Χρήστος Πολίτης: Ζει απομονωμένος στην Επίδαυρο ο «Γιάγκος Δράκος»
Showbiz

Χρήστος Πολίτης: Ζει απομονωμένος στην Επίδαυρο ο «Γιάγκος Δράκος»

Ο Χρήστος Πολίτης, ο αγαπημένος ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Βασίλη από τους «Σουλιώτες», τον Δημήτρη Υψηλάντη στον «Παπαφλέσσα» αλλά και τον Γιάγκο Δράκο στην Λάμψη τα τελευταία χρόνια απέχει.

Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ο Χρήστος Πολίτης, ο ηθοποιός που με την αρχοντιά και τη βαριά φωνή του, έγραψε ιστορία υποδυόμενος τον «Γιάγκο Δράκο» έριξε μαύρη πέτρα πίσω του και... εξαφανίστηκε από το προσκήνιο. Από την ημέρα που η αυλαία έπεσε στη θρυλική σειρά «Η Λάμψη», ο 77χρονος σήμερα πρωταγωνιστής αποφάσισε να ακολουθή­σει έναν δρόμο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τον «θόρυβο» της πόλης.

Το ησυχαστήριο

Οι κοσμικές εμφανίσεις του Χρήστου Πολίτη μειώθηκαν αισθητά, ενώ έκοψε «μαχαίρι» τις συνεντεύξεις. Οι συνάδελφοι με τους οποίους έχει κρατήσει επαφή είναι ελάχιστοι, καθώς συνειδητοποίησε πως το μόνο μέρος που γαληνεύει πραγματικά η ψυχή του είναι το σπίτι του στην Επίδαυρο. Το οίκημα αυτό το οποίο αγόρασε με κόπους μιας ζωής, αποτελεί τον προσωπικό του επίγειο παράδεισο. Τα τη­λεοπτικά πλατό και το θεατρικό σανίδι, όχι μόνο δεν του έχουν λείψει, αντίθετα κοντά στη φύση νιώθει απόλυτα ήρεμος, απολαμ­βάνοντας τις μικρές χαρές της ζωής.

Όσοι τον βλέπουν αναφέρουν πως είναι πιο γα­λήνιος από ποτέ, έχοντας αφήσει οριστικά πίσω του όλες τις καλλιτεχνικές του δρα­στηριότητες. «Είναι πάντα χαμογελαστός και χαιρετάει εγκάρδια όποιον του εκφρά­ζει τον θαυμασμό του», φέρεται να δηλώνει κάτοικος της περιοχής. Η οικογένεια του, αλλά και οι λίγοι καλοί του φίλοι δεν φεύ­γουν στιγμή από το πλευρό του, δίνοντας νόημα στην ήσυχη καθημερινότητα του. Αν και εξακολουθεί να δέχεται επαγγελματικές προτάσεις για θέατρο και τηλεόραση, εκείνος επιλέγει να απέχει. Σπάνια σηκώνει το τηλέφωνο του, εάν τύχει και είναι ανοικτό, ενώ αποφεύγει να απαντά σε μηνύματα.

Ο Λόγος της απομόνωσης

Η απόφαση του Χρήστου Πολίτη να αποσυρθεί από τα καλλιτεχνικά δρώμενα, σύμφωνα με όσους τον γνωρίζουν μόνο τυχαία δεν είναι. Λέγε­ται πως ο 77χρονος πρωτα­γωνιστής πικραμένος από τη συμπεριφορά των ανθρώπων της showbiz, θεώρησε ότι δεν εισέπραξε τον σεβασμό που του άξιζε και θέλησε να βάλει τελεία στο κεφάλαιο αυτό. Πλέον, οι δημόσιες εμφανί­σεις του είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, δί­νοντας το «παρών» πολύ επι­λεκτικά σε κάποιες θεατρικές παραστάσεις, προκειμένου να τιμήσει κάποια αγαπημένα του πρόσωπα.

«Δεν έχουμε μιλήσει, δεν θέλει απ' ό,τι έχω καταλάβει. Όχι προσωπικά με εμένα, γενικά. Ο Χρήστος έχει προτιμήσει να "μονάσει", ζει πια κοντά στην Επίδαυρο. Είναι μια χαρά με την οικο­γένεια του, τους ανθρώπους του, τους φίλους του, αλλά κουράστηκε προφανώς και ήθελε μετά απ' όλα αυτά την απόλυτη απομάκρυνση», είχε πει χαρακτηριστικά η Κάτια Δανδουλάκη όταν ρωτήθηκε για το αν έχει σχέσεις με τον πρώην συμπρωταγωνιστή της.

Ενώ πριν λίγο καιρό είπε πως ο δρόμος της μοναχικότη­τας που επέλεξε είναι απόλυ­τα συνειδητή επιλογή του. «Ο Χρήστος είχε αποφασίσει να αποσυρθεί μετά τη Λάμψη. Είναι μια χαρά. Είδα μια φω­τογραφία του που ήταν σε μια εκδήλωση, είναι πολύ καλά και είναι και όμορφος όπως ήταν, πάντα ήταν κούκλος. Εί­ναι ένα πάρα πολύ ευαίσθητο παιδί και δεν θα ήθελε ποτέ να πει και γι' αυτό δεν λέει κιόλας, γι' αυτό κι εξαφανίστηκε, τι ήταν αυτό που τον έκανε να ζει έτσι. Ήταν μια εκούσια απόσυρση του Χρή­στου, την οποία πρέπει να σεβαστεί κανείς. Δεν το κάνει τυχαία. Το έχει σκεφτεί πολύ και είναι ευτυχής με αυτό που κάνει», ξεκαθάρισε.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved