Μπακοδήμου - Αργυρόπουλος: Θα εκπλαγείτε με τον διάλογο των δύο πρώην στο Instagram
Showbiz

Μπακοδήμου - Αργυρόπουλος: Θα εκπλαγείτε με τον διάλογο των δύο πρώην στο Instagram

Η Μαρία Μπακοδήμου και ο Δημήτρης Αργυρόπουλος μπορεί να έχουν χωρίσει εδώ και χρόνια, όμως έχουν μία υπέροχη σχέση αφού μαζί έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Νικήτα και τον Άρη!

Η Μαρία Μπακοδήμου και ο Δημήτρης Αργυρόπουλος – όπως όλοι μας άλλωστε- μένουνε σπίτι τους. Ο καθένας στο δικό του σπίτι.

Η Μαρία Μπακοδήμου χθες δημοσίευσε μία φωτογραφία από την κουζίνα του σπιτιού της και μας έδωσε συμβουλές πώς να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας!

Συγκεκριμένα έγραψε η Μαρία Μπακοδήμου: «Αυτές τις μέρες είναι σημαντικό να ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας. Ιδανικές για αυτό λένε οι επιστήμονες είναι οι βιταμίνες C και D. Τα πορτοκάλια είναι ιδανική πηγή για τη βιταμίνη C και με αφορμή αυτό το post αναζήτησα την ιστορία τους. Λοιπόν : Η πορτοκαλιά (κιτρέα η σινική, citrus sinensis) εισήχθη, σύμφωνα με τα βοτανολόγια, από την Κίνα ή κατά μία άλλη εκδοχή από την Ινδία, και διαδόθηκε στο δυτικό κόσμο από τους Πορτογάλους. Η πορτοκαλιά ήταν γνωστή από τα αρχαία χρόνια όμως η εντατική της καλλιέργεια άρχισε από το 10 μ.Χ. αιώνα στη βόρεια Αφρική. Γύρω στο 1490 έφτασε στις μεσογειακές περιοχές από τους πορτογάλους θαλασσοπόρους και πιθανολογείται ότι σε αυτούς οφείλει το όνομά της. Στα ελληνικά: πορτοκάλι, στα βουλγαρικά: πορtokan ή πορtokal, στα ρουμανικά:portocala. Ακόμη και στα περσικά το συναντάμε ως porteghal.

Ηταν τελικά πορτοκάλια τα «χρυσά μήλα των Εσπερίδων» όπως μαθαίναμε στο σχολείο; Τα φρούτα που έκανε δώρο η Γη στον Δία και την Ήρα για το γάμο τους, τα μήλα που πήγε να κλέψει ο Ηρακλής; Πάντως από τα μυθολογικά μήλα των εσπερίδων προέρχεται πιθανότατα και ο γενικός χαρακτηρισμός της κατηγορίας φρούτων που ονομάζονται εσπεριδοειδή. Η μεγάλη οικογένεια του πορτοκαλιού περιλαμβάνει και το λεμόνι, το μανταρίνι, τη φράπα, το περγαμόντο και το νεράντζι.

Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 160 ποικιλίες πορτοκαλιάς. Οι πιο σημαντικές είναι οι Βαλέντσια, Χίου, Άρτας, Σουλτανί του Φόδελε, Σαγκουίνι ή αιματόσαρκο και η πλέον διαδεδομένη και επιτυχημένη ποικιλία Μέρλιν.»!

Αυτό στάθηκε αφορμή να το σχολιάσει ο Δημήτρης Αργυρόπουλος και στη συνέχεια ακολούθησε ένας απολαυστικός διάλογος. Δείτε τον παρακάτω!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved