Κώστας Λειβαδάς: «Οι τηλεπερσόνες επιβάλλονται των αληθινών αξιών»
Showbiz

Κώστας Λειβαδάς: «Οι τηλεπερσόνες επιβάλλονται των αληθινών αξιών»

Κώστας Λειβαδάς: Ο καταξιωμένος συνθέτης και στιχουργός μεγάλων επιτυχιών (κατά)κρίνει σε συνέντευξή του τη νεά γενιά τραγουδιστών

O Κώστας Λειβαδάς έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο καταξιωμένους και πολυγραφότατους Έλληνες δημιουρ­γούς της νεότερης γενιάς. Μεγάλωσε στην Πατησίων των 15 κινηματογρά­φων, των 30 δισκάδικων και των 20 θεά­τρων, που μαζί με το αιώνιο φως των Χα­νίων και της παλιάς τους πόλης έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη ζωή του.

Η οικογέ­νεια του, ακροατές διαφορετικών ειδών μουσικής και σπουδαίοι μουσικοί -φί­λοι οικογενειακοί- έπαιξαν τον πιο δυνατό ρόλο για να ζητήσει να γραφτεί στο ωδείο από 8 ετών.

Το «σουξέ» του ήρθε το 1997, σε ηλικία 24 χρόνων, με την πρώτη του δισκογρα­φική δουλειά με τίτλο «Κάθε μπαλκόνι έχει άλλη θέα».

Περίμενε τέτοια επιτυχία;
«Όχι. Ήμουν πολύ παιδί στ' αλήθεια και εμπιστευό­μουν την τυχαιότητα και το ταξίδι. Δεν είχα τέτοιες σκέψεις. Επιτυχία ήταν ότι βρέθηκα στα Χανιά να ηχογραφώ με πολύ σπουδαίους μουσικούς.
Ο πρώτος μου δίσκος με ακολουθεί, γιατί το τρα­γούδι "Κάθε μπαλκόνι έχει άλλη θέα", όπως και το "Καράβι για τη Φολέγανδρο" αγαπιούνται μέχρι σήμερα.
Τις προάλλες, ένα κορίτσι, πλανόδια μουσικός, το έπαι­ζε με μια κιθάρα μέσα στο κρύο, έξω από ένα εμπορικό κέντρο στη Γλυφάδα, και δεν φαντάζεστε πόσο τρυφερά και ευ­γνώμων ένιωσα», εξομολογείται.

ΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Το ευρύ κοινό ίσως δεν γνωρίζει ότι το «Σαν να μην πέρασε μια μέρα», του Γιώρ­γου Δημητριάδη, είναι του Κώστα Λειβαδά, όπως και το «Για να σε συναντήσω» του Λιδάκη.
Υπάρχουν κι άλλα hits δικά του, που δεν τα ξέραμε; «Το "Σαν να μην πέρασε μια μέρα" το έχουμε γράψει μαζί με τον Γιώργο Δημητριάδη, στον οποίο χρω­στάω πολλά για το ξεκίνημα μου, και 21 χρόνια χώρα το ακούμε παντού, όπου κι αν βρεθούμε.
Μας άλλαξε τη ζωή αυτό το τραγούδι, όπως και όλα όσα έκανα με την πιο αδελφική μου φίλη -και απίστευ­το άνθρωπο-, την Ελένη Τσαλιγοπούλου. "Πιάσε με", "Παιδιά των δρόμων", "Είναι εντάξει μαζί μου", "Εγώ σ' αγάπησα", "Εδώ παραμιλητό μου", πολλοί δίσκοι, πολλά τραγούδια, πολλές παραστάσεις, τι να πρωτοπώ δεν ξέρω.

«ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΩ»

Για το πώς καταφέρνει να γράφει διαχρονι­κά τραγούδια, o Κώστας Λειβαδάς λέει: «Δεν υποκύπτω σε προ­θεσμίες και διορίες.
Το τραγούδι θέλει κρυ­φτό και φλερτ πολύ διακριτικό, αλλά με μεγάλη επιμονή. Πρέπει να πιάσει το ένα το άλλο στον ύπνο και, βέβαια, να έχεις την ψυχή μόνιμα ανοιχτή».

Διαβάστε τη συνέχεια στη gallery που ακολουθεί:Πριν από την κυκλοφορία του νέου του άλ­μπουμ, κυκλοφόρησε το πρώτο single «Όσο δεν είμαστε μαζί», σε μουσική δική του και στίχους Κώστα Φασουλά. «Είναι πολύ ιδι­αίτερο για μένα και για τη φιλία και τη συ­νεργασία μου με τον Κώστα, με τον οποίο μας δένουν πολλά. Υπήρξαν πολλοί συνά­δελφοι από τον χώρo -θαυμαστές του, πριν κυκλοφορήσει- και αυτό μας έδωσε αγάπη και ενθάρρυνση. Συνεργαστήκαμε με τους αγαπημένους φίλους από την Κρήτη, τους "Ετερονήμισυ" και το ηχογραφήσαμε. Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, με το που το άκουσε, ήθελε πολύ να το πούμε μαζί. Από τις σπά­νιες φορές που όλα κουμπώνουν μαγικά».

Πηγή: Secret

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved