Η Γλυκερία στο gossip-tv: «Με το εγγονάκι μου είμαι τρισευτυχισμένη.Είναι κάτι πέρα από το γονιός»
Showbiz

Η Γλυκερία στο gossip-tv: «Με το εγγονάκι μου είμαι τρισευτυχισμένη.Είναι κάτι πέρα από το γονιός»

Η Γλυκερία είναι μια ερμηνεύτρια με καριέρα χρόνων, η οποία με την πορεία της έχει αποδείξει ότι όταν είσαι καλός σε αυτό που κάνεις, ξεχωρίζεις.

Άλλωστε, αυτό αποδεικνύει η επαγγελματική της σταδιοδρομία και η αγκαλιά που της έχει χαρίσει το κοινό.

Συνάντησα, λοιπόν, την Γλυκερία στο καμαρίνι της στις «Γραμμές» κι εκείνη με χαμόγελο και ένα ωραίο νεύρο μίλησε για πολλά. Η πολυετής συμπόρευση με τον σύζυγό της Στέλιο Φωτιάδη, ο γιος της Κωνσταντίνος που δουλεύουν μαζί, ο ερχομός της εγγονής της ήταν μερικά από αυτά που συζητήσαμε.

Κι αν απορείς γιατί δεν την έχεις δει σε κάποια κριτική επιτροπή talent show, η Γλυκερία δίνει την ειλικρινή της απάντηση.

-Με τη Μελίνα Κανά στις «Γραμμές». Πώς αισθάνεστε;

Υπέροχα! Είναι ένας χώρος που αγαπάω πάρα πολύ κι έχω βρεθεί άλλες δυο φορές. Και τώρα γίνεται ακόμη πιο συγκλονιστικό, με τη συνεργασία της Μελίνας, που την αγαπώ πολύ και τη θαυμάζω. Είχαμε συναντηθεί στη «Σφεντόνα», όταν ακόμη υπήρχε. Είχαμε μια τέλεια συνεργασία και αυτό θα γίνει και τώρα! Έχουμε στην παρέα μας και έναν νέο αξιόλογο τραγουδιστή, τον Χάρη Μακρή, και είμαι ευτυχισμένη που θα βρίσκομαι σε έναν χώρο που αγαπάω και μαζί με καλλιτέχνες που επίσης αγαπάω.

-Τι θα δουν όσοι βρεθούν στις «Γραμμές»;

Υπάρχουν τραγούδια δικά μας. Καλές επιλογές από λαϊκό τραγούδι, ενώ έχουμε και δύο αφιερώματα: το ένα στη «Σχολή Θεσσαλονίκης» και το άλλο στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου. Αυτά είναι κοινές εμφανίσεις, όπως επίσης έχουμε και μια κοινή έναρξη με τη Μελίνα. Το πρόγραμμά μας είναι ωραία δομημένο και το οφείλουμε σε ένα μεγάλο ποσοστό στον Στέλιο Φωτιάδη, που το επιμελήθηκε. Έχουμε 9 εκπληκτικούς μουσικούς με καλούς σολίστες. Έχουμε όλα όσα χρειάζονται για να αποδώσουμε σωστά και όμορφα τα τραγούδια.

-Συνεργάζεστε χρόνια με τον Στέλιο Φωτιάδη. Σύζυγος και συνεργάτης. Πώς είναι αυτή η συμπόρευση;

Δύσκολη (σ.σ γέλια) Είναι δύσκολη! Το να είσαι ζευγάρι και να κάνεις την ίδια δουλειά και να έχεις το ίδιο αντικείμενο δημιουργεί και διαφωνίες. Έτσι γίνεται η δουλειά, όμως, κι έτσι συντηρούνται κι οι σχέσεις αν θέλετε. Μέσα από τις διαφωνίες βρίσκεις τα κοινά στοιχεία και προχωράς. Πραγματικά, όμως, ο Στέλιος είναι ένα στήριγμα για εμένα. Δεν ξέρω αν εγώ θα είχα την ικανότητα να κάνω όλα αυτά που κάνω χωρίς την βοήθειά του. Είναι καθοριστική η βοήθειά του.

-Σας περνάνε οι προτάσεις που του κάνετε;

Θα βάλει ο καθένας λίγο νερό στο κρασί του και θα βρούμε μια επιλογή που συμφωνούμε κι οι δύο. Έτσι γίνεται!

-Μέρος της ορχήστρας σας είναι κι ο γιος σας Κωνσταντίνος. Πώς το βιώνετε;

Είναι υπέροχο! Ο γιος μας είναι μαζί μας πάρα πολλά χρόνια. Πάνω από 10 χρόνια. Είναι πολύ καλός μουσικός. Είναι μεγαλωμένος, βεβαίως, με άλλο είδος μουσικής αλλά αγαπάει και εκτιμάει το καλό ελληνικό τραγούδι. Αισθάνομαι μια μεγάλη ζεστασιά που είναι μαζί μας. Όταν έχω τον Κώστα δίπλα μου αισθάνομαι την ανάσα του και την αγάπη του να ακτινοβολεί. Την εισπράττω.

-Όταν σας είπε ότι θέλει να ασχοληθεί με τη μουσική, πώς το εκλάβατε;

Είναι ωραίο πράγμα να ασχολείσαι με τη μουσική. Το είδαμε θετικά, απλώς σαν γονείς θέλαμε να σπουδάσει κιόλας. Να πάρει το χαρτί. Αυτό που λέμε «σιγουριά». Σπούδασε ψυχολογία το παιδί, μας έκανε τη χάρη. Δεν το άσκησε ποτέ, όμως, γιατί τον ενδιέφερε πάντα η μουσική. Το DNA βλέπετε.

-Yπήρξε ποτέ στιγμή της καριέρας σας που να είπατε stop;

Όχι! Είμαι πάντα ενεργή στον χώρο, και στα δύσκολα και στα εύκολα. Το τραγούδι περνάει κάμψεις. Η εποχή το κάνει αυτό. Όπως αλλάζουν πολλά γύρω μας, έτσι και το τραγούδι έχει και τα δικά του άσχημα, αλλά έχει και όμορφες στιγμές. Έχει καινούργια πράγματα που συμβαίνουν και θα συμβούν και στο μέλλον και για τα νέα παιδιά. Εδώ να είμαστε να τα βλέπουμε και να τα προωθούμε. Κι εμείς πια, όταν δεν θα είμαστε στις επάλξεις, να είμαστε αρωγοί, να δίνουμε τις συμβουλές μας όπου και αν χρειαστεί.

-Είστε ικανοποιημένη από την ποιότητα του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού;

Το τραγούδι περνάει μια κάμψη, όπως κι η κοινωνία μας. Είναι μια ανακατάταξη που θα υποστεί αναγκαστικά. Όλο το κοινωνικό γίγνεσθαι θα επηρεάσει τα πάντα. Τώρα, ας πούμε δεν έχουμε δισκογραφία. Δηλαδή, και να γίνονται δίσκοι δεν πουλάνε. Παλιά, πουλούσα 500.000 δίσκους. Έπαιρνα διαμαντένιους δίσκους. Αυτό έχουμε να το δούμε πολλά χρόνια οι καλλιτέχνες. Διότι έχει καταρρεύσει η δισκογραφία, δεν υπάρχουν δισκογραφικές να χρηματοδοτήσουν παραγωγές. Ό, τι γίνεται, γίνεται με προσωπική προσπάθεια, κι αν θέλετε και οικονομικά οι ίδιοι οι καλλιτέχνες βοηθούν τους δίσκους τους να γίνουν. Αν υπάρχει, λοιπόν, μια κάμψη υπάρχει λόγω της πτώσης της δισκογραφίας.

-Η ψηφιακή αγορά δεν αποτελεί τη σύγχρονη μορφή;

Ναι, αλλά δεν είναι κατασταλαγμένο κι αυτό. Δεν ξέρω αν όλοι μπορούν να παίρνουν δικαιώματα. Εδώ έχει διαλυθεί και μια εταιρία που εισέπραττε χρήματα και τα μοίραζε στους δημιουργούς. Τώρα κι οι δημιουργοί είναι επί ξύλου κρεμάμενοι. Είναι καλό να δημιουργηθεί ο φορέας που να μπορεί να αμείβει τους δημιουργούς. Να μπορούν κι αυτοί να έχουν όρεξη και ερέθισμα να γράψουν κάτι. Μερικοί ασχολούνται μόνο με αυτό και δεν έχουν τα της επιβίωσης.

-Από τους νέους καλλιτέχνες υπάρχει κάποιος που ξεχωρίζετε;

Τα πολύ new entries δεν τα έχω υπόψιν μου, γιατί απέχω κι από το διαδίκτυο. Δεν βλέπω και τηλεόραση ιδιαίτερα. Ξέρω, όμως, ότι πάντα βγαίνουν καινούργια ταλέντα με καλή διάθεση και πρόθεση. Έχω ξεχωρίσει φωνές! Μου αρέσει η Νατάσα Μποφίλιου, η Γιώτα Νέγκα, η Ελεονώρα Ζουγανέλη. Δεν έχω τα πολύ πολύ καινούργια παιδιά. Δεν βλέπω και παιχνίδια να ξεχωρίσω μια φωνή που να πω “να ένας ταλαντούχος άνθρωπος που αν βοηθηθεί ή το κοιτάξει σωστά θα πάει μπροστά”.

-Φαινόμενο των καιρών είναι και τα talent shows, όπου κι εσείς με το «Να η ευκαιρία» έχετε μια εμπειρία.

Δεν ήταν talent show, ήταν ένας μουσικός διαγωνισμός. Είχαμε κριτές καταρτισμένους ανθρώπους. Είχαμε σπουδαίους κριτές. Ήταν ένας μουσικός διαγωνισμός που δεν έχει σχέση με τα σημερινά talent shows. Είναι και τόσα πολλά πια κι έχει πελαγώσει ο κόσμος. Φέρνουν τηλεθέαση, τα παρακολουθεί ο κόσμος και εκείνοι που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να βγει έξω. Δίνονται ευκαιρίες, βεβαίως. Αν κάποιος έχει τα μυαλά στη θέση του, ξέρει τι του γίνεται κι αν είναι πραγματικά ταλαντούχος. Εγώ προσωπικά δεν τα βλέπω, γιατί δεν βλέπω τηλεόραση γενικότερα.

-Σίγουρα όμως θα σας έχουν γίνει προτάσεις για κριτική επιτροπή!

Ναι! Έχουν γίνει παλαιότερα προτάσεις. Δεν μπορώ όμως να το κάνω.

-Γιατί;

Δεν θέλω! Θέλω ο καθένας να έχει το γνώθι σαυτόν. Το παιδί που ξεκινάει να τραγουδήσει ας πούμε, μ’ αρέσει να γνωρίζει αν είναι καλός και μπορεί. Κι ας μην διακριθεί. Μπορεί οι συγκυρίες να μην βοηθήσουν να διακριθεί, αλλά αν είναι καλός κάποιος θα τον ακούσει. Θέλω μόνοι τους να ξέρουν. Τα νέα παιδιά ίσως να μην μπορούν να έχουν την αυτογνωσία αυτήν, αλλά ο περίγυρος μπορεί να τους συμβουλεύσει. Αν κάποιος δεν είναι πλασμένος για να είναι τραγουδιστής, ας μην είναι τραγουδιστής. Εγώ, όμως, δεν μπορώ να το κρίνω αυτό. Δεν μπορώ να το πω σε ένα νέο παιδί που έρχεται σε ένα τέτοιο show. Γιατί θέλω να πω την αλήθεια.

-Η Γλυκερία όταν παύει να είναι τραγουδίστρια, πώς χαλαρώνει;

Μ’ αρέσει η ασχολία με το σπίτι. Επειδή ασχολούμαι πολλά χρόνια με το τραγούδι, όμως, οι ώρες είναι περίεργες. Μέχρι να βρει τον ρυθμό το σώμα, ξυπνάς πιο αργά. Είναι πολλά. Μου αρέσει το σπίτι όμως. Λόγω του ότι ερχόμαστε σε επαφή με πολλούς ανθρώπους έχω ανάγκη την ησυχία. Η μοναχικότητα μου αρέσει. Μ’ αρέσει να διαβάζω. Μπαίνω καμιά φορά στο facebook και βλέπω φίλους.

-Με το εγγονάκι σας;

Με το εγγονάκι μου τα πάω πολύ καλά. Είναι μικράκι ακόμη. Η μικρή μας Γλυκερία. Είμαι τρισευτυχισμένη. Αυτό που λέγανε οι γιαγιάδες ισχύει. Ποτέ δεν μπορείς να καταλάβεις μια γιαγιά αν δεν το ζήσεις. Είναι κάτι και πέρα από το γονιός. Βλέπεις ένα μωρό που μεγαλώνει με άλλη εμπειρία πια. Η καρδιά σου ανοίγει. Είσαι πολύ ανοιχτός να δεις πράγματα και λεπτομέρειες γι’ αυτήν την καινούργια ζωή. Κι έτσι το αγαπάς πιο πολύ. Ίσως και πιο πολύ κι από το παιδί σου.

-Αντέχετε στον χρόνο. Πού οφείλετε αυτό;

Είμαι άνθρωπος αντοχής. Έχω καλή κατασκευή φωνητικά. Θεϊκό χάρισμα. Δεν το κάνω μόνη μου. γιατί και την κατάχρησή μου την κάνω. Και με το κάπνισμα ας πούμε, έχω αυτήν την κακιά συνήθεια. Είμαι αντοχής άνθρωπος και σωματικά αλλά και πνευματικά. Έχω μάθει να κρατάω τις ισορροπίες μου. Οπότε, όταν βρεις μια ισορροπία μπορείς να αντέξεις πολλά.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved