Νίκος Πουρσανίδης: Μίλησε για την ταινία στο Ιράν και μείναμε με το στόμα ανοιχτό!
Showbiz

Νίκος Πουρσανίδης: Μίλησε για την ταινία στο Ιράν και μείναμε με το στόμα ανοιχτό!

O γνωστός πρωταγωνιστής Νίκος Πουρσανίδης, βρίσκεται αυτή την εποχή στο Ιράν συμμετέχοντας σε μία τηλεοπτική υπερπαραγωγή και μιλάει για τα στοιχήματα που βάζει με τον εαυτό του.

Τον τελευταίο μήνα βρίσκεται στη χώρα του Περσικού Κόλπου λαμβάνοντας μέρος στη μεγαλύτερη και ακριβότερη παραγωγή που έχει γυριστεί ποτέ για την ιρανική τηλεόραση.

Αρχικά τη συζήτηση μονοπωλεί ο κορονοϊός με τα χιλιάδες κρούσματα και τα εκατοντάδες θύματα στον Ιράν.

«Είμαστε καλά» λέει καθησυχαστικά.

«Βρισκόμαστε στο νησί Κεσμ, στα στενό του Ορμούζ. Εδώ ουσιαστικά είναι καλοκαίρι και δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουμε πρόβλημα μέχρι στιγμής». Πέταξε πρώτη φορά για τη χώρα της Μέσης Ανατολής στις 9 Ιανουαρίου. Πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική σειρά «Σαλμάν Φαρσί» που σκηνοθετεί ο διάσημος ιρανός σκηνοθέτης Νταβούντ Μιρμπακερί, ένας πραγματικός σταρ στη χώρα του και στη Μέση Ανατολή, ο οποίος φημίζεται για τις επικές παραγωγές που γυρίζει με τα αστρονομικά μπάτζετ.

«Ο ήρωας της σειράς ταξιδεύει μέσα στον χρόνο, περνώντας μέσα από τις εποχές και τις θρησκείες που γνώρισε το Ιράν: τον ζωροαστρισμό, τον χριστιανισμό, την έλευση του Ισλάμ. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην εποχή του Βυζαντίου, στα χρόνια του Ιουστινιανού. Ερμηνεύω έναν βυζαντινό στρατηγό που βρίσκεται στα σύνορα της αυτοκρατορίας και με τον στρατό του επιτίθεται στους Πέρσες» εξηγεί στο Βήμα.

«Οι συνθήκες των γυρισμάτων είναι μοναδικές. Αντικρίζεις κάτι το εκπληκτικό. Κυριολεκτικά είναι σαν να πραγματοποιείς ένα ταξίδι στο χρόνο. Έχει στηθεί ένα ολόκληρο στρατόπεδο με 400 σκηνές, πηγάδια, μαγειρεία και ιατρείο. Σκεφτείτε ότι στη τελική σκηνή της μάχης θα βρίσκομαι μπροστά με το άρμα μου, δίπλα μου ο Γιάννης Σπαλιάρας και θα οδηγούμε το στρατό μας, ο οποίος αποτελείται από 600 βοηθητικούς ηθοποιούς και 120 άλογα. Νιώθω ότι είμαι σε μια σειρά που φέρει προδιαγραφές μυρισμάτων Χόλιγουντ. Για την ακρίβεια δεν έχει τίποτα να ζηλέψεις. Ο σκηνοθέτης επίσης επιζητεί τον απόλυτο ρεαλισμό. Ο κάθε λαός μιλάει στη γλώσσα του. Οι Άραβες αραβικά, οι Πέρσες περσικά και εμείς ως Βυζαντινοί την ύστερη ελληνική». Ο ίδιος για τις ανάγκες της σειράς διδάχτηκε ιππασία, έμαθε να καλπάζει κραδαίνοντας σπαθί, να οδηγεί άρμα που σέρνουν δυο άλογα.

Στη σειρά συμμετέχουν και άλλοι Έλληνες ηθοποιοί, όπως ο Μάνος Πίντζης, ο Πάνος Γκόγκος, η Χριστίνα Σωτηρίου.

«Οι Ιρανοί φέρουν εξαιρετική κινημα­τογραφική παιδεία. Για παράδειγμα, γνωρίζουν τον Θόδωρο Αγγελόπουλο. Είναι τόσο συγκινητικό. Ο διάσημος Ιρανός σκηνοθέτης Ρουχολάχ Αχμαντζού μου είπε: "Δύο Έλληνες γνωρίζω: τον Καζαντζά­κη και τον Αγγελόπουλο Όταν μου πήραν συνέντευξη από την ιρανική τηλεόραση με παρουσίασαν ως τον ηθοποιό που έχει πρω­ταγωνιστήσει σε ταινία του Αγγελόπουλου», λέει στο Βήμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved