Όθωνας Μεταξάς: «Τον πόνο που έχω βιώσει τον έχω κάνει σύμμαχο μου και πλούτο μου» (Photos)
Showbiz

Όθωνας Μεταξάς: «Τον πόνο που έχω βιώσει τον έχω κάνει σύμμαχο μου και πλούτο μου» (Photos)

Ο Όθωνας Μεταξάς θέλει να έρθουν στη ζωή του όσες περισσότερες ευτυχισμένες στιγμές.

Ο αγαπημένος ηθοποιός σε συνέντευξή του μίλησε για τον έρωτα και για τις πληγές που προκαλεί.


-Ο έρωτας ως συναίσθημα κρύβει κάποια μορφή επικινδυνότητας, είναι ένα συναίσθημα που πληγώνει εύκολα;
«Εξαρτάται τι άνθρωπος είσαι, ο έρωτας δεν τους πληγώνει όλους. Αν δεχτούμε ότι ο έρωτος, όταν εμφανιστεί σε οποιονδήποτε άνθρωπο, οποιασδήποτε κοπής και να είναι, τον διαπερνά, τότε ναι, είναι ένα συναίσθημα που είναι επικίνδυνο. Είναι ένα συναίσθημα που έχει τα καλά του, ξυπνάει και φέρνει στην επιφάνεια τις ανθρώπινες πλευρές. Όταν κάτι καταφέρνει να σε κάνει να νιώσεις πράγματα, είναι κέρδος, άσχετα αν πληγωθείς, ακόμα και η πληγή είναι κέρδος.


-Τι κερδίζεις με τον πόνο, έχοντας πληγές;
«Κερδίζει ότι συνειδητοποιείς τα όρια σου ως άνθρωπος, νιώθεις ότι έχεις συναισθήματα, έστω και αρνητικά, δεν είσαι ένας νεκρός άνθρωπος, ένα ρομπότ. Πολλοί, επειδή φοβούνται, φτάνουν σε αυτό το σημείο, έχουν τέτοια αποστασιοποίηση από το συναίσθημα που είναι ρομποτάκια».


-Η ενεργοποίηση των συναισθημάτων βοηθάει στο κομμάτι της υποκριτικής;
«Ναι, βέβαια, αυτό πιστεύω».


-Ποια συναισθήματα που έχεις βιώσει σε έχουν βοηθήσει στη δουλειά σου;
«Ό,τι έχει να κάνει με τη ζωή σε βοηθάει, τα βιώνεις και είσαι παρόν, είτε έχει να κάνει με έρωτα είτε με προδοσία συντροφική, φιλική είτε με σχέσεις και συμπεριφορές ενδοοικογενειακές, όλα μπαίνουν στη... φαρέτρα ενός ηθοποιού για να τα χρησιμοποιήσει. Εκείνη τη στιγμή δεν νομίζω ότι μπορείς να τα επικαλεστείς, να τα ανακαλέσει ακριβώς, στο πώς ένιωσες τότε, αλλά σου διαμορφώνουν όλα αυτά, συσσωρευτικά, μια ψυχοσύνθεση που είναι πιο πλούσια, που μετά και από μόνη της, όταν θέλεις να κάνεις κάτι, σε οδηγεί να διαμορφώσεις ένα χαρακτήρα πιο σύνθετο, πιο βαθύ».


- Ο πόνος ή η χαρά είναι το συναίσθημα που σε πάει σε άλλα επίπεδα, που σε ενεργοποιεί εντονότερα και περισσότερο;
«Πιστεύω πως και τα δύο είναι δύσκολα στη διαχείρισή τους. Του πόνου το συναίσθημα είναι πιο δύσκολο, γιατί, αν το διαχειριστείς σωστά, μπορείς να εξελιχθείς ως άνθρωπος και να γίνεις καλύτερος».


-Ο πόνος που έχεις βιώσει σ' έχει κάνει έτσι όπως προαναφέρεις;
«Ναι, τον πόνο που έχω βιώσει τον έχω κάνει σύμμαχο μου και πλούτο μου, αυτό το μετέτρεψα με τον καιρό», είπε στο Λοιπόν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved