Showbiz

Μιχαήλ Μαρμαρινός: «Όταν κάνεις αυτή τη δουλειά, δεν μπορείς να κοιμηθείς εύκολα»

O Mιχαήλ Μαρμαρινός είναι ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες που διαθέτει το ελληνικό θέατρο σήμερα.

Ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε γι’ αυτά που τον ευχαριστούν στην καθημερινότητα εκτός από το θέατρο, αν παρακολουθεί κάτι στην τηλεόραση, ενώ αποκάλυψε γιατί προτιμάει να τον αποκαλούν Μιχαήλ και όχι Μιχάλη.

Πέρα από το θέατρο, τι άλλο σας ευχαριστεί στην καθημερινότητα;

«Όταν κάνουμε, παραστάσεις, δεν υπάρχει άλλη καθημερινότητα. Δυστυχώς ή ευτυχώς, είναι μόνο αυτό. Βέβαια, μια αγαπημένη ώρα της ημέρας είναι αργά το βράδυ, εκεί που έχουν πέσει όλων οι ρυθμοί, και κάθομαι κάτω από ένα ειδικό πορτατίφ που έχω και ακούω μουσική. Κυρίως το Τρίτο Πρόγραμμα, 2 με 4 το πρωί έχει μια αγαπημένη μου εκπομπή. Όταν κάνεις αυτή τη δουλειά, δεν μπορείς να κοιμηθείς εύκολα. Σε κυνηγάε, περπατάς μαζί της. Υπάρχει μια φράση μέσα στο έργο που λέει «Το εγώ του κοιμισμένου δεν κοιμάται ποτέ μαζί του».

Στην τηλεόραση παρακολουθείτε κάτι;

«Στην τηλεόραση βλέπω ποδόσφαιρο. Ούτε σίριαλ ούτε σόου. Αυτού του τύπου η φαντασμαγορία είναι λίγο ρηχή. Πάει κόσμος, φωνάζει, χειροκροτεί, βγάζει και μια σέλφι, αλλά μέχρι εκεί».

Κάτι τελευταίο. Γιατί Μιχαήλ και όχι Μιχάλης, για παράδειγμα;

«Γιατί Μιχαήλ ήταν ο παππούς μου, καπετάνιος στο επάγγελμα. Υπάρχει άλλη μια φράση που έχω βάλει μέσα στο έργο και λέει «Ποιος πρόγονος μιλάει μέσα μου;». Μιχαήλ λοιπόν, γιατί έτσι κάπου, αν θέλετε, συνεχίζει να ακούγεται και ο παππούς μου. Και δεν είναι άσχημο όνομα, μου αρέσει κάπως. Σε ένα αγαπημένο μου νησί, στο Κουφονήσι, με φωνάζουν «Μιχαήλο».Έχω φίλους εκεί και μέσα από αυτή τη συνέντευξη τους στέλνω χαιρετισμούς. Οι συνεντεύξεις είναι σαν τα μπουκάλια στον ωκεανό. Τα πετάμε και κάποιοι μπορεί να τα βρουν. Ή μπορεί να ξεμείνουν σε καμιά ακτή και να τα μαζέψουν το καλοκαίρι, μαζί με τις σαβούρες», είπε στο people.

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved