Ο Λάμπης Λιβιεράτος αποκάλυψε αν συζητάει τα προσωπικά του με τις κόρες του!
Showbiz

Ο Λάμπης Λιβιεράτος αποκάλυψε αν συζητάει τα προσωπικά του με τις κόρες του!

Συνέντευξη σε εβδομαδιαίο περιοδικό παραχώρησε ο Λάμπης Λιβιεράτος και μίλησε για όλους και για όλα.

Ο ταλαντούχος τραγουδιστής αποκάλυψε-μεταξύ άλλων-αν συζητάει τα προσωπικά τους με τις κόρες τους.

Μπορεί ένας γονιός να γίνει εύκολα κολλητός φίλος με τα παιδιά του;

Έχω ακούσει κάποιους να λένε ότι δεν είναι καλό να είναι φίλοι οι γονείς με τα παιδιά τους. Αυτό για μένα είναι η μεγαλύτερη βλακεία που έχω ακούσει στη ζωή μου.

Όποιος το λέει δεν γνωρίζει καθόλου την ψυχολογία των παιδιών, είναι μεγάλη βλακεία. Τι σημαίνει «δεν είσαι φίλος με το παιδί σου»; Τι είσαι, εχθρός; Είναι δυνατόν το παιδί σου να σε φοβάται; Αυτά που βλέπουμε και ακούμε καμιά φορά, που συμβαίνουν εγκληματικά πράγματα, που τα παιδιά δεν τα έχουν πει ποτέ στους γονείς τους, το τι συμβαίνει στη ζωή τους, ώστε να λάβουν κι εκείνοι κάποια μέτρα και να βοηθήσουν τα παιδιά τους.

Αυτό συμβαίνει επειδή τα παιδιά μπορεί να φοβόντουσαν να μιλήσουν στους γονείς τους, γιατί δεν τους ένιωθαν φίλους τους. Το παιδί δεν πρέπει να νιώθει ότι αν σου πει κάτι, θα το «σκοτώσεις». Θα πρέπει να το πει, να το μοιραστεί, ό,τι κι αν είναι αυτό και να είναι έτοιμοι εκεί, ο πατέρας και η μάνα, για να βοηθήσουν.

Τα συζητάτε όλα με τις κόρες σου;

Θεωρώ ότι συζητάμε τα περισσότερα. Αν θέλουν να μου κρύψουν κάτι… τι να κάνουμε; Όμως, έχουν έρθει και μου έχουν πει πάρα πολλές φορές μυστικά τους και πολλά πράγματα από τη ζωή τους. Μου αρέσει να είμαι δίπλα τους και να τις συμβουλεύω.

Αυτά είναι φυσιολογικά πράγματα να συμβούν στη ζωή. Αν δεν είμαι εγώ εκεί δίπλα, να συμβουλεύσω τα παιδιά μου, ποιος θα το κάνει αυτό;

Ο κολλητός ή η κολλητή; Ο μόνος άνθρωπος που βλέπει με ανιδιοτέλεια κάποιον είναι ο γονιός το παιδί του. Άρα, αν δεν δεις σαν φίλος το παιδί σου, αν δεν κάτσεις φιλικά δίπλα του, όπως θα του μίλαγε ο κολλητός του, που ακόμα και ο κολλητός καμιά φορά έχει υστεροβουλία. Δεν έχεις ακούσει που έρχονται και λένε: «Με πρόδωσε ο κολλητός μου»;

Είναι κάτι που σου έχει συμβεί;

Ναι, κι εμένα μου έχει συμβεί και στα παιδιά μου έχει συμβεί, σε όλους έχει συμβεί. Αυτό δείχνει ότι ακόμα και ο κολλητός σ' έχει προδώσει, αλλά να σε προδώσει ο γονιός είναι δύσκολο.

Αν ο γονιός είναι δίπλα σου και σαν φίλος, εκεί το παιδί αισθάνεται την ασφάλεια, ότι έχει δίπλα του έναν άνθρωπο που ξέρει ότι ανιδιοτελώς, όταν τον χρειαστεί, θα είναι κοντά του.

Συζητάς τα προσωπικά σου ζητήματα με τις κόρες σου, ξέρουν για τη ζωή σου;

Βέβαια, αυτό είναι αμφίδρομο, ακριβώς επειδή τα παιδιά μου μου λένε τα προσωπικά τους, θέλω να τους δείξω κι εγώ ότι τους έχω τρομερή εμπιστοσύνη και θέλω να μοιράζομαι τα προσωπικά μου μαζί τους, για να μου λένε τη γνώμη τους και τι πιστεύουν. Σε πληροφορώ ότι ακούω πάρα πολύ τη γνώμη τους, δεν το κάνω τυπικά, αυτό το βλέπουν κι εκείνα.

Σε επηρεάζει η γνώμη τους;

Βεβαίως μ' επηρεάζει η γνώμη των παιδιών μου και το έχουν δει. Αν κάπου έχουν δει κάτι που δεν τους αρέσει, το οποίο έκανα, βλέπουν ότι εγώ λαμβάνω υπόψη μου τη γνώμη τους κι αυτό είναι κάτι που λειτουργεί πολύ θετικά για τα παιδιά, γιατί αποκτούν εμπιστοσύνη.

Στις προσωπικές σχέσεις σου είναι παρεμβατικές;

Σε βαθμό να το κάνουν όπως το κάνω κι εγώ, θα μου πουν τη γνώμη τους για την κοπέλα, από εκεί και πέρα θα με αφήσουν να κάνω αυτό που θέλω εγώ, αλλά ξέρουν ότι θα κάνω αυτό που θέλουν εκείνες τελικά. Κατάλαβες; Γι΄αυτό είναι ήσυχες.

Έχεις χαλάσει σχέση σου, επειδή δεν τους άρεσε το πρόσωπο με το οποίο σχετιζόσουν;

Όχι ακριβώς έτσι, άλλα όταν χάλασε, χάρηκαν... (Γέλια.) Τότε μου είπαν: «Εμείς σου τα λέγαμε...», είπε στο Λοιπόν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved