Δημήτρης Σκαρμούτσος: «Η πιο μακροχρόνια σχέση που έχω κάνει στη ζωή μου είναι η μαγειρική»
Showbiz

Δημήτρης Σκαρμούτσος: «Η πιο μακροχρόνια σχέση που έχω κάνει στη ζωή μου είναι η μαγειρική»

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος επιστρέφει τηλεοπτικά με το Food n’ Friends. Η εκπομπή μαγειρικής του θα βγει από τον ΑΝΤ1.

Ο γνωστός σεφ, Δημήτρης Σκαρμούτσος, σε πρόσφατη συνέντευξή του μιλά για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας μάγειρας για να έχει διάρκεια, για το αν έχει θυσιάσει προσωπικό χρόνο για τη δουλειά του, ενώ απαντά στο τι είναι η μαγειρική για εκείνον.

Ποια χαρακτηριστικά πιστεύεις πως πρέπει να έχει ένας μάγειρας για να έχει και διάρκεια;

«Πρέπει να έχει ταλέντο και να οπλιστεί με πολλή υπομονή, γιατί και οι δύο χώροι είναι αρκετό απαιτητικοί. Ακόμη, πρέπει να κάνει πολλούς συμβιβασμούς στην προσωπική του ζωή, επειδή οι απαιτήσεις της δουλειάς χτυπούν πρώτα την προσωπική σου ζωή. Κάποιοι άνθρωποι είναι ικανοί να το ανεχθούν αυτό, κάποιοι όμως όχι».

Εσύ έχεις θυσιάσει προσωπικό χρόνο για χάρη της δουλειάς σου;

«Για πολλά χρόνια έχω θυσιάσει πράγματά από την προσωπική μου ζωή για να φτάσω ως εδώ. Πλέον, όμως, έχω συμβιβαστεί με αυτό. Η μαγειρική και η τηλεόραση απαιτούν θυσίες. Πολλές ώρες, τριβή... Στη μαγειρική δεν υπάρχουν αργίες».

Σε ένα παιδί που ξεκινά τώρα, τι λες;

«Να έχει υπομονή και να χαράξει τη δική του πορεία. Όσο πιο ανταγωνιστικό γίνεται ένα επάγγελμα, τόσο πιο σημαντικό είναι να οπλιστείς με γνώσεις και υπομονή. Παλιότερα, που δεν υπήρχαν πολλοί μάγειρες, ήταν πιο εύκολα τα πράγματα. Τώρα, που υπάρχει πολλή ζήτηση, πρέπει όποιος αποφασίζει να γίνει μάγειρας να θωρακίζεται από νωρίς για να αντεπεξέλθει στις ανάγκες».

Η τηλεόραση συνέβαλε στο να θέλουν όλο και περισσότεροι να ασχοληθούν με τη μαγειρική;

«Συνέβαλε πάρα πολύ. Βέβαια, έχουν αυξηθεί και οι ανάγκες. Ανοίγουν εστιατόρια, η Ελλάδα είναι τουριστικός προορισμός και το φαγητό είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τουρισμού. Δεν μπορούν, όμως, να απορροφηθούν όλοι οι μάγειρες που βγαίνουν».

Από τότε που ξεκίνησες να ασχολείσαι με την τηλεόραση, τι έχει αλλάξει τόσο σε εσένα όσο και στις εκπομπές μαγειρικής σε αυτή;

«Η τηλεόραση έχει αλλάξει αρκετό. Σιγά-σιγά, όμως, χάνει την αίγλη της γιατί μπαίνουν κι άλλα μέσα, όπως το Ίντερνετ. Το νέο κοινό δεν παρακολουθεί τηλεόραση όπως παρακολουθούσαν παλιά. Άρα το μέσο τηλεόραση αλλάζει. Γι' αυτό, πλέον, δεν επενδύονται πολλά χρήματα στις δουλειές. Παλιότερα, αν το κανάλι πίστευε ότι μία εκπομπή είναι καλή, δεν θα την πέταγε επειδή δεν έκανε υψηλή τηλεθέαση. Αλλάζουν οι τηλεθεατές και τα κανάλια ζητούν άλλα πράγματα».

Ποια θα ήταν για εσένα η ιδανική εκπομπή μαγειρικής;

«Θα ήθελα να πάρω τα όρη και τα βουνά. Να κάνω ταξιδιωτική εκπομπή. Και επειδή το έχω ξανακάνει, θα έβαζα μέσα, εκτός από την Ελλάδα, και τον υπόλοιπο κόσμο. Για εμένα η μαγειρική δεν έχει σύνορα».

Τι είναι η μαγειρική για εσένα;

«Αν σκεφτείς πως μεγαλώνοντας δεν σκεφτόμουν να γίνω μάγειρας και τελικά με τράβηξε, θα έλεγα πως είναι η μεγάλη μου αγάπη. Η πιο μακροχρόνια σχέση που έχω κάνει στη ζωή μου είναι η μαγειρική, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τσακωμούς, χωρισμούς, τρελές αγάπες...».

Θα μπορούσες να σταματήσεις να μαγειρεύεις;

«Δε θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο που να μην έχει σχέση με το τρόφιμο. Θα ήταν πολύ δύσκολο για μένα», είπε στο tv o’ clock.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved