Μαρία Αλιφέρη: «Είναι πολύ σκληρό το επάγγελμα του ηθοποιού» (Photos)
Showbiz

Μαρία Αλιφέρη: «Είναι πολύ σκληρό το επάγγελμα του ηθοποιού» (Photos)

Η Μαρία Αλιφέρη έφυγε από τα πάτρια εδάφη στα δεκαοκτώ, για να ακολουθήσει το δρόμο της καρδιάς της -την υποκριτική- και όχι της λογικής, δηλαδή τη Νομική που την άφησε στα κρύα του λουτρού, στο δεύτερο έτος.

Η αγαπημένη ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή της αναφέρθηκε στην αντίδραση του πατέρα της όταν του ανακοίνωσε πως θα ασχοληθεί με την υποκριτική, ενώ μίλησε και για την ατάκα της «Μην ξεχνάτε, σας αγαπώ» που έγραψε τη δική της ιστορία...

Το επάγγελμα του ηθοποιού κινείται διαρκώς πάνω σε μία κλωστή;

«Νομίζω ότι τέτοια ευθραυστότητα δεν έχει άλλο επάγγελμα. Όποια επιτυχία και να κάνεις, είσαι διαρκώς σε αναζήτηση δουλειάς. Είσαι επί ξύλου κρεμάμενος. Θέλει πολύ μεράκι, πάθος και αγάπη για να το αντέξεις. Δεν έχει καμία σχέση με τη βιτρίνα. Είναι πολύ σκληρό επάγγελμα».

-Ωστόσο αφήσατε τη Θέμιδα, στο δεύτερο έτος, για χάρη της υποκριτικής...

«Με ένοιαζε περισσότερο η ψυχή μου, παρά το μυαλό μου».

-Η υποκριτική είναι ταξίδι ζωής και ψυχοθεραπεία;

«Όταν σκαλίζεις και ψάχνεις τον εαυτό σου, θες δεν θες, παράλληλα, είναι και θεραπεία. Η από κάτω λειτουργία του θεάτρου είναι θεραπευτική. Το θέατρο ξεκίνησε πλάι στα Ασκληπιεία, δηλαδή τα ιατρεία της αρχαιότητας. Το ένα γιάτρευε βιολογικά, το άλλο ψυχικά».

-Ο πατέρας σας, αγρότης στο επάγγελμα, πώς αντέδρασε όταν ανακοινώσατε ότι θα γίνετε ηθοποιός;

«Όχι απλώς το επέτρεψε να γίνω ηθοποιός και να αφήσω τη Νομική, αλλά στάθηκε δίπλα μου, λέγοντας "παιδί μου, αν αυτό θέλεις, αυτό και να κάνεις”. Μεγαλειώδης η απάντηση του. Την εκτίμησα μεγαλώνοντας, ενώ τότε τη θεώρησα αυτονόητη. Σήμερα τη θεωρώ ξεχωριστή».

-Ανήκετε στα πρόσωπα με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην ΤV. Πώς σκιαγραφείτε το πριν και το μετά;

«Δεν παρελθοντολογώ, ούτε κινδυνολογώ. Ασφαλώς υπάρχουν διαφορές. Η κάθε εποχή, όμως, έχει τα δικά της συν και πλην. Αλλάζουν τα εμπόδια και οι απολαβές. Ποτέ δεν είναι ιδανικά. Η κάθε γενιά έχει να παλέψει άλλους "εχθρούς"».

-Μόνη σας απαντούσατε στα χιλιάδες γράμματα που σας έστελναν οι θαυμαστές;

«Το χιλιάδες, ειλικρινά, είναι λίγο. Μιλάμε για σάκους-γίγαντες σκουπιδιών, τα γράμματα. Εννοείται ότι τα διαβάζαμε. Όλα μόνοι μας τα κάναμε. Είναι άλλη η μαγεία ενός sms ή του messenger και άλλο να κάτσει να γράψει ο άλλος γράμμα. Ατέλειωτες σελίδες. Είχε μια άλλη μαγεία. Η εποχή έχει αλλάξει».

-Από τη «Στησιχόρου 73», στο «Σπίτι είναι...», έχουν περάσει πόσα χρόνια;

«Από το π.Χ. φτάσαμε στο μ.Χ.».

-Η ατάκα σας «Μην ξεχνάτε, σας αγαπώ» έγραψε τη δική της ιστορία...

«Θα πιστέψετε ότι μου το λένε νέα παιδιά, που ήταν αγέννητα όταν το έλεγα; Οι παππούδες, οι θείοι, οι γονείς το περνάνε στα παιδιά. Είναι πολύ όμορφο», είπε στον Τηλεθεατή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved