Αποκλειστικό: Αλίκη Κατσαβού: «Ανέτρεξα σε ειδικούς για να πω στον Φοίβο τι έχει συμβεί»
Showbiz

Αποκλειστικό: Αλίκη Κατσαβού: «Ανέτρεξα σε ειδικούς για να πω στον Φοίβο τι έχει συμβεί»

Η Αλίκη Κατσαβού μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο εκείνη κι ο μικρούλης Φοίβος Βουτσάς διαχειρίζονται την απώλεια του σπουδαίου κωμικού ηθοποιού.

Μάλιστα, ο Κώστας Βουτσάς στις 5/4/2020 συμπλήρωσε 40 ημέρες από τον θάνατό του, κι έτσι η σύζυγός του δέχτηκε να μιλήσει στο gossip-tv.gr και στον δημοσιογράφο Σάββα Μπίτζα για τον τρόπο που βιώνουν την απώλειά του, και μάλιστα υπό την πρωτόγνωρη συνθήκη του κορονοϊού.

«Είναι μια δύσκολη περίοδος, συναισθηματικά φορτισμένη και για εμένα και για τον μικρό, λόγω του πένθους. Παράλληλα, αυτό που όλος ο πλανήτης ζει -με τον εγκλεισμό στα σπίτια μας για την προστασία μας από τον κορονοϊό -προσθέτει ένα ακόμη πρόβλημα. Με την έννοια ότι ένα μικρό παιδί χρειάζεται δράσεις, χρειάζεται να βγει έξω, πολύ περισσότερο σε μια περίοδο που κι εκείνο βιώνει ένα πένθος. Όμως, ο Φοίβος δείχνει έναν αξιοθαύμαστο χαρακτήρα κι εγώ είμαι πολύ αποφασισμένη ώστε να παραμείνουμε υγιείς. Τα κουράγια βρίσκονται καθώς ζητιούνται ξέρετε. Κι εγώ τα βρίσκω τα κουράγια μέσα μου, ενώ έχω βρει καταφύγιο στην Τέχνη. Αφηγούμαι on line παιδικά παραμύθια μέσω του Instagram μου, με τη στήριξη της γαλακτοβιομηχανίας “Όλυμπος”. Είναι μια πολύ ωραία ιδέα για να διασκεδάζουν οι μαμάδες με τα παιδιά τους κι εγώ τα αφηγούμαι στον Φοίβο. Ταυτόχρονα, δίνω την ιδέα τι να διαβάζουν, γιατί διατίθενται on line. Μέσα από αυτό κοινωνικοποιούμαι και νιώθω την επαφή με τον κόσμο».

Η Αλίκη Κατσαβού, ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην συμπαράσταση που της προσφέρει ο κόσμος και τη στήριξη που απλόχερα της δίνει: «Μου λένε ενθαρρυντικά λόγια, λόγια συμπαράστασης. Ξέρετε όλο αυτό το διάστημα, τόσο πριν όσο και μετά τον θάνατο του Κώστα, η επαφή με τον κόσμο ήταν καταλύτης για εμένα. Και με αυτήν την μορφή, το να είναι κάποιος δημόσιο πρόσωπο είναι ευχάριστο. Η αγάπη από τόσο πολύ κόσμο δίνει κουράγιο. Τώρα, λοιπόν, που ο Κώστας πέθανε βρήκα συμπαράσταση σε πάρα πολλούς ανθρώπους που δεν τους γνωρίζω προσωπικά, αλλά μου έγραψαν μέσα από την καρδιά τους λόγια παρηγοριάς. Είναι σαν να αποκτώ φίλους και αδέρφια».

Πώς αντιλαμβάνεται ο Φοίβος την απώλεια του μπαμπά του

Ο Φοίβος, ο οποίος στις αρχές του καλοκαιριού θα γίνει τεσσάρων χρόνων φαίνεται ότι κατανοήσει τι έχει συμβεί: «Το αντιλαμβάνεται με τον δικό του τρόπο. Τα παιδιά έχουν τον δικό τους τρόπο και πενθούν. Υπάρχουν στιγμές που είναι χαρούμενα και μοιάζουν να ξεχνάνε το γεγονός, αλλά υπάρχουν και στιγμές που έχουν ανάγκη να πενθήσουν. Ο Φοίβος μιλάει για την απώλεια του μπαμπά του. Έχει μια πολύ υγιή συμπεριφορά. Τον αναζητά τον μπαμπά του».

Πώς εξήγησε στον γιο της τον θάνατο του πατέρα του;

Με ειλικρινή διάθεση, η Αλίκη Κατσαβού εξήγησε πώς επέλεξε να μιλήσει στον γιο της για τον χαμό του σημαντικού ηθοποιού και πατέρα του μικρού: «Θα σας πω κάτι κι είναι πολύ σημαντικό να το μάθουν κι όλες οι μητέρες ή οι άνθρωποι που μπορεί να βιώσουν μια απώλεια μέσα στην οικογένεια. Είναι απολύτως απαραίτητο τα παιδιά να ενημερωθούν για το τι ακριβώς έχει συμβεί. Ούτε με παραμύθια, ούτε με πράγματα που μπορεί να παρερμηνευθούν ή να δημιουργήσουν άγχος ή αγωνία. Οι λέξεις πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένες και η λέξη που θα χρησιμοποιηθεί επίσης συγκεκριμένη για να του εξηγήσουμε αυτό ακριβώς που έχει συμβεί. Και ταυτόχρονα τι σημαίνει αυτό για τον δικό μας άνθρωπο. Το παιδί θα επανέλθει πάρα πολλές φορές. Θα ρωτήσει ξανά και ξανά. Θα ξεχάσει αυτό που του έχουμε πει και θα χρειαστεί να του το πούμε άπειρες φορές, αλλά θα πρέπει να του το πούμε και να το καταλάβει. Βέβαια, αν το πολιτισμικό μας background και όσα πιστεύουμε σε σχέση με τον Θεό, μπορούμε να το κάνουμε, αφού έχουμε βεβαιωθεί ότι έχει καταλάβει το φυσικό γεγονός, είναι οδηγίες των ειδικών στους οποίους ανέτρεξα για να μπορέσω να φερθώ σωστά στον Φοίβο. Του το εξήγησα ακριβώς όπως έγινε και επανερχόμαστε σε αυτό όταν μου ζητιέται».

Η Δέσμευσή της για ένα ανοιχτό Μνημόσυνο

«Ο Κώστας Βουτσάς δεν ήταν ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος. Ήταν ένας πολύ σπουδαίος καλλιτέχνης κι ένας πολύ σπουδαίος άνθρωπος ταυτόχρονα. Δεν είναι τυχαία η αγάπη του κόσμου. Ο Κώστας χάρισε και συνεχίζει μέσα από τις ταινίες του να χαρίζει γέλιο. Σαφώς πενθώ όπως κι ο γιος μου, όμως το να κλαίμε μονάχα είναι κάτι που εκείνος δεν θα το ήθελε. Τα 40 του Κώστα ήταν μια δύσκολη απόφαση. Έγιναν με τα απολύτως απαραίτητα και με τρόπο ορθόδοξο, προσαρμοσμένοι στην κατάσταση του κορονοϊού και για να μην εκτεθούμε σε κανέναν κίνδυνο ούτε εμείς ούτε τα παιδιά μας. Αντιλαμβάνομαι ότι ο κόσμος θα ήθελε ένα ανοιχτό μνημόσυνο και δεσμεύομαι να γίνει ένα ανοιχτό μνημόσυνο όταν όλα περάσουν και έρθει η κανονικότητα στις ζωές μας», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η Αλίκη Κατσαβού ανέφερε ότι επικοινωνεί με τις κόρες του Κώστα Βουτσά αλλά και με φίλους και συναδέλφους του σπουδαίου ηθοποιού: «Επικοινωνούμε όλες μεταξύ μας και αυτό είναι κάτι που με ενδιαφέρει για να αποκτήσει ο Φοίβος μια σχέση με κάθε μία από τις αδερφές του. Ο Φοίβος, άλλωστε, αναφέρεται σε αυτές. Μπορούμε και μιλάμε μέσα από τα τηλέφωνα κι οπωσδήποτε παραμένουμε δεμένες. Η αγάπη για τον Κώστα έχει μεταφερθεί στο πρόσωπό μου. Έχω επικοινωνία με άλλους περισσότερο ή λιγότερο. Έχω δεχθεί άπειρα μηνύματα συμπαράστασης από όλους και κάποιοι διατηρούν πολύ στενή επαφή μαζί μου, γιατί ήταν και πολύ φίλοι του Κώστα».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved