Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: «Με αφορά απόλυτα με ποιους μοιράζομαι τη σκηνή»
Showbiz

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: «Με αφορά απόλυτα με ποιους μοιράζομαι τη σκηνή»

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης το φετινό καλοκαίρι αποφάσισε να απέχει από τις θεατρικές σκηνές.

Ο αγαπημένος ηθοποιός και σκηνοθέτης σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για τα καλοκαιρινά σχέδια του, για τα γυρίσματα με τη σειρά «Έτερος εγώ», αλλά και για τη σημασία που δίνει με ποιους παίζεις στη σκηνή.

Tο καλοκαίρι θα κάνεις μόνο διακοπές;

«Θα κάνω διακοπές που τις έχω απόλυτη ανάγκη και θα σχεδιάζω το ανέβασμα του «Τρίτου στεφανιού», μιας και τον Αύγουστο θα ξεκινήσουμε τις πρόβες μας στο «Παλλάς».

Έχεις και γυρίσματα αυτόν τον καιρό, έτσι;

«Ναι, ξεκίνησα γυρίσματα για τον νέο κύκλο της σειράς «Έτερος εγώ» του καλού Σωτήρη Τσαφούλια και είμαι χαρούμενος γι' αυτό...».

Παράλληλα, «τρέχουν» οι παραστάσεις του «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ», που αγκαλιάστηκε θερμά από κοινό και ειδήμονες.

«Πράγματι, υπήρξε πολύ ζεστή ανταπόκριση και αυτό είναι κάτι που με έχει ενθουσιάσει. Δουλέψαμε πολύ σκληρά όλοι μας γι' αυτό το ξεχωριστό στοίχημα και, όπως όλα δείχνουν, το κερδίσαμε με το παραπάνω».

Η Έλενα Ακρίτα έγραψε πως πρόκειται για το καλύτερο ανέβασμα του έργου του Αλμπι που έχουμε δει ποτέ στην Ελλάδα.

«Την ευχαριστώ, και δημοσίως γι' αυτό, αλλά ας μείνουμε στο ότι ακούγεται ο λόγος χωρίς εφέ, μουσικά ή άλλα. Αυτό είναι που με αφορά σε ό,τι φτιάχνω. Να φωτίζεται ο λόγος του συγγραφέα, να ακούγεται η ιστορία του και να μην καπελώνεται, όπως συχνά συμβαίνει. Είναι ένα σπουδαιότατο έργο το «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» και όλοι οι συντελεστές δώσαμε και δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό, για να αναδειχθεί όπως του πρέπει και όπως του αξίζει».

Έλα να το συστήσεις σε όσους δεν το ξέρουν.

«Πρόκειται για ένα θρυλικό αριστούργημα του σύγχρονου θεάτρου, που ακροβατεί ανάμεσα στην κωμωδία, το παράλογο και την τραγωδία. Όλα γίνονται σε ένα σαλόνι πεδίο μάχης μια νύχτα που θα φτάσει έως το ξημέρωμα. Δύο ζευγάρια ξενυχτούν, πίνουν και παίζουν τα πιο επικίνδυνα παιχνίδια: αυτά που θα γκρεμίσουν κάθε ζωτικό ψεύδος και θα φέρουν, με το φως της αυγής την αλήθεια στο φως.

Ο Τζορτζ και η Μάρθα είναι οι παίκτες στήνουν όλα τα παιχνίδια αλληλοεξόντωσης εμπλέκουν τον Νικ και τη Χάνι, το νεαρό ζευγάρι, στήνουν παγίδες ξεσκίζουν και ξεσκίζονται. Και μόνο έτσι επιβιώνουν. Είναι παντρεμένοι πάνω από 20 χρόνια και η οικειότητα τους όπως πάντα, γεννά περιφρόνηση».

Εκείνος είναι καθηγητής Ιστορίας...

«Ένας παραιτημένος καθηγητής Ιστορίας σε πανεπιστήμιο κι εκείνη κόρη του πρύτανη. Μετά από μια δεξίωση του πατέρα της η Μάρθα προσκαλεί το νεαρό ζευγάρι στο σπίτι τους γιατί «ο μπαμπάς είπε να τους φερθούμε καλά». Το ξημέρωμα, όταν το πάρτι τελειώσει, κανείς τους δεν είναι πια ο ίδιος. Κι ό,τι έχει γκρεμιστεί πρέπει να χτιστεί ξανά, με θεμέλιο την αλήθεια: Και την αγάπη. Είναι ένα σπουδαίο έργο αυτό!».

Και τι «χημεία» έχετε φτιάξει με τη Μαρία Πρωτόπαππα...

«Τη Μαρία την είχα σκηνοθετήσει, χωρίς να έχουμε παίξει μαζί. Είναι πολύ ταλαντούχο πλάσμα και στη σκηνή και στη ζωή. Είμαστε φίλοι και είναι ευτυχία να παίζω μαζί της. Μαζί μας είναι και ο υπέροχος Προμηθέας Αλειφερόπουλος και η ικανότατη Ντάνη Γιαννακοπούλου».

Δίνεις πολύ μεγάλη σημασία πάντα στο με ποιους παίζεις στη σκηνή, Κωνσταντίνε.

«Όπως έλεγε ο σπουδαίος Μίνως Βολανάκης το 60% μιας σκηνοθεσίας είναι το σωστό κάστινγκ. Ναι, με αφορά απόλυτα με ποιους μοιράζομαι τη σκηνή, γιατί ξέρεις καλά πως το θέατρο είναι ομαδικό άθλημα και χρειάζεσαι τους καλύτερους συμπαίκτες για δυνατό Παιχνίδι και μεγάλη νίκη», είπε στη real.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved