Μιχάλης Σαράντης: «Είναι εγωιστικό να συμπεριφέρεσαι σαν να είσαι αθάνατος»
Showbiz

Μιχάλης Σαράντης: «Είναι εγωιστικό να συμπεριφέρεσαι σαν να είσαι αθάνατος»

Μιχάλης Σαράντης: Ο ηθοποιός αποκαλύπτει πως επηρρέασε την ψυχολογία του μια και μόνο ατάκα ενός συμμαθητή του!

Ο Μιχάλης Σαράντης είναι ένας ηθοποιός που εκπέμπει έναν ρομαντισμό και μια ευγένεια. Αποκαλύπτει σε συνέντευξή του πόσο καθοριστική για την πορεία της ζωής του ήταν το παράπονο ενός συμμαθητή του!

«Το καλοκαίρι που τελείωσα την Α' Γυμνασίου, πήρα σχεδόν 20 πόντους. Ψήλωσα. Το κατάλαβα όταν επέστρεψα στο σχολείο, το φθινόπωρο. Όλοι είχαν ψηλώσει, αλλά εγώ μάλλον περισσότερο απ' όλους, γιατί ήμουν τάπας. Κοντός παρέμεινε μόνο ο καλύτε­ρος μου φίλος, ο Ηλίας, ο οποίος δεν είναι στη ζωή εδώ και πολλά χρόνια.
Ο πιο κοντινός μου άνθρωπος εκείνη την περίοδο με διέλυσε λέγοντας μου: "Είδες; Ήμασταν και οι δύο τάπες. Τώρα, εσύ ψήλωσες και έμεινα μόνος μου πια".
Πολύ αργότερα, κατάλαβα πόση ενοχή μου δημιούργησε εκείνη ή φράση του.
Για πολλά χρόνια μετά, έκανα πράγματα για δύο ανθρώπους και όχι για έναν.

Έκανα τα πράγματα για μένα και για τον κολλητό μου, τον Ηλία, που δεν ψήλωσε, που δεν έζησε. Μόνο όταν το κατάλαβα, έπειτα από πολλά χρόνια, κάπως ηρέμησα νια πρώτη φορά. Και αυτό γιατί όταν ζεις τη ζωή σου έχοντας στο μυαλό σου ότι είσαι υπεύθυνος για κάποια πράγματα, ενώ δεν είσαι, όταν νιώθεις κατά κάποιον τρόπο ένοχος, δεν είναι απλά τα πράγματα. Ζούσα με ενοχικό σύνδρομο απέναντι στον Ηλία και το μυαλό μου δεν ήταν σε ισορροπία με αυτό που συνέβαινε. Αλλά, καλώς ή κακώς, η ζωή συνεχίζεται».

ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΣ

«Τι έχω καταλάβει για τη ζωή; Είμαστε προσωρινοί σε αυτό τον κόσμο. Οπότε, είναι εγωιστικό να συμπεριφέρεσαι σαν να είσαι αθάνατος. Είναι εγωιστικό να μην προσέχεις τη γη που σε τρέφει. Πρέπει να φέρεσαι με σεβασμό και φροντίδα. Και δεν μιλάω εκ μέρους κάποιου κινήματος, ούτε το λέω με φιλοσοφική διάθεση. Πρέπει να σέβεσαι και να σκέφτεσαι τους επόμενους που θα έρ­θουν εδώ. Καταναλώνουμε πολλά. Συνέχεια είμαστε άπληστοι».

ΕΘΙΣΜΟΙ

«Αντιστέκομαι όσο μπορώ στις μόδες. Δεν αντέχω το ότι μπορεί να κρίνεσαι από το τι κινητό, τι παπούτσι ή τι αυτοκίνητο έχεις. Για μένα οι άνθρωποι κρίνονται από το πόσο έχουν δουλέψει με τον εαυτό τους. Και όχι από άλλους. Δεν είναι δουλειά μου να κρίνω κανέναν. Πρέπει να κρίνονται από τον εαυτό τους και μόνο, στο τι ζωή επιλέγουν να ζήσουν. Νιώθω ότι πολλά απ' όσα κάνουμε είναι επίκτητα και φορεμένα. Και μπαίνω και εγώ στη νόρμα, αλλά νομίζω ότι το αντιλαμβάνομαι και προστατεύομαι.

Διαβάστε τη συνέχεια στη gallery που ακολουθεί:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved