Άγριες μέλισσες: Ο «Κλεομένης» μέσα από τα μάτια του Θανάση Κουρλαμπά (Photos)
Showbiz

Άγριες μέλισσες: Ο «Κλεομένης» μέσα από τα μάτια του Θανάση Κουρλαμπά (Photos)

Άγριες μέλισσες: Ο Θανάσης Κουρλαμπάς πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική σειρά εποχής του ΑΝΤ1 και υποδύεται τον Κλεομένη.

Ο ηθοποιός, μιλώντας σε γνωστό περιοδικό μίλησε για τον ρόλο του στην επιτυχημένη σειρά!

Μάλιστα, δεν δίστασε να εκφράσει την άποψή του για το πού οφείλεται η μεγάλη επιτυχία της σειράς.

Έχετε καταλάβει πού οφείλεται η μεγάλη επιτυχία της σειρά;

Σε μεγεθυμένες αντιδράσεις, όπως η τόση αγάπη, δεν είναι εύκολο να καταλάβεις. Εικασίες κάνεις. Η δική μου γνώμη είναι ότι είχε διψάσει ο κόσμος για καλή μυθοπλασία, με την έννοια της εποχής. Είναι μια γοητευτική περίοδος της Ελλάδας του '50, μετά τον πόλεμο, στην επαρχία, με την οποία πολλοί έχουμε ακόμη δεσμούς, μνήμες, μυρωδιές.

Πέρα από το είδος της σειράς, όμως, είναι η γραφή και οι πολύ ζωντανοί χαρακτήρες που διαθέτει. Δεν μπορείς να τους ονοματίσεις εύκολα, έχουν πολλά επίπεδα. Επίσης, όλοι είναι εξαιρετικοί στο πόστο τους. Από τους σκηνοθέτες, τους σεναριογράφους, τους τεχνικούς και φυσικά τους ηθοποιούς, τα κοστούμια, τα σκηνικά. Είναι μια παραγωγή στην οποία φαίνεται ότι έχουν δοθεί χρήματα.

Ο Κλεομένης δεν περιγράφεται εύκολα.

Περπατάω στο δρόμο και με ρωτάνε «Πού το πας;». Η απάντηση που παίρνουν είναι ότι ούτε εγώ, που έχω κάνει χρόνια τηλεόραση και καθημερινά σίριαλ, δεν περίμενα τις ανατροπές που έρχονται στη συνέχεια. Δεν μπορείς να φανταστείς εύκολα ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος, από πού έρχεται και πού το πάει. Το μαγικό σε αυτήν τη σειρά είναι ότι δεν υπάρχει ο καλός και ο κακός χαρακτήρας. Ο Μελέτης, ας πούμε, έχει κάνει φόνο και όμως βλέπει την Πηνελόπη και λιώνει, είναι ερωτευμένος. Αυτό νομίζω ότι είναι ένα από τα μυστικά της σειράς.

Πώς νιώθετε για τον Κλεομένη;

Με έχει ζορίσει ο μπαγάσας! Γενικώς, επιλέγω και με επιλέγουν για περίεργους χαρακτήρες. Ο συγκεκριμένος έχει τόσο παρελθόν, που έχει γοητεία το πώς θα τον υποδυθείς. Να μη φανεί τίποτα μέχρι την ώρα που πρέπει και την ώρα που θα πρέπει, να δένουν και όλα τα προηγούμενα. Είναι κι αυτό ένα στοίχημα.

Ξέρατε από την αρχή ότι ο ρόλος σας θα συνέχιζε για πολλά επεισόδια;

Σε ένα καθημερινό σίριαλ τα πράγματα εξελίσσονται μέρα με τη μέρα. Για τον συγκεκριμένο χαρακτήρα, όμως, από τις αρχές του καλοκαιριού, όταν μίλησα για το ρόλο, ήξερα τις βασικές κατευθύνσεις. Και με είχαν ιντριγκάρει πολύ.

Ο στόχος που είχε στην αρχή, όταν μπήκε στην οικογένεια των Σεβαστών, έχει αλλάξει;

Αυτό που θα πω είναι ότι ο Κλεομένης, όσο κάθαρμα και λαμόγιο και αν φαίνεται, έχει τον προσωπικό του λόγο που είναι αυτός που είναι. Δεν είναι ο τυπικός προικοθήρας, έχει την ιστορία του.

Έχει αντιληφθεί αυτό που συμβαίνει ανάμεσα στην Πηνελόπη και τον Μελέτη;

Βεβαίως. Κι αν δεν το έχει αντιληφθεί επακριβώς, έχει τις κεραίες του ανοιχτές. Είναι πανέξυπνος, φυλάει τα νώτα του και προσέχει. Σίγουρα βλέπει και καταλαβαίνει ότι έχει ψωμί το πράγμα.

Απέναντι στην Πηνελόπη έχει αισθήματα;

Η Πηνελόπη τον γοήτευσε και τον γοητεύει. Είναι ένα γλυκό πλάσμα, καλοζωισμένο, μεγαλωμένο σε ένα θελκτικό περιβάλλον. Υπάρχει οικειότητα μεταξύ τους. Ο γάμος τους, βέβαια, είναι συμβατικός, δεν υπάρχει από κάτω κάποιος μεγάλος έρωτας.

Μέχρι πού είναι αποφασισμένος να φτάσει;

Ο Κλεομένης προσπαθεί να ελίσσεται, να γνωρίζει κόσμο και πράγματα και όταν χρειαστεί να οπλίσει το τόξο του, θα έχει βέλη στη φαρέτρα. Όταν, δηλαδή, θα χρειαστεί να συγκρουστεί, θα το κάνει. Δεν είναι ο στόχος του, όμως θέλει να μπει βαθιά στην οικογένεια των Σεβαστών. Έχει γνώσεις, ικανότητες, οπότε έτσι κι αλλιώς είναι χρήσιμος.

Θα θέλατε να βρίσκεται και στον δεύτερο κύκλο των «Άγριων μελισσών»;

Βεβαίως, θα το ήθελα πάρα πολύ. Γιατί είναι μια δουλειά για την οποία είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι και περήφανοι, είπε στο 7 μέρες TV.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved