Ειρήνη Καραγιώργη: «Μπορείς να είσαι μαμά, αλλά ταυτόχρονα και ό,τι άλλο ονειρεύεσαι»
Showbiz

Ειρήνη Καραγιώργη: «Μπορείς να είσαι μαμά, αλλά ταυτόχρονα και ό,τι άλλο ονειρεύεσαι»

Η Ειρήνη Καραγιώργη μίλησε για την μητρότητα και το ότι έγινε από νωρίς μανούλα.

Η ηθοποιός, η οποία πρωταγωνιστεί στις «8 λέξεις», αναφέρθηκε στον ρόλο της Ηλιάνας, αλλά και στο ότι ο ρόλος της μητέρας μπήκε από νωρίς στη ζωή της.

Τι σου αρέσει περισσότερο στον ρόλο της Ηλιάνας;

«Θα έλεγα ότι αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι ο πολυεπίπεδος χαρα­κτήρας της. Η Ηλιάνα είναι μια γυναίκα με έντο­να βιώματα. Στα μά­τια της υπάρχει πά­ντα η μελαγχο­λία ενός αν­θρώπου που κουβαλά μεγάλο φορτίο πά­νω του. Για να μπορέσω να το απο­δώσω όλο αυτό, πρέπει να κατά λάβω τον ψυχισμό της, ο οποίος έχει απίστευτο ενδιαφέρον για έναν ηθοποιό».

Μπορείς να βρεις ελαφρυντικά για τον χαρακτήρα της ηρωίδας που υποδύεσαι;

«Ως ηθοποιός, οφείλω να βρίσκω ελαφρυντικά, για να μπορώ να δι­καιολογήσω μέσα μου τις πράξεις της και να αποδώσω τον ρόλο. Αν κρίνω την ηρωίδα μου και της κου­νάω το δάχτυλο, πώς θα μπορέσω να μπω στη θέση της και να καταλά­βω τον ψυχικό της κόσμο; Η Ηλιά­να έφτασε σε αυτό το σημείο γιατί πέρασε πολλά. Ήταν υπεύθυνη για τον θάνατο της μητέρας της, άφη­σε τον ερωτά της για να παντρευ­τεί τον πατέρα του παιδιού της, της έστησαν ολόκληρο παιχνίδι για να την τρελάνουν. Κανείς δεν την πί­στεψε και την έκλεισαν στο ψυχια­τρείο, δίνοντας της φάρμακα. Και το αποκορύφωμα; Η ευθύνη που νιώθει για τον θάνατο της κόρης της. Άραγε ποιος θα μπορούσε να διατηρήσει τη λογική του ύστερα από όλα αυτά;»

Πώς θα ήθελες να δεις την Ηλιάνα να εξελίσσεται στο μέλλον;

«Θα ήθελα να απο­καλυφθεί η αλή­θεια για όλα, να δικαιωθεί για όσα της έκα­ναν, αλλά και να αναλάβει και η ίδια τις ευθύνες των πράξεών της. Έστω και αν τιμωρηθεί... Ίσως αυτός να είναι ο μόνος τρό­πος για να λυτρωθεί και να βρει την ηρεμία».

Ηθοποιός, μαμά, γυναίκα. Ποιος είναι ο πιο σημαντικός ρόλος της ζωής σου;

«Χωρίς δεύτερη σκέψη, ο πιο σπου­δαίος ρόλος που μου έχει δοθεί ει ναι αυτός της μαμάς! Ο οποίος βέ­βαια εμπερικλείει ένα σωρό άλλους ρόλους, αφού στη ζωή των παιδιών μας είμαστε τα πάντα. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τις μικρές μου και σίγουρα αυτές θα είναι πάντα η προτεραιότητα μου».

Έγινες μαμά σε πολύ μικρή ηλικία. Νιώθεις πως έχασες πράγματα και στιγμές που ζουν άλλα κορίτσια δί­χως τέτοιες υποχρεώσεις;

«Νομίζω πως, σε οποιαδήποτε ηλικία και να γίνει κάποια μαμά, είναι ανα­πόφευκτο να αλλάξουν τα δεδομένα της. Σίγουρα όταν αυτό γίνει σε νεαρή ηλικία υπάρχει ένας επιπλέον βαθμός δυσκολίας, άρα ναι, χάνεις πράγμα τα, στιγμές, αναμνήσεις που φυσιο­λογικά θα έπρεπε να έχεις. Ανεμελιά, αυτό μάλλον ένιωσα ότι έχασα. Οι στιγμές όμως που σου χαρίζουν τα παιδιά σου είναι τόσο μοναδικές και ανεκτίμητες, που δεν συγκρίνονται με τίποτα στον κόσμο. Εξάλλου κανείς δεν σε σταματά! Έχεις κάθε δικαίω­μα να ακολουθείς και να παλεύεις για τα όνειρα σου. Μπορείς να είσαι μαμά, αλλά ταυτόχρονα και ό,τι άλλο ονειρεύεσαι», είπε στο Τηλέραμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved