Έφυγε από τη ζωή ο Περικλής Κοροβέσης
Showbiz

Έφυγε από τη ζωή ο Περικλής Κοροβέσης

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 79 ετών, ο γνωστός συγγραφέας, ποιητής, πολιτικός και ακτιβιστής Περικλής Κοροβέσης

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Περικλής Κοροβέσης, ο οποίος γεννήθηκε στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας ασχολήθηκε αρχικά με το θέατρο σπουδάζοντας το αντικείμενο με τον Δημήτρη Ροντήρη, σημειολογία με τον Ρολάν Μπαρτ ενώ παρακολούθησε μαθήματα των Πιερ Βιντάλ-Νακέ, Μαρσέλ Ντετιέν, Κορνήλιου Καστοριάδη και άλλων στο Παρίσι όπου βρέθηκε για λίγα χρόνια.

Από πολύ νεαρή ηλικία μετείχε στο μαχητικό δημοκρατικό κίνημα της αριστεράς και για τις ιδέες του φυλακίστηκε και εξορίστηκε επί Χούντας.

Το πρώτο του βιβλίο το οποίο είναι και το πιο γνωστό είναι οι Ανθρωποφύλακες (1969), όπου περιγράφονται τα βασανιστήρια στα οποία προέβαινε η Χούντα των Συνταγματαρχών και η προσωπική του εμπειρία. Αρχικά κυκλοφόρησε κρυφά, αλλά αργότερα μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες. Άλλα γνωστά του βιβλία είναι τα εξής: Αριστερή Ανακύκλωση, Παράπλευρες καθημερινές απώλειες, Γυναίκες ευσεβείς του πάθους, Η πολιτική βία είναι πάντοτε φασιστική, Στο κέντρο του περιθωρίου, κλπ. Έγραψε επίσης θεατρικά έργα όπως το Tango Bar ενώ έγραψε και παιδικά έργα. Αρθρογραφούσε για πολλά χρόνια σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες όπως Ελευθεροτυπία, Η Εποχή και στην Εφημερίδα των Συντακτών.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved