Κώστας Κρομμύδας - κορονοϊός: «Είναι σαν να μας προετοιμάζει το σύμπαν για κάτι πολύ πιο μεγάλο»
Showbiz

Κώστας Κρομμύδας - κορονοϊός: «Είναι σαν να μας προετοιμάζει το σύμπαν για κάτι πολύ πιο μεγάλο»

Κώστας Κρομμύδας: Ο γνωστός συγγραφέας θεωρεί ότι ο κορονοϊός θα μπορούσε να είναι μόνο η αρχή όσων θα ζήσει η ανθρωπότητα στο μέλλον

Ο Κώστας Κρομμύδας μιλώντας σε εβδομαδιαίο περιοδικό θεωρεί ότι ο κορονοϊός θα αλλάξει τον τρόπο που οι άνθρωποι ζουν και συναναστρέφονται

Η τωρινή κατάσταση με τον κορονοϊό είναι κάτι που θα ήθελες να συμπεριλάβεις σε ένα από τα επόμενα βιβλία σου;
Σαφέστατα το μυαλό μου αυτές τις μέρες οργιάζει από ιδέες και σενάρια που φτιάχνω γύρω από ό,τι συμβαίνει. Όμως, δεν νομίζω ότι στην παρούσα φάση θα γράψω κάτι σχετικό, διότι έτσι κι αλλιώς θα γραφτούν πολλά πράγματα. Από την άλλη, δεν νομίζω ότι ο κόσμος θέλει τόσο γρήγορα να διαβάσει ξανά κάτι το οποίο έχει ζήσει ο ίδιος με τον χειρότερο τρόπο. Η ζωή κάθε ανθρώπου αυτές τις μέρες είναι από μόνη της ένα μυθιστόρημα.

Τί λες στην κόρη σου σχετικά με αυτήν την πανδημία; Προσπαθώ και εγώ και η γυναίκα μου, Μαρίνα, χωρίς να την πανικοβάλουμε, να της λέμε την αλήθεια, φιλτράροντας όμως τα λόγια μας και τα γεγονότα. Ειλικρινά, νιώθω περήφανος διότι έχει επιδείξει απίστευτη ωριμότητα για την ηλικία της. Αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα και προσπαθεί από τη μεριά της να κάνει ό,τι πρέπει.

Ανησυχεί σχετικά με την έκβαση του θέματος;
Θεωρώ πως με τον ένα ή τον άλλον τρόπο η συγκεκριμένη επιδημία θα περάσει σύντομα στην ιστορία. Σε ένα χρόνο το πολύ, πιστεύω ότι θα έχουν βρεθεί τα φάρμακα και το εμβόλιο για να αντιμετωπιστεί. Αυτό όμως που με ανησυχεί ιδιαίτερα είναι μια επόμενη πανδημία, η οποία θα έχει τη θνησιμότητα της ισπανικής γρίπης. Αν διαβάσει κάποιος σοβαρούς επιστήμονες σε όλο τον κόσμο, θα καταλάβει πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι πολύ πιθανό.

Πόσο πιστεύεις ότι θα αλλάξει η καθημερινότητα μας από εδώ και στο εξής;
Η καθημερινότητα μας αλλάζει συνεχώς, με όλα τα νέα δεδομένα που καλούμαστε να ακολουθήσουμε.
Νομίζω πως πολλά θα αλλάξουν πλέον στον τρόπο που οι άνθρωποι ζουν και συναναστρέφονται με άλλους ανθρώπους. Βέβαια, το παρελθόν έχει αποδείξει ότι ξεχνάμε εύκολα και πολύ φοβάμαι πως σύντομα θα μπούμε ξανά στους ρυθμούς της ζωής μας, όπως παλιότερα, μέχρι την επόμενη τραγική υπενθύμιση.

Σε γενικές γραμμές, όμως, μεγάλες αλλαγές πιστεύω ότι θα συμβούν στον τρόπο που οι άνθρωποι προμηθεύονται αυτά που χρειάζονται για να επιβιώσουν.

Οι σχέσεις επίσης πιστεύω ότι θα περάσουν μεγάλη κρίση, μιας και οι περισσότεροι άνθρωποι αποφεύγουν την προσωπική επαφή. Τη στιγμή που μιλάμε, άνθρωποι είναι ζευγάρια χωρίς καν να έχουν συναντηθεί ποτέ από κοντά. Μόνο από την επαφή τους μέσω μιας κάμερας ή ενός τηλεφώνου.

Ποιο είναι το θετικό σενάριο που προκύπτει από όλα αυτά;
Αν κάποιος διαβάσει την ιστορία της ανθρωπότητας, θα διαπιστώσει πως ο άνθρωπος έχει επιβιώσει και έχει εξελιχθεί κόντρα σε πολλές δυσκολίες και προβλέψεις.
Θέλω να πιστεύω ότι το ίδιο θα συμβεί και τώρα και η ανθρωπότητα θα βρει τον τρόπο να επιβιώσει και να εξελιχθεί σε κάτι καλύτερο.
Πολλά καλά συμβαίνουν μέσα στο γενικότερο κακό. Πάντα πίστευα πως ό,τι συμβαίνει γίνεται για κάποιο λόγο. Αν με ρωτάτε, λοιπόν, θα σας πω κάτι, κινδυνεύοντας να γίνω αρκετά γραφικός.

Διαβάστε τη συνέχεια στην gallery που ακολουθεί:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved