Tραγικές ιστορίες διασήμων που χάθηκαν σε αεροπορικά δυστυχήματα (photos)
instagram: Everyday_mysteries
Showbiz

Tραγικές ιστορίες διασήμων που χάθηκαν σε αεροπορικά δυστυχήματα (photos)

Η πρόσφατη τραγωδία με τη συντριβή του ελικοπτέρου και το θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ και της 13χρονης κόρης του, Τζιάνα, δεν σκόρπισε μόνο θλίψη σε όλο τον πλανήτη, αλλά ξύπνησε και τραγικές μνήμες.

Από τον Αλέξανδρο Ωνάση και τον Γιάννο Κρανιδιώτη μέχρι τον Τζον Κένεντι Τζούνιορ και τους «Μπέμπηδες» της Μάντσεσιερ Γιουνάιτεντ.

Η μέρα που «πέθανε» η μουσική

Με το στίχο αυτό του Ντον ΜακΛιν από το τραγούδι του «American Pie» έμεινε στην ιστορία ο χαμός τριών αστέρων του ροκ εν ρολ, των Μπάντι Χάλι, Ρίτσι Βάλενς και Τζάιλς «Μπιγκ Μπόπερ» Ρίτσαρντσον.
Το θλιβερό περιστατικό συνέβη τις πρωινές ώρες στις 3 Φεβρουαρίου 1959, όταν το αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη κοντά στο Κλίαρ Λέικ τη3 Αϊόβα. Οι τρεις μουσικοί μεσουρανούσαν τότε στις ΗΠΑ.
Είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους για μία μεγάλη περιοδεία στις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, που σημείωνε πρωτοφανή επιτυχία. Το πούλμαν που είχαν νοικιάσει για τις μετακινήσει τους, όμως, ήταν προβληματικό, με χαλασμένο κλιματισμό και σε μια εποχή με θερμοκρασίες υπό το μηδέν.
Έτσι, σε μία στάση τους στο Κλίαρ Λέικ, ο Μπάντι Χόλι σκέφθηκε να νοικιάσει ένα μικρό αεροπλάνο. Ο ουρανός ήταν μαύροι και ο πιλότος, που δεν είχε μεγάλη πείρα, κάρφωσε το Beechcraft Bonanza στο έδαφος και σκοτώθηκε μαζί τους.

Η σύγχρονη τραγωδία των Κένεντι

Στις ΗΠΑ, ο Τζον Κένεντι Τζούνιορ, του δολοφονηθέντος Προέδρου, κατέπεσε με το αεροσκάφος που οδηγούσε και σκοτώθηκε τον Ιούλιο του 1999 σε ηλικία 38 ετών. Μαζί του βρήκαν το θάνατο η σύζυγός του Καρολίν Μπεσέτ, και η αδελφή της, Λόρεν.

Βουτιά στα νερά της λίμνης

Ο Αμερικανός τραγουδοποιός Ότις Ρέντινγκ ήταν ανάμεσα σε αυτούς που διαμόρφωσαν και ανέδειξαν τη σόουλ ως την κύρια μουσική έκφραση των μαύρων της Αμερικής τη δεκαετία του '60.
Έχοντας μόλις τελειώσει την ηχογράφηση του «Sittin ‘ OnTheDockOfTheBay», στις 10 Δεκεμβρίου 1967, μπήκε στο προσωπικό του αεροπλάνο μαζί με την μπάντα του, τους Βar-Κays, και ξεκίνησε για περιοδεία.
Στην προσπάθεια τους να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Μάντισον συνάντησαν κακές καιρικές συνθήκες. Η κακή ορατότητα ήταν αιτία να πέσουν μέσα στη λίμνη Μονόνα και να σκοτωθούν όλοι εκτός από τον τρομπετίστα Μπεν Κάoυλεϊ.


Τα όνειρα... έσβησαν απότομα

Η Πάτσι Κλάιν, ήταν πολύ γνωστή τραγουδίστρια της κάντρι μουσικής, με επιτυχίες όπως το «Crazy» και το «Walking After Midnight».
Το Μάρτιο του 1963 είχε τελειώσει μια τιμητική συναυλία που έκανε για να βοηθήσει την οικογένεια ενός dj της κάντρι που είχε σκοτωθεί σε αεροπορικό δυστύχημα και αποφάσισε να επιστρέψει στο Νάσβιλ μαζί με το μάνατζερ της, Ράντι Χότζες, ο οποίος θα πιλοτάριζε και το αεροπλάνο.
Ο καιρός δεν ήταν καλός και μέσα σε θύελλα ο Χάτζες έχασε εντελώς την ορατότητα. Έριξε το αεροπλάνο πάνω σε μερικά δέντρα και στη συνέχεια κατέληξε μέσα σε ένα έλος. Η ζωή της «πέρασε» στον κινηματογράφο μέσα από την ταινία του 1985 «Sweet dreams» με την Τζέσικα Λανγκ και την υπέροχη ερμηνεία της.

Όταν το ΠΑΣΟΚ φόρεσε μαύρα

Ο Έλληνας διεθνολόγος από την Κύπρο, διπλωμάτης και πολιτικός, κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, συνιδρυτής της ΕΔΕΚ (κυπριακού σοσιαλιστικού κόμματος) και σύμβουλος στο γραφείο του Ανδρέα Παπανδρέου, Γιάννος Κρανιδιώτης, έχασε τη ζωή του σε αεροπορικό δυστύχημα όντας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών στις 14 Σεπτεμβρίου 1999.
Την ημέρα εκείνη ο Γιάννος Κρανιδιώτης μαζί με το γιο του και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες μετέβαινε με το υπηρεσιακό αεροσκάφος τύπου Φάλκον της ελληνικής κυβέρνησης στο Βουκουρέστι προκειμένου να συμμετάσχει σε Διαβαλκανική Διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών.
Είκοσι λεπτά πριν την προσγείωση το αεροσκάφος υπέστη σφοδρές αναταράξεις και έχασε απότομα ύψος, πέφτοντας από τα 25.000 στα 5.000 πόδια. Αποτέλεσμα ήταν να βρουν τραγικό θάνατο 6 από τους 13 συνολικά επιβαίνοντες που εκείνη την ώρα δεν ήταν δεμένοι στις θέσεις τους. Μεταξύ αυτών ο Γιάννος Κρανιδιώτης και ο γιος του, Νικόλας.

Δεν βρέθηκε ποτέ το πτώμα του

Με τον ήχο του ξεχώρισε στο χώρο της τζαζ. Ο Γκλεν Μίλερ σπούδασε στο Κολοράντο κι έγινε επαγγελματίας τρομπονίστας στα 1926. Μέχρι το 1930 δούλεψε στη Νέα Υόρκη ως ανεξάρτητος μουσικός. Πρόλαβε να γυρίσει δύο μουσικές ταινίες στις αρχές της δεκαετίας του '40.
Στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου πολέμου διηύθυνε την ορχήστρα της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ στην Ευρώπη. Πετώντας πάνω από τη Μάγχη με ένα φωτισμένο αεροπλάνο, εξαφανίστηκε στις 16 του Δεκέμβρη του 1944. Παρά τις έρευνες, ουδέποτε εντοπίστηκε το πτώμα του ούτε κάποιο ίχνος του αεροπλάνου.

Παιχνίδι θανάτου

Ήταν 19 Μαρτίου 1982 όταν ο Αμερικανός κιθαρίστας της χέβι μέταλ, Ράντι Ρόουντς, ο οποίος έπαιζε μαζί με τον Οζι Όσμπορν και στην μπάντα Quiet Riot, αποφάσισε να οδηγήσει μαζί με τον οδηγό του λεωφορείου που είχαν για περιοδεία, χωρίς άδεια, ένα μικρό Βeechcraft.
Κατά την πτήση, το ένα φτερό του αεροπλάνου έσπασε καταλήγοντας σε αναπόφευκτη συντριβή. Το πτώμα του ΡόουντΒ βρέθηκε κομμένο και αναγνωρίστηκε από τα κοσμήματα που συνήθιζε να φοράει ο κιθαρίστας.

Η αρχή της κατάρας των Ωνάσηδων

Ήταν στις 23 Ιανουαρίου 1973, όταν η απίστευτη τραγωδία χτύπησε την οικογένεια Ωνάση, τότε που ο Αριστοτέλης Ωνάσης έδωσε την εντολή να κλείσουν το διακόπτη των μηχανημάτων που κρατούσαν στη ζωή το μοναδικό του διάδοχο και μονάκριβο γιο του. Το αεροπλάνο που πιλοτάριζε, ένα αμφίβιο Πιάτζιο 136, κατέπεσε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, δευτερόλεπτα μετά την απογείωση του.
Ο Αλέξανδρος τραυματίστηκε βαριά. Διακομίστηκε στο ΚΑΤ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή λόγω βαριών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων. Ήταν μόλις 25 ετών.
Ο Αριστοτέλης Ωνάσης, που ποτέ δεν συνήλθε από το χαμό του γιου του, από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ότι το δυστύχημα δεν ήταν τυχαίο και ότι γιος του ήταν θύμα εγκληματικής ενέργειας. Σαράντα πέντε και πλέον χρόνια μετά τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.

Το τραγικό τέλος των 7 «Μπέμπηδων»

Ήταν 6 Φεβρουαρίου 1958 όταν το ελικοφόρο Airspeed Ambassador που μετέφερε στην πατρίδα την αποστολή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνετρίβη κατά την απογείωση του από το αεροδρόμιο Ριμ του Μονάχου.
Αποτέλεσμα; Να χάσουν τη ζωή τους 23 από τους 43 επιβαίνοντες. Το μοιραίο συνέβη στις 3:04 τα ξημερώματα, κατά την τρίτη προσπάθεια απογείωσης, λόγω χιονοθύελλας. Το αεροπλάνο απέτυχε να κερδίσει ύψος και κατέπεσε σ' ένα χωράφι δίπλα στο αεροδρόμιο.
Τα συνεργεία διάσωσης ανέσυραν νεκρούς 7 ποδοσφαιριστές (Τζεφ Μπεντ, Ρότζερ Μπερν, Έντι Κόλμαν, Μαρκ Τζόουνς, Ντέιβιντ Γιεγκ, Τόμι Τέιλορ και Λίαμ Γουίλαν), 7 δημοσιογράφους, 4 στελέχη της ομάδας, 2 μέλη του πληρώματος και 2 φιλάθλους. Ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής Ντάνκαν Έντουαρντς πέθανε λίγες μέρες αργότερα από τα βαριά τραύματα σε νοσοκομείο του Μονάχου.
Η πτήση τσάρτερ της British Airways προερχόταν από το Βελιγράδι, όπου οι αποκαλούμενοι «Μπέμπηδες του Ματ Μπάσμπι» είχαν αποσπάσει ισοπαλία 3-3 από τον Ερυθρό Αστέρα και είχαν προκριθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης.

Ήταν μόλις 22 χρονών...

Σε ηλικία μόλις 22 χρονών έσβησε η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, ηθοποιός και μοντέλο Αλίγια Χόγκτον, σε ένα τραγικό αεροπορικό δυστύχημα στις 25 Αυγούστου 2001.
Το συμβάν έγινε ενώ βρισκόταν στην αρχή μιας πολλά υποσχόμενης καριέρας.
Για το γύρισμα ενός βιντεοκλίπ είχε ταξιδέψει στις Μπαχάμες με ένα δικινητήριο Τσέσνα.
Στην επιστροφή το αεροπλάνο κι ενώ κατευθυνόταν προς το Μαϊάμι, αντιμετώπισε μηχανική βλάβη. Ποσπάθησε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Μαρς Χάρμπορ και συνετρίβη σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από την άκρη του διαδρόμου. Σκοτώθηκαν και οι 9 επιβαίνοντες.

Πηγή Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved