Μενεγάκη: Δεν θα πιστεύεις με ποια συνταγή «τρελαίνει» τον Μάκη της και την έχουμε κι εμείς (Photos)
Showbiz

Μενεγάκη: Δεν θα πιστεύεις με ποια συνταγή «τρελαίνει» τον Μάκη της και την έχουμε κι εμείς (Photos)

Η Ελένη Μενεγάκη αγαπάει πολύ τη μαγειρική και δεν εί­ναι λίγες οι φορές  που μέσα από την εκπομπή αποκαλύπτει τα φαγη­τά που φτιάχνει η ίδια, αλλά και η μητέρα της στο σπίτι, για την οικο­γένεια της.

Έτσι, πρόσφατα αποκάλυψε ποια είναι εκείνη η συνταγή που φτιάχνει τα τελευταία 10 χρόνια και τη λατρεύουν τα παιδιά της, αλλά και ο σύζυγός της, Μάκης Παντζόπουλος!

Η Ελένη Μενεγάκη είπε χαρακτηριστικά: «Πριν καμιά δεκαριά χρόνια μου το έδειξε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το φτιάχνω έως σήμερα...»!

Και συμπλήρωσε: «Αργυρώ, ακόμη τη συνταγή σου φτιάχνω και η μάνα μου μου λέει "Ελένη μου, κάνε τα ρεβίθια που τα κάνεις σπέσιαλ, εσύ". Και της λέω, "η συνταγή δεν είναι δική μου, αλλά της Αργυρώς"...».


Δες τη συνταγή της Ελένης βήμα-βήμα και δοκίμασε την κι εσύ


Ρεβίθια στο ταψί
Υλικά: 500 γραμμ. ρεβίθια, 4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες, 2 ξερά κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες), 2 μικρές ντομάτες (κομμένες σε λεπτές φέτες), 2 δαφνόφυλλα, 1 φλιτζ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. αλάτι, 1/2 κ.σ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο, νερό όσο πάρει.


Εκτέλεση:
Από την προηγούμενη μέρα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα ρεβίθια με λίγη σόδα μαγειρικής με μπόλικο νερό. Αν είναι βραστερά, μπορούμε να παραλείψουμε τη σόδα. Την επόμενη μέρα ξεπλένουμε καλά σε σουρωτήρι τα ρεβίθια. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε στη γάστρα. Μπήγουμε εδώ κι εκεί τα σκόρδα και τα δαφνόφυλλα. Κάνουμε μία στρώση τα κρεμμύδια.

Από πάνω κάνουμε μία στρώση τις ντομάτες. Πασπαλίζουμε με το αλάτι και το πιπέρι. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Συμπληρώνουμε νερό κρύο, ίσα που να σκεπαστούν τα όσπρια. Βάζουμε το καπάκι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα, για 3-4 ώρες. Θέλει πολύωρο ψήσιμο, αλλά σε αυτό οφείλεται η τέλεια γεύση, το χρώμα, η υφή και το χύλωμα των ρεβιθιών.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved