Νίκος Πουρσανίδης: Η ζωή στο Λονδίνο, ο γιος του και το συγγραφικό του ταλέντο
Showbiz

Νίκος Πουρσανίδης: Η ζωή στο Λονδίνο, ο γιος του και το συγγραφικό του ταλέντο

Τον τελευταίο μήνα ο Νίκος Πουρσανίδης βρίσκεται στη χώρα του Περσικού Κόλπου λαμβάνοντας μέρος στη μεγαλύτερη και ακριβότερη παραγωγή που έχει γυριστεί ποτέ για την ιρανική τηλεόραση.


Στο Λονδίνο παντρεύτηκε και γεννήθηκε ο γιος του, ο οποίος είναι σήμερα 5,5 ετών. Έτσι ξεκίνησαν και οι πρώτες σκέψεις για επιστροφή στην Ελλάδα.

«Ο ερχομός του γιου μου με άλλαξε. Με έκανε να θέσω προτεραιότητες, Δεν στενοχωριέμαι πλέον νια πράγματα που είναι τελικά ανούσια. Παράλληλα, ξεκίνησα να γράφω. Αυτό ήταν και το ταλέντο μου στο σχολείο. Τις εκθέσεις μου τις φύλαγε ο δάσκαλος μου στο Δημοτικό. Δεν τις έχω. Στο Γυμνάσιο πάλι, δεν έπαιρνα καλούς βαθμούς. Τους φαίνονταν πολύ λογοτεχνικά αυτά που έγραφα. Πλέον είμαστε συγγραφικό δίδυμο με τον Φίλιππο Τοΐτο.

Εχουμε γράψει μαζί τη σειρά Έ(υ)φορία". Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με την ΕΡΤ. Αφορά έναν Έλληνα το εξωτερικού που έρχεται να εκσυγχρονίσει τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν οι εφοριακοί στην Ελλάδα».

Από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο κυκλοφόρησαν και τα διηγήματα του «Πέρα από το δάσος» και «Η μαγεμένη καρυδιά». Η δεύτερη ιστορία του μάλιστα απέσπασε βραβείο στο Φεστιβάλ Ολυμπίας και θα μεταφερθεί στο σινεμά ως ταινία μικρού μήκους. «Είναι δύο ιστορίες που αφορούν τον Εμφύλιο, μέσα από τα μάτια δύο παιδιών, του πατέρα μου και της μητέρας μου. Και είναι περίεργο, γιατί παλιότερα δυσανασχετούσα που όλοι έγραφαν για τον Εμφύλιο. Αλλά είναι σαν να έχει καταγραφεί μέσα μας αυτός ο φόβος της διχόνοιας» εξηγεί μιλώντας στο Βήμα.

Τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς «θα γίνει της Πολυκατοικίας» τα απολαμβάνει. «Ο σκηνοθέτης Βασίλης Θωμόπουλος ξέρει να καταγράφει ωραίες στιγμές καθημερινότητας και τρέλας» σημειώνει.

Όταν γυρίσει από το Ιράν, πάντως, θα ήθελε να συνεχίσει την ιππασία. Ή να βάλει πάλι κάποιο περίεργο στοίχημα με τον εαυτό του.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved