στο θρυλικό έργο του, την «Ομορφη Πόλη», και την «πάντρε­ψα» με υπέροχα -άγνωστα κάποια- ποιήμα­τα του. Στο σημείωμα που μου χάρισε, τόνισε: «Είσαι ο πρώτος Ελληνας που, σε ό,τι με αφορά, τόλμησε να θέσει τη χείρα επί τον τύ­πον των ήλων. Αυτός είμαι. Σφαιρικά. Ολο­κληρωτικά. Ολοκληρωμένα. Δίχως εκπτώσεις και αυτολογοκρισίες». Πώς να μη νιώθω, λοι­πόν, αληθινά ευτυχής.

Πώς Με τον Στέλιο Παπαδόπουλο γράψατε κεί­μενα, ενώ πρώτο ρόλο παίζει η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», Γιώργο.

Ο Στέλιός είναι αγαπημένος συνεργάτης! Πολύτιμος πάντα! Και, ναι, η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» παίζει πρώτο και βασι­κότατο ρόλο στην παράσταση μας που υπο­στηρίζεται από μια ισχυρότατη ομάδα, την ο­ποία απαρτίζουν οι γεροί τραγουδιστές Γιάν­νης Κότσιρας Δημήτρης Μπάσης- μαζί τους και η Σαλίνα Γαβαλά. Οσο για τους ηθοποι­ούς Οπως έγραψες κι εσύ, έχουμε να κάνουμε "με... Εθνική Ελλάδας. Κώστας Καζάκος, Γιώργος Κιμούλης, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Ελισά­βετ Μουτάφη, Κωνσταντίνος Κοζάκος, Αιμίλιος Ράφτης, Α­κης Σιδέρης αλλά και Λήδα Πρωτοψάλτη. Ολοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Πες μου μερική από τα τραγούδια του που θα απολαύ­σουμε οτην παράσταση.

Ακούγονται κομμάτια αγαπημένα από τη θρυλική «Ομορφη Πόλη» του '62, όπως τα «Οταν με δείτε να μιλώ», «Φεγγάρι μάγια μου 'κανες», «Σερενάτα» κ.ά., αλλά και πολλά «διαμάντια» του Μίκη, όπως τα «Αξιον εστί», «Μαργαρίτα», «Καη­μός», «Φαίδρα», «Βρέχει στη φτωχογειτονιά», «Ξημερώνει».

Αριστουργήματα! Αρα, θα απολαύσουμε μια παράσταση που «πατά» στην παλιά «Πόλη».

«Πατά» σε εκείνη με σεβασμό και αγάπη και δείχνει μια σύγχρονη «Ομορφη Πόλη»του 2020, μιας και η συμβουλή του σπουδαίου μας Μίκη Θεοδωράκη ήταν τα κείμενα μας να έχουν κάτι καινούργιο, κάτι σημερινό. «Σπάτε πόρτες» στο Μέγαρο μαθαίνω... Είναι συγκινητικό το ενδιαφέρον του κόσμου και πράγματι, προσθέτουμε νέες παραστάσεις συνεχώς ενώ ανυπομονούμε να ανέβουμε και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης που θα μας φιλοξενήσει από τις 5 μέχρι και τις 10 Φεβρουαρίου.

Υπάρχουν σκέψεις να «ταξιδέψει» η παρά­σταση σας και αλλού;

Από τις 21 μέχρι τις24 Φεβρουαρίου θα είμα­στε στην Κρήτη και την άνοιξη θα επιστρέψου­με στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Τον Ιούνιο θα είμαστε στην Κύπρο και θα ακολουθήσει το Ηρώδειο τον Σεπτέμβριο. Επίσης για του χρόνου σχεδιάζουμε παγκόσμια περιοδεία.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved