Άκης Πετρετζίκης: «Τα Ελληνικά προϊόντα είναι τα καλύτερα του κόσμου» 
Showbiz

Άκης Πετρετζίκης: «Τα Ελληνικά προϊόντα είναι τα καλύτερα του κόσμου» 

Άκης Πετρετζίκης: Ο πρώτος Έλληνας MasterChef μιλάει για το μαγειρικό του όνειρο, τα ταξίδια και τις πηγές έπμπνευσής του!

Οι εκπομπές του Άκη Πετρετζίκη σημειώνουν υψηλά νούμερα τηλεθέασης και οι ερασιτέχνες της κουζίνας λατρεύουν τις συνταγές του, γιατί ξέρουν ότι θα έχουν εγγυημένη επιτυχία. Ο Άκης Πετρετζίκης μιλά σε συνέντευξή του σε εβδομαδιαίο περιοδικό για μαγειρική, ταξίδια και το μαγειρικό του όνειρο.

Είστε για δεύτερη χρονιά στον Alpha και, μαζί με το γνωστό «Kitchen Lab», παρουσιάζετε πλέον και μια νέα εκπομπή, το «Aki´s Food Tour».
Προτιμάτε τη μαγειρική μέσα σε ένα τηλεοπτικό στούντιο ή έξω, στη φύση;
Αγαπώ να μαγειρεύω σε οποιοδήποτε μέρος. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι η μαγειρική με φόντο ένα όμορφο τοπίο είναι μια μοναδική εμπειρία, όσες δυσκολίες και αν κρύβει.

Έχετε κάνει ταξιδιωτικές εκπομπές μαγειρικής και στο παρελθόν. Τι καινούργιο θέλατε να δώσετε μέσα από το «Aki´s Food Tour»;
Νέα μέρη, καινούργιες συνταγές, πρωτότυπες, ιδέες και μια άλλη ματιά για την ελληνική φύση και τα προϊόντα της τα οποία είναι -πραγματικά- τα καλύτερα του κόσμου.

Έχετε πρότυπα στην τηλεοπτική σας πορεία;
Πρότυπα, όχι. Αλλά σίγουρα μου αρέσει να εμπνέομαι από όλα όσα έχουν να κάνουν με το επάγγελμα μου, να παίρνω ιδέες και να τις εξελίσσω σύμφωνα με τα δικά μου γούστα.

Τι πιστεύετε ότι είναι αυτό που έχει αγαπήσει τόσο ο κόσμου στο «Kitchen Lab»;
Τη σιγουριά ότι αυτό που τους δείχνω θα έχει απόλυτη επιτυχία, αν αποφασίσουν να το κάνουν!

Στη μαγειρική λέμε συχνά ότι υπάρχουν κάποια μυστικά για την επιτυχία μιας συνταγής. Στην τηλεόραση υπάρχουν ανάλογα μυστικά για την επιτυχία μιας εκπομπής;
Να αγαπάς αυτό που κάνεις και να προσπαθείς να το κάνεις όλο και καλύτερο.
Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Αυτό είναι το βασικό μυστικό για να μη βαριέμαι ούτε εγώ, αλλά ούτε και ο κόσμος που ακολουθεί τη δουλειά μου.

Ποιες συνταγές προτιμάει περισσότερο ο τηλεθεατής που παρακολουθεί τις εκπομπές σας; Τις παραδοσιακές ή τις «πειραγμένες», τα γλυκά ή τα αλμυρά;
Τις εύκολες! Αυτές που είναι νόστιμες, απλές, γρήγορες και μπορούν να του προσφέρουν άμεσες και οικονομικές λύσεις, τις οποίες μπορεί να εντάξει στην καθημερινότητα του.

Τι πιάτα προτιμάτε εσείς να μαγειρεύετε και να δείχνετε στον κόσμο;
Πιάτα τα οποία θα ήθελα κι εγώ ο ίδιος να γευτώ!



Από πού εμπνέεστε για τη δημιουργία συνταγών;
Από οτιδήποτε βλέπω μπροστά μου! Ένα τοπίο, μια συζήτηση με έναν άνθρωπο, μια ταινία, ένα ταξίδι, ακόμα και το φαγητό που απολαμβάνω. Ναι, ακόμα και μέσα από αυτό μπορεί να ξεπηδήσει μια συνταγή για μια ακόμα καλύτερη εκδοχή του!

Παίρνετε ιδέες από την αλληλεπίδραση σας με τον κόσμο μέσω των social media;
Φυσικά! Αυτός είναι, άλλωστε, και ο λόγος ύπαρξης των social media. Να επικοινωνώ με τον κόσμο, να ακούω όσα έχει να μου πει και να γίνομαι καλύτερος.

Η αγγλόφωνη εκπομπή «Akis Kitchen», την οποία παρουσιάζετε στο κανάλι σας, στο Υου Tube, καθώς και οι συνταγές που ανεβάζετε στο δίκτυο Food Tube, διαφέρουν από αυτές που απευθύνονται στο ελληνικό κοινό;


Διαβάστε τη συνέχεια στη gallery που ακολουθεί:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved