Ζωή Τηγανούρια - κορονοϊός: Να βγούμε όλοι καλύτεροι άνθρωποι από αυτόν τον εφιάλτη!
Showbiz

Ζωή Τηγανούρια - κορονοϊός: Να βγούμε όλοι καλύτεροι άνθρωποι από αυτόν τον εφιάλτη!

Ζωή Τηγανούρια: Ένας ασυνήθιστος καλλιτέχνης, συνθέτρια, ακορντεονίστα και performer, που δεν εφησυχάζει ποτέ.

Η Ζωή Τηγανούρια έχει έντονη παρουσία στις πρωτότυπες καλλιτεχνικές ιδέες, όπως αυτή από το πρόσφατο αφιέρωμα της στον Στέλιο Καζαντζίδη, με κουαρτέτο εγχόρδων. Την παραμονή της πρωτοχρονιάς την υποδέχτηκε ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στον οποίο και παρουσίασε την καινούρια της σύνθεση, με τίτλο «Γενοκτονία», εισπράττοντας τα συγχαρητήρια του.



Πώς σας ήρθε η ιδέα Αφιέρωμα στον Καζαντζίδη με κουαρτέτο εγχόρδων; Κάτι που έχει προκαλέσει από ό,τι έχω παρακολουθήσει ιδιαίτερη εντύπωση και έχει αποσπάσει πολύ θετικά σχόλια.
Πρόκειται για ένα αφιέρωμα, που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή η σύζυγος του Καζαντζίδη, η υπέροχη κυρία Βάσω, αλλά και ο κόσμος, καθώς οι παραστάσεις μας, όσες προλάβαμε να κάνουμε πριν την καθολική απαγόρευση λόγω κορωνοϊόύ, ήταν όλες sold out. Αποφάσισα να τιμήσω με αυτό το ιδιαίτερο project τον σπουδαίο και αξεπέραστο ερμηνευτή Στέλιο Καζαντζίδη, όπως και τους μεγάλους δημιουργούς, που εκείνος ερμήνευσε. Για πρώτη φορά στην παράσταση μου ακούγονται τραγούδια του με πρωτότυπες ενορχηστρώσεις για ακορντεόν με έγχορδα, πς οποίες έχουμε κάνει μαζί με την έμπειρη ενορχηστρωτή για συμφωνική ορχήστρα και εκπληκτική μουσικό Λουίζα Αντύπα, με πολλές ώρες δουλειάς, παντρεύοντας το λαϊκό τραγούδι και το Tango, όπου έβαλα τις ιδέες μου με την κλασική μουσική, όπου η Λουίζα έβαζε την πολύτιμη γνώση και εμπειρία της.

Η σκηνοθετική ματιά των παραστάσεων ανήκει στον εξαιρετικό Μάνο Αντωνίου. Με διαφορετικούς καλεσμένους σε κάθε μου παράσταση, οι οποίοι με χαρά δέχονταν την πρόταση μου να συμμετέχουν, εφόσον επρόκειτο για ένα αφιέρωμα σε έναν τόσο σπουδαίο καλλιτέχνη. Έτσι, φιλοξένησα πολλούς γνωστούς ή νεώτερους ταλαντούχους καλλιτέχνες συνεργάτες μου, ως καλεσμένους, όπως, τον Λεωνίδα Βέλη, τη Χριστίνα Μαραγκόζη ή σε πολύ επιτυχημένη τηλεοπτική εμφάνιση στην κρατική τηλεόραση, τον Στέλιο Διονυσίου, τον Κώστα Τριανταφυλλίδη, τον Λάμπρο Βασιλείου, τον Κώστα Τηγάνη, τον Γιάννη Τσαρσιταλίδη, τον Στάθη Γκαντζούρα, την Άννα Κατσούλη, τον Άγγελο Παναγάκη, τον Σάμκα.

Πώς είναι η συμβίωση δύο καλλιτεχνών
στο ίδιο σπίτι;
Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα ήμουν μόνη. Λατρεύω να δουλεύω με τον Στέλιο, είμαστε μοναδικά ταιριασμένοι σε όλους τους τομείς της ζωής. Ασφαλώς συμβάλλει και η κόρη μας σε αυτό. Οικογένεια σημαίνει ευλογία.

Έχετε το μοναδικό χάρισμα του ακορντεόν, της σύνθεσης και του να ερμηνεύετε μελωδίες, συνδυάζοντας πολλά και διαφορετικά στιλ μουσικής. Πώς το καταφέρνετε αυτό;
Ποτέ δεν έβαλα διαχωριστική γραμμή στα ακούσματα μου. Τα μόνα, τα όποια όχι μόνο δεν ακούω, δεν ενημερώνομαι, αλλά και στα οποία «έχω αλλεργία», είναι τα «δήθεν έντεχνα» και τα «σκυλάδικα», τα κακώς εννοούμενα δηλαδή λάικοπόπτης εγχώριας μουσικής βιομηχανίας,που κάθε άλλο παρά μουσική είναι, περισσότερο θα έλεγα είναι φασαρία, που βασανίζει τα αυτιά μας.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας
σχέδια;
Πολλά, αλλά τώρα δεν είμαι σε θέση να μιλήσω για αυτά! Τώρα ξεκίνησε ένα project αφιέρωμα στον Καζαντζίδη, με τίτλο «Από το Tango ως τον Καζαντζίδη», με κουαρτέτο εγχόρδων, εκλεκτούς καλεσμένους και πολυμελή χορωδία και είμαι απόλυτα αφοσιωμένη και προσηλωμένη σε αυτό!

«Μένω σπίτι»...
Καταρχάς, θέλω να ευχηθώ για όλο τον πλανήτη, αφού ξεπεράσουμε γρήγορα αυτή την κρίση, να βγούμε όλοι καλύτεροι άνθρωποι, μιας και έχουμε περισσότερο χρόνο να αποκτήσουμε συνειδητότητα, να προσευχηθούμε, να διαβάσουμε βιβλία, να κοιτάξουμε μέσα μας, να κοιτάξουμε με την πρέπουσα σημασία τις οικογένειες μας, να ασχοληθούμε με σπιτικά χόμπι, που οι ρυθμοί της ζωής μας δεν μας επέτρεπαν το προηγούμενο διάστημα να τακτοποιήσουμε εκκρεμότητες, που δεν προλαβαίναμε ποτέ να ασχοληθούμε... Επαναπροσδιορισμός αξιών λοιπόν για όλους μας, πλούσιους και φτωχούς, διάσημους και άσημους! Το σπουδαιότερο, «να έχουμε την υγειά μας».

Πηγή: Στο καρφί

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved