Νίκη Λυμπεράκη: Ο Ιντιάνα Τζόουνς, η αγοραφοβία και ο Γιάννης Πολίτης (photos)
Showbiz

Νίκη Λυμπεράκη: Ο Ιντιάνα Τζόουνς, η αγοραφοβία και ο Γιάννης Πολίτης (photos)

Νίκη Λυμπεράκη: Η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Open σε συνέντευξή της απαντάει για το πως επέλεξε να γίνει δημοσιογράφος αλλά και για τις σεξιστικές συμπεριφορές που πιθανόν να έχει δεχτεί!

H δημο­σιογραφική της πορεία της Νίκης Λυμπεράκη ξεκίνησε από ένα αναπάντεχο, βροχερό απόγευμα στην οδό Χρήστου Λαδά που έμελλε να της αναποδογυρίσει τη ζωή. Προηγου­μένως είχε εκπλήξει τον εαυτό της αναμετρούμενη με την αγοραφοβία που λέει ότι την κατατρύχει. Την κέρδισε. Είκοσι χρόνια μετά από εκείνο το καθοριστικό απόγευμα η Νίκη Λυμπεράκη κερδί­ζει το κοινό χάρη στην κατάρτιση, στη στάση, στον λόγο και την έμφυτη κομψότητα της.

Δημοσιογράφος πώς γίνατε;
Έβλεπα πολύ Ιντιάνα Τζόουνς και έλεγα ότι θα γίνω αιγυπτιολόγος. Στο σχολείο, όμως, είχα μια καταπληκτική φιλόλογο που μου εξή­γησε ότι και αρχαιολόγος να σπουδάσω τελικά θα γίνω φιλόλογος γιατί στην Ελλάδα δεν ήταν πολύ εύκολο να φτάσεις να ασχοληθείς με ανασκαφές. Μετά έβλεπα «Μάτλοκ». Ήθελα να γίνω δικηγόρος να σηκώ­νομαι και να λέω «Ενστα­ση!». Από την τηλεόραση έπαιρνα τις αναφορές μου. Γιατί βιβλίο δεν άνοιγα. Άργησα πολύ, από το Γυμνάσιο άρχισα να εκτι­μώ τα βιβλία και τη μάθη­ση. Τελικά μπήκα στη Νομική και κάπως τυχαία βρέθηκα στα μέσα ενημέ­ρωσης.


Τυχαία; Δηλαδή;
Ο Γιάννης Πολίτης, συντοπίτης, μακρινός συγγενής και άνθρωπος πολύ αγαπημένος μου, κάποια στιγμή όταν ήμουν φοιτήτρια μου είπε: «Θες να 'ρθεις από "Τα Νέα" να δεις πώς είναι;». Τη θυμά­μαι ακόμη τη μέρα που πήγα. Έβρεχε, έριχνε καρεκλοπόδαρα. Είχα φτάσει με τρομερό άγχος γιατί έχω και μια σχετική αγοραφοβία. Τελικά μπήκα. Και ήταν τόσο μαγικό αυτό που συνέβαι­νε, που κόλλησα. Πολύ άσχημα. Μέχρι τότε μάθαινα γερμανικά, ήθελα να πάω στο Μόναχο να κάνω μεταπτυχιακό στο Ποινικό Δίκαιο. Μέσα σε ένα απόγευμα στη Χρήστου Λαδά άλλαξαν όλα. Του χρωστάω του Γιάννη.


Υπάρχουν συμβουλές που σας έχουν εντυπωθεί, κομβικές στιγμές στην καριέρα σας;
Κατ' αρχάς, οι συμβουλές και συζητήσεις από τις οποίες κρατάω πράγματα είναι τόσες πολλές, που θα ήταν άδικο να ξεχωρίσω μία. Όταν είσαι 19 χρόνια σε έναν χώρο είναι πολλοί οι άνθρωποι που σε συμβουλεύουν ή με τη συμπεριφορά τους σε κάνουν να βλέπεις τι δεν πρέπει να κάνεις. Προφανώς ο ΣΚΑΪ μου έδω­σε μεγάλες ευκαιρίες. Και βέβαια πολύ μεγάλη ευκαιρία και πολύ μεγάλο στοίχημα είναι το Οpen. Το γεγονός ότι μου πρότειναν να ανα­λάβω ένα δελτίο ειδήσεων είναι πολύ τιμητικό, είναι μια τεράστια ευκαιρία.

Δεν είναι και ένας παράγοντας άγχους;
Γεννήθηκα και υπάρχω μες στο άγχος. Είμαι αγχώδης σε σημείο που με φθείρει. Αν δεν είχα άγχος, θα ήμουν 100 φορές καλύτερη στη δουλειά και τη ζωή μου. Έχω την αίσθηση ότι πολλές φορές φαίνε­ται το άγχος. Προσπαθώ να το χαλιναγωγήσω. Όχι για τη δουλειά, αλλά γιατί πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα το πληρώσω σωματικά Δεν πιστεύω ότι υπάρχει αυτό που λένε «δημιουργικό άγχος». Μόνο κακό κάνει - και έχω μπόλικο.

Έχετε δεχτεί σεξιστικές συμπεριφορές στην επαγ­γελματική διαδρομή σας; Σας έχουν παρενοχλήσει; Σας έχουν υποτιμήσει;

Διαβάστε την απάντηση της Νίκης Λυμπεράκη στη gallery που ακολουθεί

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved