Σπύρος Πώρος: «Όταν ανακοίνωσα ότι σταματάω το μόντελινγκ, όλοι πίστεψαν ότι τρελάθηκα»
Showbiz

Σπύρος Πώρος: «Όταν ανακοίνωσα ότι σταματάω το μόντελινγκ, όλοι πίστεψαν ότι τρελάθηκα»

Ο Σπύρος Πώρος δεν είναι απλώς ένας από τους πιο γοητευτικούς άντρες της showbiz. Είναι ένας άντρας που κυνήγησε το όνειρό του, πλήρωσε τα πάθη και τα λάθη του και δεν δίστασε να κάνει πολλά restarts στη ζωή του. 

H φωτογραφία είναι το πεπρωμένο του και οι ζωές που έζησε ιδανικό σενάριο για χολιγουντιανό blockbuster. Ο Σπύρος Πώρος έλαμψε ως διεθνές top model ξεχώρισε ως φωτογράφος, απέκτησε πέντε παιδιά και ταξίδεψε σε τρεις ηπείρους.

Κυνήγησε το όνειρο του, πλήρωσε τοις μετρητοίς τα πάθη και τα λάθη του, ενώ τα restarts που έκανε θα μπορούσαν να εξαντλήσουν και τον πιο ανθεκτικό στην αδρεναλίνη οργανισμό. «Οταν έφυγα από την Ελλάδα ήμουν 19 ετών και ήθελα να γίνω φωτογράφος, που τότε ήταν πολύ ακριβό σπορ. Φτάνοντας στο Λονδίνο αρχές '90, ζούσα για έναν ολόκληρο χρόνο στους δρόμους και κοιμόμουν σε βαγόνια τρένων, όμως έβαλα στοίχημα με τον εαυτό μου ότι θα τα καταφέρω», θυμάται ο Σπύρος στο Gala.

Στο παρά πέντε της απελπισίας, τον Σπύρο Πώρο ανακαλύπτει το μεγαλύτερο πρακτορείο μοντέλων διεθνώς, το Select. «Μέσα σε δύο μήνες βρίσκομαι να κλείνω τη μία δουλειά μετά την άλλη στο Λονδίνο, και μετά ακολουθούν το Παρίσι και ο Νέα Υόρκη. Γίνομαι ένα από τα πέντε καλύτερα μοντέλα στον κόσμο και κάπως έτσι με έμαθαν και στην Ελλάδα. Είχα κάνει "Vogue" με την Κατρίν Ντενέβ, διαφημιστικές καμπάνιες με τη Levi’s και το “Jim Beam", βιντεοκλίπ με τον Τζορτζ Μάικλ, σόου με Chanel και Costume National, γύριζα τρεις καμπάνιες σε μια μέρα και τα χρήματα που βγάζαμε τότε ήταν ασύλληπτα. Βρισκόμουν στο Παρίσι με την Κάιλι Μινόγκ και τον Μάικλ Χάτσενς, με τις Ναόμι, Κρίστι και Σίντι, και ήμουν 23 ετών. Εβγαζα τόσα χρήματα όσα δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι θα βγάλω, είχα σχέσεις με διάσημες γυναίκες, ήταν μαγικά και αθώα. Εκανα πολλά εκείνη την εποχή, και ναρκωτικά, δεν το κρύβω, αλλά ποτέ δεν εθίστηκα γιατί σεβόμουν την προσπάθεια που είχα κάνει. Εβλεπες μοντέλα να ξενυχτούν και να πηγαίνουν άυπνα για shooting κι εγώ όταν είχα δουλειά δεν έβγαινα την προηγουμένη ώστε να κοιμηθώ καλά για να είμαι εντάξει με τον πελάτη και τις υποχρεώσεις μου. Οταν είσαι στην ηλικία που στερείσαι εμπειριών και φιλοσοφικής ματιάς στη ζωή είναι η κατάλληλη στιγμή για να προωθήσεις τα επαγγελματικά σου - και αυτό έκανα».

Στα 25 του κι ενώ είναι περιζήτητο μοντέλο, με κλεισμένες δουλειές σε όλο τον κόσμο, αποφασίζει να τα παρατήσει και να κάνει restart. «Οταν ανακοίνωσα ότι τέλος το μόντελινγκ για μένα, όλοι πίστεψαν ότι τρελάθηκα, και κάπου εκεί προσγειώθηκα σε μια άλλη πραγματικότητα. Η φάση μπροστά στον φακό ήταν για μένα απλώς το πέρασμα σε αυτό που είχα στόχο. Και το έκανα. Εκεί, πίσω από τον φακό, έμεινα μαγεμένος για πάντα». Ξεκινά από το μηδέν ως φωτογράφος μόδας σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον. Το μεγάλο του αβαντάζ; Γνώριζε πολύ καλά την ψυχολογία του φωτογραφιζόμενού. Επιστρέφει Ελλάδα και για 1,5 χρόνο εργάζεται στα περιοδικά χάρη σε ανθρώπους που τον πίστεψαν. Στη συνέχεια φεύγε πάλι για Αμερική, όπου εργάζεται στο «Flaunt» στο «Vanity Fair», δουλεύει στις καμπάνιες μεγάλων χολιγουντιανών παραγωγών. Χάρβεϊ Καϊτέλ, Κίρα Νάιτλι, JLO Μάικλ Στάιπ, Ντέιβιντ Μπερν, Μαρκ Αντονι, Αλεσάντρα Αμπρόζιο, Κρίστοφερ Νορθ είναι μερικοί από τους διάσημους που πόζαραν στον φακό του, μέχρι που ξαναχτυπά την πόρτα του το ανικανοποίητο, και αρχίζει πλέον να αναζητά άλλα θέματα και να ασχολείται ουσιαστικά με την τέχνη της φωτογραφίας.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved