Χάρης Ρώμας: Εξηγεί γιατί επέλεξε να κάνει remake το Καφέ της Χαράς και όχι κάποια άλλη σειρά
Showbiz

Χάρης Ρώμας: Εξηγεί γιατί επέλεξε να κάνει remake το Καφέ της Χαράς και όχι κάποια άλλη σειρά

Χάρης Ρώμας: Αποκαλύπτει πώς και γιατί πήρε την απόφαση να κάνει το remakeτου Καφέ της Χαράς

Μπορεί ένα σίριαλ να επιστρέψει 15 χρόνια μετά τους τίτλους τέλους του, εξίσου ενδιαφέρον και επιτυχημένο όπως και στο παρελθόν; Το Καφέ της Χαράς αποτελεί ζωντανή απόδειξη και ο Χάρης Ρώμας εξηγεί ότι ποτέ επιτυχία που επαναλαμβάνεται δεν είναι τυχαία...

Πώς καταφέρνετε να συνδυάζετε φέτος τηλεόραση, θέατρο και τα καθήκοντα σας στη Νομαρχία Αττικής;
Με πολύ αυστηρό προγραμματισμό, ώστε ο χρόνος που ξοδεύω για την
καθεμιά από τις ασχολίες μου να είναι ουσιαστικός, ωφέλιμος και ποιοτικός.
Σημειωτέων ότι η συγγραφή των 18 πρώτων επεισοδίων του «Καφέ της Χαράς» είχε ξεκινήσει ένα χρόνο πριν.

Έτσι, τα γράψαμε με την ησυχία μας και με κάθε λεπτομέρεια. Το ίδιο ακριβώς ζήτησα και για την επόμενη χρονιά.
Να έχω το χρόνο, ώστε να γραφτούν τα επεισόδια με λεπτομέρεια. Γράφω μαζί με την Άννα (σ.σ.: Χατζησοφιά), ταυτόχρονα, στο ίδιο τραπέζι, ενώ θα μπορούσαμε να μοιράζουμε τις σκηνές.

Θέλω να υπάρχει κοινή γλώσσα και ο συνδυασμός των μυαλών μας. Είναι χρονοβόρο το ότι γράφουμε σαν ένα πρόσωπο, αλλά και το αποτέλεσμα πιο ιδιαίτερο.
Γι' αυτό και κάποιες από τις σειρές μας άντεξαν στο χρόνο και κάνουν υψηλές τηλεθεάσεις και στις επαναλήψεις τους.

Γιατί επιλέξατε το «Καφέ της Χαράς» και όχι κάποια από τις άλλες σειρές σας;
Το ένστικτο μου με οδήγησε. Η πρόταση μας έγινε και για τις τρεις πιο επιτυχημένες εμπορικά σειρές μας.

Επειδή είναι άκρως τιμητικό να σε επιλέγουν για να εορταστούν τα 30 χρόνια του ΑΝΤ1 και ταυτόχρονα το σίκουελ σηματοδοτούσε την επαναφορά μου στα τηλεοπτικά δρώμενα, 10 χρόνια μετά το «Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο», σκέφτηκα πολύ για να αποφασίσω τι πρέπει να διαλέξουμε.

Κι ενώ ακούστηκαν πολλές απόψεις από τους συνεργάτες μας, ο μόνος που μου είπε «αποφάσισε εν λευκώ» ήταν ο Θοδωρής Κυριακού. Έτσι, αποφάσισα το «Καφέ» και αποδείχθηκε πως ήταν η σωστή απόφαση.

Είναι μεν μια δύσκολη σειρά, για να πραγματοποιηθεί, αλλά για μένα τα δύσκολα είναι έτσι κι αλλιώς πρόκληση. Δεν είμαι ακόμη στη φάση που πιθανώς να θέλεις να κάνεις πράγματα πιο ξεκούραστα για να εξαργυρώσεις την επιτυχία του παρελθόντος. Αισθάνομαι νέος, σε πλήρη ενέργεια και σε πλήρη άνθηση.

Τα 10 χρόνια της αποχής σας από την τηλεόραση πού οφείλονταν;
Η αποχώρηση μου από την τηλεόραση έγινε προ της κρίσης. Είχα ολοκληρώσει το «Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο», το οποίο αξιολογήθηκε ως ένα πολύ ιδιαίτερο προϊόν και το οποίο μέχρι σήμερα το θεωρώ ως την πιο σημαντική δουλειά μου.

Ύστερα απ' αυτό, είχα προτάσεις, πρώτα από όλα από το ίδιο το κανάλι, να υπογράψω αποκλειστικό συμβόλαιο για πέντε χρόνια. Αρνήθηκα, γιατί ήθελα να κλείσει ένας μεγάλος κύκλος τηλεόρασης, ο οποίος είχε κρατήσει πολλά χρόνια. Έτσι άρχισα να γράφω, να σκηνοθετώ και να παίζω άλλου τύπου θέατρο, όχι σε κεντρικές σκηνές, κυρίως για την προσωπική μου εξέλιξη ως καλλιτέχνη.

Έπειτα από 6-7 χρόνια, σκέφτηκα να γυρίσω στην τηλεόραση, γιατί εν τω μεταξύ μου έλειψε και επίσης είχα αποενοχοποιηθεί από τις σκέψεις ότι πρόκειται για ένα είδος υποδεέστερο του θεάτρου. Τώρα πλέον τη θεωρώ ύψιστη μορφή τέχνης.

Η πρώτη πρόταση που μου έγινε ήταν από το κανάλι Epsilon, με πολύ καλά χρήματα, αλλά στην πορεία, αρχίζοντας να το διαπραγματεύομαι, κατάλαβα ότι δεν είναι ο χώρος μέσα στον οποίο θα έπρεπε να επανέλθω και ότι θα ήταν λάθος καλλιτεχνικό, αλλά και θα μου δημιουργούσε ψυχολογικό πρόβλημα. Ήταν αδύνατο να συνυπάρξω με κάποιους από τους ανθρώπους του συγκεκριμένου χώρου.

Διαβάστε τη συνέχεια στη gallery που ακολουθεί:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved