Δημήτρης Παπαδημητρίου: «Η ζωή ενός παίκτη talent show κυλά με ανασφάλεια»
Showbiz

Δημήτρης Παπαδημητρίου: «Η ζωή ενός παίκτη talent show κυλά με ανασφάλεια»

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου μίλησε για τους τραγουδιστές αλλά και τα talent shows.

O συνθέτης, παραχώρησε συνέντευξη και αναφέρθηκε στην κοινωνία, το λαϊκό τραγούδι, αλλά και το μέλλόν όσων πηγαίνουν σε μουσικούς διαγωνισμούς της μικρής οθόνης.

«Η αθηναϊκή κοινωνία, ξέρετε, είναι προϊόν αστυφιλίας. Οι άνθρωποι όταν ήρθαν από το χωριό στην Αθήνα δεν σταμάτησαν να έχουν τις ίδιες ανάγκες. Ετσι, ό,τι προσομοιάζει στο πανηγύρι έχει επιτυχία. Το πανηγύρι είναι μια χρηστική διάσταση της μουσικής. Η μουσική είναι το πρόσχημα και η κοινωνική διαδικασία ο στόχος. Πας για να ξεσκάσεις και να επιδειχθείς…

Σε ο,τι αφορά τους τραγουδιστές που λέτε, κάποιοι απ' αυτούς μου μοιάζουν επισκέπτες στο λαϊκό τραγούδι. Στην περιοχή του Καζα­ντζίδη ίσως κινείται ο Αδαμαντίδης, τον οποίο όμως θεωρώ ανεξόφλητο γραμμάτιο στη μουσική, καθώς χρωστά στη φωνή του ένα καλό Ρεπερτόριο. Ξέρετε, πρέπει να συγκρίνουμε τους ς βάσει του ρεπερτορίου τους, και οι χορωδίες είναι γεμάτες απίστευτες φωνές. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή τη στιγμή η Βίκυ Μοσχολιού θεωρείται η κορυφαία λαϊκή τραγουδίστρια με το αρτιότερο ρεπερτόριο.

Εκεί ενδιαφέρον η άποψη του για τα talent shows, αφού έχει δει κάποια «με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τους τραγουδιστές και με πολύ μικρό για τις επιτροπές, καθώς εκεί υπάρχει ένα οξύμωρο. Η επιτυχία δεν δηλώ­νει και τη γνώση. Σε ό,τι αφορά τους υποψή­φιους, πολύ σπάνια βλέπεις κάποιον να πετυ­χαίνει - και σας λέω με βεβαιότητα ότι αυτός ούτως ή άλλως θα πετύχαινε.

Βοηθούν, όμως, αλλού. Βλέπετε, το στοιχειώδες πρόβλημα ενός νέου καλλιτέχνη είναι η αποδοχή από το στενό οικογενειακό περιβάλλον. Ενα παιδί ανακοινώνει ότι θέλει να γίνει τραγουδιστής και όχι δικηγόρος ή γιατρός και ζει καθημε­ρινά με το περίλυπο βλέμμα των οικείων του, καθώς η ζωή του κυλά με ανασφάλεια αν θα βρει δουλειά, για πόσες μέρες, με τι μεροκά­ματο. Αν ξαφνικά λοιπόν εμφανιστεί σε ένα talent show είναι κάποιος. Αυτό είναι μια διακαίωση και είναι τόσο σημαντική γι' αυτούς. Ομως αυτό και μόνο», είπε στο Gala

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved