Ορφέας Αυγουστίδης: «Ο λόγος που εξελίξαμε τη γλώσσα είναι η ανάγκη μας για κουτσομπολιό»
Showbiz

Ορφέας Αυγουστίδης: «Ο λόγος που εξελίξαμε τη γλώσσα είναι η ανάγκη μας για κουτσομπολιό»

Ορφέας Αυγουστίδης: «Όταν μεγαλώσω δεν θέλω να γίνω ένας άνθρωπος που δεν ευχαριστιέται τίποτα ή στέκεται πάντα στη σκοτεινή πλευρά των πραγμάτων»

«Βλέπεις κάποιον και αμέσως ψάχνεις να βρεις το αρνητικό του. Ή γνωρίζεις κάποιον και το πρώτο πράγμα που λες είναι «πολύ μιλάει αυτός», ενώ έχει 15.000 άλλα φωτεινά στοιχεία πάνω του.» δηλώνει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του σε εβδομαδιαίο περιοδικό ο Ορφέας Αυγουστίδης

Ποια νοοτροπία του χώρου σου σε εκνευρίζει;
Όλα είναι ωραία, ακόμη και το κουτσομπολιό! Είμαστε όλοι μεταξύ μας μέσα στα γέλια, αλλά όλοι έχουμε πρόβλημα με κάποιον από πίσω. Και όμως, ακόμη κι αυτό έχει την πλάκα του. Αν το καλοσκεφτείς, ο λόγος που εφεύραμε και εξελίξαμε τη γλώσσα είναι η ανάγκη μας για κουτσομπολιό. Ο εξαιρετικός για μένα φιλόσοφος – ανθρωπολόγος Yuval Noah Harari έχει γράψει ένα βιβλίο που λέγεται Sapiens και βασίζει όλη του τη θεωρία σε αυτό, ότι ο λόγος που μιλά ο άνθρωπος είναι η ανάγκη του να πει κάτι που είδε κάπου αλλού και δεν έχει να κάνει απαραίτητα με αυτόν, όπως «είδα ένα λιοντάρι» ή «ο τάδε είναι επιθετικός και έρχεται και μου κλέβει το φαγητό». Ο Νεάντερταλ δεν είχε αυτή τη δυνατότητα, μπορούσε να πει πολύ συγκεκριμένα πράγματα με τη γλώσσα, δεν λειτουργούσε καθόλου η φαντασία του. Ένας από τους λόγους λοιπόν που μιλάμε, για να το πούμε χοντροκομμένα και λαϊκίστικα, είναι το κουτσομπολιό. Και ούτε μπορεί να μας πληγώσει τόσο βαθιά που κάποιος μας χαιρετάει κι από πίσω λέει «δεν μου αρέσει ο Ορφέας ως ηθοποιός».

Το έχεις ακούσει αυτό;
Όχι, αλλά σίγουρα έχει ειπωθεί. Και γιατί να μην ειπωθεί δηλαδή; Δεν γίνεται να αρέσεις σε όλους. Πες μου ένα φαγητό που αρέσει σε όλους! Εντάξει, εκτός από τα μακαρόνια με κιμά, που ακόμη και για αυτά υπάρχουν άνθρωποι που είναι έτοιμοι να σου επιτεθούν επειδή δεν τα τρως με κιμά σόγιας!

Προσγειωμένος πώς καταφέρνεις να παραμένεις;
Δεν είναι όλοι μου οι φίλοι ηθοποιοί, γι' αυτό! (γέλια)
Η ζωή δεν είναι μόνο η δουλειά μας. Γιατί η δική μου δουλειά ή η δική σου, για παράδειγμα, να είναι πιο σημαντική από της κοπέλας που μας σέρβιρε τους καφέδες; Ο καθένας την ψυχή του δίνει εκεί που έχει διαλέξει να τη δώσει.

Τι λένε οι φίλοι σου πώς θα μπορούσες να κάνεις καλά αν δεν είχες γίνει ηθοποιός
Να είμαι πωλητής (γέλια). Λένε ότι μπορώ να «ψήσω» τον άλλον να αγοράσει το οτιδήποτε! Συνήθως παίρνω διάφορα gadgets και τους πείθω πολύ εύκολα να τα πάρουν κι εκείνοι. Προσωπικά, πιστεύω πως θα μπορούσα να είμαι μάγειρας, αλλά όχι με ρυθμούς επαγγελματικής κουζίνας. Θα το έκανα πιο μερακλίδικα, του στιλ «μαγειρεύω δέκα πιάτα την ημέρα».

Τον εαυτό σου ξέρεις να τον «πουλάς»;
Καθόλου! Ακόμη και στις φωτογραφίες βγαίνω με ένα κενό βλέμμα που κοιτάζει τον φακό, χαμογελώντας στον κανέναν! Βέβαια, πλέον έχουμε τις selfies.Βγάλαμε και όνομα για την «αυτοφωτογραφία». Θεωρώ όμως πως, όχι, δεν έχω ξεπουλήσει ούτε την προσωπική μου ζωή ούτε την εικόνα μου.

Στην περίπτωση σου, ακόμη και να το είχες κάνει, δεν νομίζω ότι θα είχες κάποιο όφελος παραπάνω.
Εγώ πιστεύω πως όποιος ξεπουλάει αυτά τα πράγματα δείχνει ότι είναι λιγότερο σημαντικά γι' αυτόν ή, ίσως, είναι πολλά τα λεφτά...

Τι δεν θέλεις να γίνεις μεγαλώνοντας
Μίζερος! Δεν θέλω να γίνω ένας άνθρωπος που δεν ευχαριστιέται τίποτα ή στέκεται πάντα στη σκοτεινή πλευρά των πραγμάτων. Βλέπεις κάποιον και αμέσως ψάχνεις να βρεις το αρνητικό του. Ή γνωρίζεις κάποιον και το πρώτο πράγμα που λες είναι «πολύ μιλάει αυτός», ενώ έχει 15.000 άλλα φωτεινά στοιχεία πάνω του. Απλώς, τυχαίνει και να μιλάει πολύ!

©2010-2023 Gossip-tv.gr - All rights reserved