Το gossip-tv.gr αποχαιρετά τον «αιώνιο έφηβο» Κώστα Βουτσά! (photos+videos)
Showbiz

Το gossip-tv.gr αποχαιρετά τον «αιώνιο έφηβο» Κώστα Βουτσά! (photos+videos)

Σήμερα είναι η μοναδική ημέρα που ο Κώστας Βουτσάς, στις τόσες δεκαετίες επιτυχημένης καριέρας ως κωμικός, μας κάνει να κλαίμε από τη θλίψη και τον αβάσταχτο πόνο και όχι από τα γέλια όπως συνήθιζε! 

Είχε μία ασύλληπτη μαεστρία να σε κάνει να γελάς με κάθε γκριμάτσα του, να θυμάσαι τις ατάκες του από τις ταινίες του για να πειράξεις κάποιον δικό σου άνθρωπο.

"Κατίνα... σαλαμάκι" για να ζητήσεις από την κοπέλα σου να σου φτιάξει να φας, "Λούλα παντόφλα" για να πεις στη γυναίκα σου με χιούμορ πως ήθελες να σε περιποιηθεί, "έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα" για να την κάνεις να γελάσει όταν θα της ζητούσες με χιούμορ να βγείτε βόλτα... "Φσσστττ μπόινγκ" για να πειράξεις τον κολλητό σου επειδή είχε ξεστομίσει λίγο πριν μια... βλακεία από το στόμα του.

Είναι ίσως ο μοναδικός κωμικός που έμεινε πιστός στο γέλιο. Ζήτημα να ανέλαβε σε αυτή την τεράστια καριέρα του δύο-τρεις δραματικούς ρόλους που για να μη τους θυμόμαστε, σίγουρα δεν είχαν και τη μεγάλη επιτυχία!

Έμεινε πιστός σε αυτό που τον υποχρέωνε κάθε κύτταρο του σώματός του. Να κάνει τον κόσμο να γελάει.

"Μία μέρα χωρίς γέλιο, είναι μια χαμένη μέρα" συνήθιζε να λέει. Κανείς δεν έψαξε να βρει αν η συγκεκριμένη φράση ανήκε στον ίδιο ή ήταν κάποιου άλλου... σοφού που δανειζόταν ο Κώστας Βουτσάς ως στάση ζωής.

Γιατί ο Κώστας Βουτσάς ήταν εξ ορισμού ένας σοφός άνθρωπος. Γιατί είχε βρει το ελιξήριο της ευτυχίας και της μακροζωίας στο τρίπτυχο: "γέλιο, οικογένεια, αγάπη".

Σε κάθε του συνέντευξη τόνιζε πόσο γεμάτος ήταν από την αγάπη που δεχόταν από τον κόσμο.

Στα 89 χρόνια ζωής του, κάθε μέρα που περνούσε ζούσε για το θέατρο, την επαφή με τον κόσμο και την αγάπη που τόσο απλόχερα τού χάριζε.

Ακόμα και στο τελευταίο ιδιόχειρο σημείωμά του πριν φύγει από τη ζωή, πάλι για αυτή την "ανιδιοτελή" όπως έλεγε, αγάπη που έπαιρνε από το κοινό μιλούσε.

Αυτή του έδινε οξυγόνο. Αυτή διατηρούσε τη νιότη της ψυχής του.

Μέχρι που το σώμα του τον πρόδωσε. «Έφυγε» στις 2.24 π.μ. στις 26 Φεβρουαρίου 2020, μόλις μία μέρα πριν γιορτάσει με την τελευταία σύζυγό του Αλίκη Κατσαβού, την επέτειο του γάμου τους.

Ιδιόχειρο σημείωμα
To τελευταίο ιδιόχειρο σημείωμα του Κώστα Βουτσά στο οποίο ο ηθοποιός μιλούσε για ακόμα μία φορά για την αγάπη που έπαιρνε από τον κόσμο.

Πριν γίνει αυτό, όμως, είχε φροντίσει να τακτοποιήσει τα πάντα. Ακόμα και στον 4χρονο γιο του Φοίβο, άφησε τις καλύτερες μνήμες, αλλά και πολλούς φίλους και ανθρώπους του περιβάλλοντός του που θα θυμίζουν στον μικρό από εδώ και στο εξής πόσο σπουδαίος ήταν ο πατέρας του.

Ο ξυπόλητος πρίγκηψ
Η ταινία γυρίστηκε το 1966 και ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες του ελληνικού κινηματογράφου και της καριέρας του.

Ο Κώστας Βουτσάς γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1931. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, ενώ η υποκριτική μπήκε στη ζωή του τη δεκαετία του ΄50, αφού σπούδασε και αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου.

Ο κινηματογράφος ήρθε σχεδόν αμέσως για εκείνον, καθώς το 1958 ο ρόλος του «Σωτήρη» στην ταινία η «Κυρά μας η μαμή» αποτέλεσε το εφαλτήριο μιας σημαντικής πορείας. Έχει πρωταγωνιστήσει συνολικά σε 92 ταινίες, που ξεκινούν το 1953 και έχουν συνέχεια και στον σύγχρονο ελληνικό cinema.

Στα 68 χρόνια θεατρικής καριέρας του έπαιξε σε όλα τα είδη θεάτρου, αλλά με έμφαση στην κωμωδία (από φάρσα ως Αριστοφάνη και από επιθεώρηση ως κλασσικούς), ενώ συνολικά έχει παίξει σε 30 παραστάσεις.

Ποιος από εμάς δεν έχει γελάσει με τον ρόλο του ως Μοχάμεντ στην ταινία «Τον αράπη κι αν τον πλένεις»; Ποιος δεν έχει ξεκαρδιστεί με τις ατάκες του και τη μοναδική του ερμηνεία στον κωμικό ρόλο του «ξυπόλητου» Άραβα πρίγκιπα από την ταινία «Ξυπόλητος πρίγκηψ» της finos film το 1966;

Κάθε του ρόλος και κάθε του ήρωας αγκαλιαζόταν από το κοινό, και πολλές από τις ατάκες του είναι all time classic. Μια από τις δυνατότερες που οι περισσότεροι έχουμε πει και άφησε εποχή; «Έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;»

Ο κατάλογος με τις ταινίες του τεράστιος. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε: «Ο Κατήφορος», «Κάτι να καίει», «Η χαρτοπαίχτρα», Τέντυ Μπόι αγάπη μου», «ο Ψεύτης», Το ανθρωπάκι», «ο Γόης», «Οι θαλασσιές οι χάντρες» και πολλές ακόμη, ενώ τον είδαμε και στην τηλεόραση.

Ήταν και θα συνεχίσει να αποτελεί έναν από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς, του οποίου το κωμικό χάρισμα ήταν έμφυτο. Ο Κώστας Βουτσάς με την πορεία του και το έργο του έχει αποδείξει ότι η φράση που λέει «γεννήθηκες γι’ αυτό», έχει λόγο ύπαρξης.

Ο Κώστας Βουτσάς, ο ηθοποιός που μας κράτησε συντροφιά όλα αυτά τα χρόνια και μας ψυχαγώγησε με τον δικό του μοναδικό τρόπο, μπορεί να μη ζει πια ανάμεσά μας, όμως άφησε πίσω του την παρουσία του, όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται. Γιατί εκείνον μπορεί να μη τον ξαναδούμε, όμως τον «Κλέαρχο», τον Σωτηράκη» και όλους τους χαρακτήρες του θα τους συναντάμε συχνά!

Και γιατί;

Την απάντηση την είχε δώσει ο ίδιος στο downtown: «Θέλω να κάνω τον κόσμο να γελάει, να διασκεδάζει, να περνάει ωραία μαζί μου».

Και όλοι θα συνεχίσουμε να περνάμε καλά μαζί του!

Καλό ταξίδι Κώστα Βουτσά…

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved