Ο Γιάννης Σπαλιάρας στο gossip-tv: «Οι πανοπλίες που φοράω για τη σειρά στο Ιράν ζυγίζουν 15 κιλά»
Showbiz

Ο Γιάννης Σπαλιάρας στο gossip-tv: «Οι πανοπλίες που φοράω για τη σειρά στο Ιράν ζυγίζουν 15 κιλά»

Ο Γιάννης Σπαλιάρας μίλησε στο gossip-tv για τη σειρά, στην οποία συμμετέχει και μας έδωσε λεπτομέρειες τόσο για τον ρόλο του, όσο και για όσα απαιτούνται.

Η αναχώρηση από το ξενοδοχείο γίνεται στις 05.30 το πρωί, αφού για να φτάσουν στο set όπου γίνονται τα γυρίσματα χρειάζονται περίπου 2 ώρες και άλλη μιάμιση ώρα για make-up και στολές. Το γύρισμα διαρκεί περίπου 8 με 10 ώρες.

«Βρίσκομαι στο Qeshm island. Όταν πήγαμε στην Τεχεράνη για το fitting και τις ετοιμασίες ο καιρός ήταν αρκετά κρύος. Το Ιράν είναι μια πολύ όμορφη χώρα και με πολύ φυσική ομορφιά. Πολλά μέρη θυμίζουν σεληνιακά τοπία, ενώ είδαμε και βουνό από αλάτι, κόκκινους βράχους, κόκκινο χώμα. Το μέρος δεν παίζεται πραγματικά από θέμα ομορφιάς. Έχω επισκεφτεί 35 χώρες και δεν έχω ξαναδεί κάτι αντίστοιχο », μας είπε ενθουσιασμένος.

Όσον αφορά στη σειρά εποχής, ο Γιάννης μας έδωσε λεπτομέρειες τόσο για το χρονικό πλαίσιο στο οποίο τοποθετείται όσο και για τον ρόλο του και τις απαιτήσεις που έχει.

«Βρισκόμαστε γύρω στο 500 μ.Χ. Στην εποχή του Ιουστινιανού και υποδύομαι έναν βυζαντινό στρατηγό. Κάνουμε πολλές πρόβες με άλογα, με άρματα και υπάρχουν άνθρωποι ειδικά εκπαιδευμένοι που μας δείχνουν πώς να χειριστούμε τα σπαθιά, τα ακόντια και τα τόξα».

Αλήθεια, τι γλώσσα θα μιλάει ο Spal;

«Μιλάμε ύστερη ελληνική. Κάτι μεταξύ αρχαίων και καθαρεύουσας. Δεν είναι εύκολο, γιατί είναι λίγες οι λέξεις που είναι κοινές με τη σημερινή ελληνική. Θα έλεγα πως μοιάζει με ξένη γλώσσα, τουλάχιστον για εμένα. Παράλληλα, όμως, μαθαίνω και κάποια περσικά για να μπορώ να συνεννοούμαι με τους ντόπιους, επειδή οι περισσότεροι δεν μιλούν αγγλικά».

Όσον αφορά στο βεληνεκές της παραγωγής, εκείνος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι μια τεράστια παραγωγή και θα έλεγα ότι είναι αντίστοιχη του Hollywood και μεγαλύτερη. Οι στολές είναι αληθινές και ραμμένες πάνω μας. Τα όπλα έχουν κανονικό βάρος, ενώ η στολή μαζί με την πανοπλία είναι περίπου 15 κιλά. Όμως, είναι ωραίο γιατί μας ταξιδεύουν στην εποχή. Η σειρά λέγεται Salman Farsi».

Ο Γιάννης Σπαλιάρας, μάλιστα, μας είπε ότι οι σκηνοθέτες της σειράς θα το γυρίζουν για περίπου 3 με 5 χρόνια κι ότι το αποτέλεσμα θα είναι καθαρά κινηματογραφικό, ενώ μαζί του είναι τόσο ο Μάνος Πίντζης όσο κι ο Νίκος Πουρσανίδης. Ακόμη, μας αποκάλυψε πώς του έγινε η πρόταση.

«Το ΚΡ talent του Λονδίνου μου έκανε την πρόταση. Έστειλα τα υλικό μου και τους άρεσα. Είναι πολύ ενθαρρυντικό για εμένα το ότι κατάφερα να πάρω και τις δύο δουλειές που διεκδίκησα κι έτσι 2 μήνες μετά το Μεξικό βρίσκομαι στο Ιράν».

Η παρουσία του έχει κάνει αίσθηση και στα ξένα μέσα ενημέρωσης, με μεγάλες ιστοσελίδες να γράφουν γι’ αυτόν κι έτσι δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε πώς αισθάνεται γι’ αυτό.

«Είναι πολύ μεγάλο σοκ για εμένα να βλέπω την Telegraf της Σερβίας να μου κάνει αφιέρωμα. Μου πήρε αρκετή ώρα για να το συνειδητοποιήσω. Δεν μπορούσα να το πιστέψω! Μάλιστα, και τα έντυπα της Βοσνίας και του Μαυροβουνίου έχουν γράψει. Λαμβάνω πολλά μηνύματα στα social media, ενώ μου στέλνουν άντρες και με ρωτούν για γυμναστική. Έχω λάβει πολύ αγάπη και για την Ελλάδα και ήθελα να το πω αυτό γιατί με συγκίνησε».

Ο Γιάννης Σπαλιάρας, τέλος, έχει ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τη μητέρα του, κι έτσι μας είπε πώς το βιώνει εκείνη.

«Η μητέρα μου, όπως όλες οι μαμάδες, εύχεται πρώτα να έχω υγεία και πρώτο της μέλημα είναι να γυρίσω στην Ελλάδα υγιής κι ότι επιτυχία προκύψει να είναι για καλό. Κι εγώ έτσι σκέφτομαι, γιατί βλέπουμε τι συμβαίνει γύρω μας κι η ζωή μας κρέμεται από μια κλωστή. Ας είμαστε ικανοποιημένοι με αυτά που έχουμε, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν θα προσπαθούμε για παραπάνω».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved