Ελένη Τσαλιγοπούλου: «Το τραγούδι μου έδωσε πολλά, αλλά μου στέρησε την ενηλικίωση»
Showbiz

Ελένη Τσαλιγοπούλου: «Το τραγούδι μου έδωσε πολλά, αλλά μου στέρησε την ενηλικίωση»

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου από τότε που ήταν μικρή, τη χαρακτήριζε το πάθος για ό,τι μπορούσε να εξάψει τη φαντασία της, ενώ ανέκαθεν ήταν αδιάφορη απέναντι σε όσα δεν της κινούσαν το ενδιαφέρον.

Είναι από τις γυναίκες που δεν μπορούν να κρύψουν τα συναισθήματα τους, ενώ φροντίζει να αφήνει πίσω της το χθες και να χαίρεται τη στιγμή. Δεν θέλει να έχει στραμμένα πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας και να απασχολεί με την προσωπική της ζωή. Αν την έχεις δει έστω μία φορά στη σκηνή, την αγαπάς αμέσως! Ισως γιατί ξέρει να κάνει με έναν μαγικό τρόπο το προσωπικό σου βίωμα… παρέα.

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου έχει συνηθίσει να ζει με μια βαλίτσα στο χέρι τα τελευταία χρόνια.

«Τον χειμώνα μου αρέσει να πηγαίνω περιοδεία στην ελληνική επαρχία. Με ενδιαφέρει να μη σταματήσει η ελληνική μουσική να πηγαίνει στην περιφέρεια. Να μη μένει η περιφέρεια μόνο με την τηλεόραση. Να βλέπει και τους καλλιτέχνες από κοντά. Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη το κοινό τα έχει δει όλα. Εχει χορτάσει. Ολα έχουν γίνει. Δυστυχώς, όμως, στην περιφέρεια δεν υπάρχουν αρκετοί χώροι που μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλες παραγωγές. Επίσης, το οικονομικό κομμάτι είναι δυσβάσταχτο. Εγώ επιλέγω να πηγαίνω με λιγότερα χρήματα ώστε να μπορέσω να έρθω σε επαφή με το κοινό. Αυτό δεν πληρώνεται με τίποτα. Μπορεί να βρω έναν πάρα πολύ ωραίο χώρο στα Χανιά ή στην Κοζάνη και να το κάνω για ελάχιστα χρήματα».

Εκτός από επιτυχημένη τραγουδίστρια, είναι και μητέρα ενός παιδιού. «Στην ηλικία των 19 ετών δεν ήμουν έτοιμη να γεννήσω και να μεγαλώσω ένα παιδί, αλλά τα δεδομένα εκείνης της εποχής ήταν τότε άλλα. Θυμάμαι, άλλες φίλες μου είχαν κάνει παιδί σε εκείνη την ηλικία ή και πιο μικρές. Σίγουρα δεν ήμουν καλή μάνα, όχι επειδή δούλευα πολλές ώρες, αλλά γιατί ήμουν αρκετά νέα. Χειριζόμουν τον γιο μου σαν να ήταν ο μικρότερος αδελφός μου. Οπότε έλεγα περισσότερα "ναι" απ' ό,τι "όχι". Αυτό με γέμισε ενοχές. Είναι πολύ σημαντικό για έναν γονιό να θέτει όρια στα παιδιά. Ευτυχώς, μέσα στα χρόνια, έκανα τις διορθωτικές κινήσεις μου και κατάφερα, επιτέλους, να γίνω ένας άνθρωπος πιο ολοκληρωμένος, αλλά και να γίνω καλύτερη μάνα».

Μεγαλώνοντας υπήρχαν στιγμές που η Ελένη Τσαλιγοπούλου επιθυμούσε να κάνει ένα δεύτερο παιδί. «Στην πράξη, όμως, αυτό δεν μπορούσε να γίνει. Ημουν πάνω στο πικ της καριέρας μου. Είχα ελάχιστο χρόνο για μένα. Ημουν με μια βαλίτσα στο χέρι και όργωνα όλη την Ελλάδα ΚΟΛ το εξωτερικό κάνοντας συναυλίες και μουσικές παραστάσεις. Παράλληλα δισκογραφούσα. Εδινα περισσότερη έμφαση στην καριέρα μου παρά στην προσωπική μου ζωή».

«Το τραγούδι μου έδωσε πολλά, αλλά μου στέρησε κιόλας. Αργησα να ενηλικιωθώ. Μέσα από το θέατρο που συμμετείχα πέρυσι συνειδητοποίησα πόσο σημαντικό πράγμα είναι για τους τραγουδιστές που τους χειροκροτούν συνεχώς, ενώ στο θέατρο πάντα είναι ένα και στο τέλος, και αφορά όλους. Μέσα από αυτό κατάλαβα πόσα λάθη μπορεί να κάνει ένας μουσικός. Οχι να "καβαλήσει καλάμι", αλλά να θεωρήσει τον εαυτό του αναγκαίο για κάποιον που σε χειροκροτεί κάθε τρία λεπτά. Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει ένας τραγουδιστής είναι να χαθεί μέσα σε αυτόν τον κόσμο που είναι ονειρικός και κρατάει μόνο ένα μικρό κομμάτι στην ψυχοσύνθεση του ανθρώπου».

Άραγε υπήρξε κάποια περίοδος στη ζωής της που η αναγνωρισιμότητα και η επιτυχία την οδήγησαν στο να «καβαλήσει το καλάμι» ή να χάσει τον εαυτό της;

«Κάποια στιγμή στη ζωή μου έχασα τελείως την Ελένη. Φρόντιζα περισσότερο την Τσαλιγοπούλου. Δεν μου είχε περάσει από το μυαλό ότι είμαι κάτι σημαντικό, αλλά δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ με εμένα. Θεωρούσα ότι οι καλύτερες στιγμές ήταν εκείνες που ήμουν πάνω στη σκηνή. Ηταν μια δύσκολη περίοδος. Μπορούσα να είμαι καλή με τον πολύ κόσμο, αλλά δεν μπορούσα να είμαι καλή με τον άνθρωπο μου, με τους φίλους μου, με τους λίγους ανθρώπους που ήταν κοντά μου. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από αυτό» ξεκαθαρίζει. Αντί επιλόγου, της ζητώ να μου πει αν έχει φλερτάρει με την αυτοκαταστροφική πλευρά της. «Αρκετές φορές. Τσιγάρα και ποτά επί χρόνια. Αισθάνομαι, όμως, περισσότερο δυνατή από τότε που έκοψα το τσιγάρο, δηλαδή τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Και αυτό είναι για μένα τέλειο. Η φωνή μου πλέον είναι δέκα φορές καλύτερη», είπε στο Έθνος.

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ώριμη και κατασταλαγμένη πλέον, αντιλαμβάνεται τους πολλαπλούς ρόλους που έχει αναλάβει στη ζωή της. Και είναι πράγματι φανερό, όταν σου μιλά, πως το μυστικό της επιτυχίας της βρίσκεται στην έμφυτη ανησυχία της για αλλαγή και εξέλιξη.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved