Η Κατερίνα Γκαγκάκη για το περιστατικό στο ΑΠΘ: «Εντυπωσιάστηκα με το μένος ορισμένων ανθρώπων»
Showbiz

Η Κατερίνα Γκαγκάκη για το περιστατικό στο ΑΠΘ: «Εντυπωσιάστηκα με το μένος ορισμένων ανθρώπων»

Για πρώτη φορά μετά το τηλεοπτικό περιστατικό που προκάλεσε σάλο, η Κατερίνα Γκαγκάκη μίλησε για όλα!

Αναγνώρισε τα δύσκολα, έκανε την αυτοκριτική της και για πρώτη φορά αποφάσισε να μιλήσει φωναχτά για κάτι πολύ σημαντικό που αφορά τη ζωή της…
Η Κατερίνα Γκαγκάκη παραχώρησε συνέντευξη σε εβδομαδιαίο περιοδικό και μίλησε για όλους και για όλα με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

– Η πρεμιέρα έγινε στις 11/09 και μόλις δυο μήνες μετά, παρουσιάστηκε ένα θέμα στην εκπομπή με το περιστατικό με τη φοιτήτρια στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ. Ένα θέμα που ο τρόπος με τον οποίο το αντιμετωπίσατε ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από παντού.

Δεν θέλω να το αναλύσω περαιτέρω το συγκεκριμένο περιστατικό, διότι έχω ως αρχή πως η συγγνώμη «μπασταρδεύεται» όταν ξεκινούν οι δικαιολογίες και παύει να έχει αξία. Ο κόσμος αντέδρασε βίαια, αλλά και δίκαια. Εντυπωσιάστηκα, όμως, με το μένος ορισμένων ανθρώπων που δεν περίμενα να αντιδράσουν με αυτό τον τρόπο. Αυτό που με τρόμαξε ήταν η φαινομενικά σαρωτική ακύρωση όσων πραγμάτων είχα αποδείξει μέχρι τότε εξαιτίας αυτών των λίγων λεπτών.

Αυτό ήταν κάτι που με συγκλόνισε, με τάραξε. Ως άνθρωπος έχω μάθει να είμαι πολύ δυνατή, σκληρή συχνά, κι όμως ύστερα από αυτό, ανακάλυψα δυνάμεις και ανθεκτικότητα που δεν ήξερα ότι είχα. Θεωρούσα και θεωρώ πως συνέβη κάτι που δεν ταιριάζει με εμένα και αυτά που εγώ έχω στο μυαλό μου σαν πορεία , αρχές και δείγματα γραφής για περισσότερα από 20 χρόνια. Το μεγάλο ζήτημα ήταν στο δικό μου το μυαλό, και πώς στέκομαι εγώ απέναντί μου και όχι στις εξωτερικές αντιδράσεις. Άλλωστε έχω μάθει να βασίζομαι σε μένα και για την αποδοχή αλλά και για την όποια τιμωρία.

– Από εκείνη την ημέρα έχουν περάσει τρεις μήνες. Τι αντίκτυπο είχε τελικά το συγκεκριμένο περιστατικό στη δική σου επαγγελματική ζωή;

Έχω μια θεωρία ζωής και πολεμική τακτική σύμφωνα με την οποία όταν υπάρχει εμπόδιο ή μαύρο σημείο, το χρησιμοποιώ για να χτίσω, να διδαχτώ και να πάω παραπέρα. Να βγω σημαντικά λαβωμένη αν είναι το σωστό, αλλά πολύ πιο έμπειρη. Έτσι έχω λειτουργήσει στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μου: όταν έχασα ανθρώπους από κοντά μου, όταν έφυγα από τον σημαντικές θέσεις επαγγελματικές, όταν με πρόδωσαν συνεργάτες.

Το συγκεκριμένο, λοιπόν, λάβωμα λειτούργησε ευεργετικά για μένα με την έννοια του ότι έμαθα, να ξέρες πόσα! Και για να είμαι ειλικρινής, δεν έχει χρειαστεί πολλές φορές να μάθω πράγματα μέσα από μια δύσκολη συνθήκη. Ήμουν από τους τυχερούς ανθρώπους που τα πράγματα πήγαιναν εκεί που τα πήγαινα εγώ. Όσες φορές αισθάνθηκα πως στη μάχη έχασα, προχώρησα για να κερδίσω τον πόλεμο.

– Λίγες μέρες μετά, παραιτήθηκες και από τη θέση της προέδρου της Τεχνόπολης στο Γκάζι αλλά και από υπεύθυνη Πολιτισμού στον Δήμο Αθηναίων.

Ναι, παραιτήθηκα. Δεν είχα κανένα δικαίωμα να υποβάλω ανθρώπους που εκτιμώ, πιστεύω, σέβομαι και ακολουθώ στην όποια, ακόμα και εκ παραδρομής, αρνητική ατμόσφαιρα. Είμαι κάθετη σε αυτό. Τους ανθρώπους που έχεις πυξίδα και συνοδοιπόρους, που βρίσκονται γύρω μου επαγγελματικά και όχι μόνο, οφείλεις πάντα να τους προστατεύεις, οπότε η απόφασή μου ήταν μονόδρομος. Ήταν ο δικός μου τρόπος για να το αντιμετωπίσω.

Στον Δήμο, όμως, παραμένω και είμαι πολύ ενεργή. Δεν έβαλα υποψηφιότητα για εφέ και δημόσιες σχέσεις, αλλά για να εμπλακώ και να βελτιώσω στο κομμάτι που μου αναλογεί τα καθημερινά και πρακτικά ζητήματα της πόλης.

– Η αλήθεια είναι πως το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης μιας κατάστασης σε μια εκπομπή το παίρνει ο παρουσιαστής. Και επειδή με τον Γιώργο σάς συνδέει και μια φιλία, αναρωτιέμαι αν αυτό σας έφερε ακόμα πιο κοντά.

Ήμασταν όλοι κοντά, αν και στις δύσκολες περιόδους εγώ σαν χαρακτήρας μαζεύομαι. Δεν θέλω να μιλάω και να βλέπω κανέναν. Μπήκα σε μια διαδικασία κάθαρσης: διάβασα και απάντησα σε όλα τα μηνύματα και τα σχόλια που μου έστελναν. Αυτή ήταν μια δική μου θεωρία. Δεν κρύβομαι ποτέ, αλλά το αντιμετωπίζω στο 100%, ακόμα κι αν η πρώτη ανάγνωση δεν αποτυπώνει με ακρίβεια την πραγματικότητα. Εξάλλου, μόνη μου βάζω όταν πρέπει τον εαυτό μου απέναντι.

– Θέλοντας να επιστρέψω στο κομμάτι της εκπομπής, παρατηρούμε όλοι μας πως από την αρχή της σεζόν μέχρι σήμερα που μιλάμε έχουν γίνει πολλές αλλαγές. Κόσμος φεύγει, κόσμος έρχεται. Καινούρια πρόσωπα μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

Υπάρχουν κατά την άποψή μου δύο δρόμοι. Ο πρώτος δρόμος είναι ο πιο εύκολος και υποδηλώνει τιμωρία. Ο δεύτερος είναι και ο πιο δύσκολος, τον οποίο οφείλω να ομολογήσω πως επέλεξε ο ΣΚΑΪ. Και είναι να στηρίξει την εκπομπή. Κακά τα ψέματα, από τον Νοέμβριο και μετά υπήρχε ένταση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τις αλλαγές που προανέφερες τις εκλαμβάνω ως μια προσπάθεια να στηριχθεί και να ενισχυθεί η εκπομπή ώστε να προχωρήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις, είπε στο People.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved