Έλληνες επώνυμοι που με την πίστη τους έζησαν το θαύμα της προσωπικής τους «ανάστασης» (pics & vids)
instagram
Showbiz

Έλληνες επώνυμοι που με την πίστη τους έζησαν το θαύμα της προσωπικής τους «ανάστασης» (pics & vids)

Έλληνες επώνυμοι που έχουν εξομολογηθεί ότι η πίστης τους στο Θεό τους έχει σώσει

Σε λίγες ώρες οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι ανά τον κόσμο θα γιορτάσουν την Ανάσταση του Θεανθρώπου που απο την Ανατολική εκκλησία θεωρείται το μεγαλύτερο των θαυμάτων.

Ανάμεσα στους πιστούς πολλοί είναι και οι Έλληνες επώνυμοι που έχουν κατά καιρούς «εξομολογηθεί» το προσωπικό τους θαύμα και τη δική τους ανάσταση.

Δεν είναι λίγοι οι επώνυμοι που έχουν μιλήσει ανοιχτά για τα θαύματα που έχουν βιώσει στην ζωή τους. Κάποιοι γλίτωσαν από τροχαία, άλλοι από σοβαρές ασθένειες. Όλοι κατά καιρούς έχουν μιλήσει για την προσωπική τους εμπειρία και το πώς τη βίωσαν όπως διαβάζουμε στο womenonly.

Νίκος Κουρκούλης

Είναι 2002 όταν ο Νίκος Κουρκούλης διαγιγνώσκεται με καρκίνο στο πάγκρεας. Ο τραγουδιστής καταφύγει για παρηγοριά στο Άγιο Όρος πριν πάει στην Αμερική και να κάνει χειρουργείο, σε κάποιον έναν ειδικό παγκρεατολόγος.

Στο καραβάκι που θα τον πήγαινε στη Δάφνη συνάντησε έναν κύριο ο οποίος ήταν το δεξί χέρι του γιατρού που θα συναντούσε στην Αμερική και ο γιατρός ήταν και ο ίδιος στο καραβάκι.

Στην Σκήτη της Αγίας Άννας ένας μοναχός τον έβαλε να προσκυνήσει την ζώνη της Αγίας. Ο Νίκος γονάτισε και κάποια στιγμή ένιωσε μια πολύ μεγάλη πίεση που νόμισε ότι ήταν ένα με το πάτωμα και λιποθύμησε για περίπου 20 λεπτά.

Μόλις συνήλθε έβαλε τα κλάματα γι” αυτό που ένιωσε. Με την επιστροφή στην πόλη οι γιατροί του είπαν ότι οι νέες εξετάσεις που έκαναν ήταν καθαρές.

Κώστας Μακεδόνας

Την ημέρα που ο τραγουδιστής έδινε εξετάσεις για να πάρει το δίπλωμά του ελικοπτέρου έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα την πτώση σε απόκρημνη πλαγιά της Πάρνηθας τον Μάιο του 2008.

«Στη συγκεκριμένη πτήση δεν είχα την ευθύνη, δεν πιλοτάριζα εγώ. Συνέβη μία βλάβη και ήταν αδύνατον να συνεχίσει το ελικόπτερο να πετάει. Επρεπε να γίνει αναγκαστική προσγείωση στο κοντινότερο εφικτό σημείο. Αλλά ήμασταν πάνω από δασώδη περιοχή και δεν καταφέραμε να φτάσουμε σε φλατ τόπο. Πέσαμε στα δέντρα και στα βράχια και τραυματιστήκαμε πολύ σοβαρά. Εμεινα πολύ καιρό στο νοσοκομείο. Εκανα βαρύ χειρουργείο για σπονδυλοδεσίες και πολλαπλά κατάγματα. Είχε γίνει κομμάτια η σπονδυλική μου στήλη. Το ότι σηκώθηκα, περπατάω και δουλεύω ξανά, οφείλεται στους σπουδαίους γιατρούς και σε αυτό που λέμε... θαύμα».

«Ο κινητήρας έσβησε ξαφνικά, ενώ βρισκόμασταν λίγα μέτρα πάνω από το έδαφος. Αμέσως, το ελικόπτερο σύρθηκε με την κοιλιά στο χώμα. Πρόλαβα να ανοίξω την πόρτα, τραβώντας έξω και τον Κώστα που ήταν στο πηδάλιο. Αυτό μας έσωσε. Σε λίγα δευτερόλεπτα το ελικόπτερο τυλίχθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς», είπε ο κυβερνήτης του εκπαιδευτικού ελικοπτέρου της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας Πασχάλης Μπουρουτζής για το ατύχημα με τον τραγουδιστή Κώστα Μακεδόνα.

Μάγδα Τσαγγάνη

Κλινικά νεκρή ήταν η ηθοποιός Μάγδα Τσαγγάνη στην ηλικία των 7 χρόνων.

Ένα αυτοκίνητο πέρασε με μεγάλη ταχύτητα από το δρόμο που έπαιζε με την παρέα της κι ενώ οι υπόλοιποι απέφυγαν το αυτοκίνητο, η Μάγδα δεν τα κατάφερε.

Στο νοσοκομείο οι γιατροί τη θεωρούσαν κλινικά νεκρή. «Είδα την τελευταία στιγμή ένα αυτοκίνητο να έρχεται κατά πάνω μου. Δεν πρόλαβα να αντιδράσω. Το επόμενο που θυμάμαι είναι τον πατέρα μου από πάνω μου στο νοσοκομείο που έκλαιγε. Έκλαιγε από τη χαρά του που έζησα, αφού οι γιατροί με θεωρούσαν κλινικά νεκρή. Ζω από θαύμα και το χρωστάω στην Παναγία. Είναι όμως μια ιστορία που δεν θέλω να φέρνω στη μνήμη μου», έχει δηλώσει η ηθοποιός.

Η Μάγδα Τσαγγάνη επέζησε και από καρκίνο στο στήθος το 2009 χάρη στον Άγιο Νεκτάριο όπως λέει η ίδια: «Όταν έκανα χημειοθεραπεία στο υπόγειο του Ιασώ είχα από τη μια μεριά μια φρυγανίτσα και από την άλλη την εικόνα του Αγίου. Προσευχόμουν και ένιωθα να παίρνω δύναμη. Ο Άγιος Νεκτάριος είναι για εμάς ο παππούς μας, ο άνθρωπος μας. 'Οταν πήγαινα στο μοναστήρι και βλέπω άλλον κόσμο λέω τι θέλουν αυτοί στον παππού μου, μόνο εγώ θα προσκυνήσω».

Μανώλης Κονταρός

Ανήμερα της γιορτής του είχε ένα σοβαρό τροχαίο. Οι γιατροί του είπαν ότι δεν θα μπορέσει να ξαναπερπατήσει, ο τραγουδιστής έχοντας δύναμη και πίστη στον θεό τα κατάφερε. 'Ένα χρόνο μετά το ατύχημα, έχτισε ένα εκκλησάκι στην αυλή του σπιτιού του στην Κρήτη, όπου προσεύχεται για το θαύμα που βίωσε!

Ο τραγουδιστής δήλωσε στο gossip-tv στις αρχές του 2020: «Κάνω περισσότερα πράγματα απ' ό,τι έκανα πριν, που είχα την υγεία μου. Το μοναδικό πράγμα που έχω στερηθεί μετά το ατύχημα είναι ο χορός. Μου άρεσε πάρα πολύ ο κρητικός χορός... Δυστυχώς δεν ξαναχόρεψα από τότε... από το 2010 που έγινε το ατύχημα»

Άντζελα Δημητρίου

«Πιστεύω βαθιά στην Παναγία και στον Χριστό. Με έχουν σώσει πάρα πολλές φορές και θα συνιστούσα σε πολύ κόσμο –ιδιαίτερα στους νέους– να πηγαίνουν να μιλούν σε έναν πνευματικό. Όταν σκοτώθηκε ο αδερφός μου σε τροχαίο και τρεις μήνες μετά πέθανε ο πατέρας μου, έπαθα μεγάλο ψυχολογικό πρόβλημα. Άρχισα να πιστεύω ότι δεν υπάρχει Θεός. Και τότε εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά μου η Παναγία. Μου εμφανίστηκε σαν μια μαυροντυμένη γυναίκα με μαντήλι στο κεφάλι και μου μίλησε», έχει δηλώσει η τραγουδίστρια.

Η ίδια αντιμετώπισε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, όταν ήταν έγκυος στην κόρη της, Όλγα. Σε συνέντευξή της, είπε είδε μπροστά της την Παναγία: «Η κατάσταση της υγείας μου ήταν πολύ κρίσιμη. Φοβόμουν ότι θα χάσω το παιδί μου. Τελικά, παρουσιάστηκε η Παναγία μπροστά μου και το παιδί μου ζει. Επικαλέστηκα τη βοήθειά της. Ξαφνικά εμφανίστηκε μια σκιά μπροστά μου, με άγγιξε στην κοιλιά και μου είπε: "Μη φοβάσαι", κι έφυγε. Την επόμενη μέρα πήγα στο γιατρό και δεν είχα πρόβλημα».


Ειρήνη Μερκούρη

«Είχα έναν πόνο γύρω στις δέκα μέρες και κάτι. Δεν άντεχα άλλο και πήγα στο νοσοκομείο. Με κράτησαν αρχικά δύο μέρες όπου έκανα εξετάσεις, από γαστροσκόπηση μέχρι ό,τι άλλο φανταστείς. Έμενε μία μόνο εξέταση την οποία έκανα και έπρεπε να μπω στο χειρουργείο. Παραδόθηκα εκείνη τη στιγμή στον Χριστό και γι' αυτό είμαι αυτή τη στιγμή εδώ. Πιστεύω ότι η πίστη μου με έσωσε. Θέλω να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους γιατρούς. Με βοήθησαν πάρα πολύ ψυχολογικά. Όσο θα ζω δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό που πέρασα γιατί πραγματικά έφτασα στο τέλος. Ένιωσα ότι φτάνω στο τέλος. Θέλω να πω για τον Άγιο Δαυίδ. Λίγο πριν μπω στο χειρουργείο είχα την εικόνα του. Αφού έκανα το χειρουργείο που κράτησε τρεις ώρες και αφού κοιμάμαι από την κούραση και τη νάρκωση, έρχεται κάποιος στο όνειρό μου που είναι ο Άγιος Δαυίδ και μου λέει 'ξύπνα'. Αυτό θα ακουστεί παράλογο αλλά όμως πάντα γίνονται θαύματα και το πιστεύω».είχε δηλώσει η Ειρήνη Μερκούρη για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε.


Νίκος Αναδιώτης

Ο ηθοποιός που έχει γλιτώσει 3 φορές από τροχαίο ατύχημα έχει πέι: «Θαύμα είναι που ξυπνώ κάθε μέρα. Έτσι αντιμετωπίζω τη ζωή μου. Τα θαύματα στη ζωή μας συμβαίνουν καθημερινά. Εμείς δεν έχουμε τη διάθεση να το πιστέψουμε. Το θαύμα το ζεις με την καρδιά σου, δεν το εξηγείς με το μυαλό. Η θεώρηση της ζωής μου άλλαξε όταν έφτασα ένα βήμα πριν τον θάνατο. Ήταν τρία αυτοκινητιστικά ατυχήματα. Άλλαξα την οδική μου συμπεριφορά. Φοράω τη ζώνη, δεν τρέχω. Άλλαξε ο τρόπος θεώρησης των πραγμάτων και πιστεύω πως πρέπει να αλλάζουμε και όταν συμβαίνει κάτι ευχάριστο στη ζωή μας, γιατί καθοδηγεί τη ζωή μας, τη ματαιότητα»


Σταμάτης Σπανουδάκης

Καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι ήταν ο μουσικοσυνθέτης ο οποίος εξέφρασε δημόσια την ευγνωμοσύνη του για την ίασή του στον Άγιο Σπυρίδωνα.

«Ήταν μία ακριβή εμπειρία, αυτή που έζησα-ζήσαμε, στην συναυλία της Κέρκυρας. Αρχίζω απ' τα δικά μου. Ήμουν τρείς μήνες στο κρεβάτι με πόνους, χάπια, ενέσεις και δύο εγχειρήσεις και κάθε μέρα έλεγα: «Πώς να το αναβάλω, πώς να εκθέσω-απογοητεύσω τόσο κόσμο;». Και μ' ένα «έχει ο Θεός και θα βοηθήσει ο Άγιος», καθισμένο σε αναπηρικό καροτσάκι με πήγαν με την βοήθεια του Γιώργου Βλάχου σπίτι-αεροδρόμιο-αεροπλάνο-Κέρκυρα-ξενοδοχείο, όπου επιτέλους ξάπλωσα. Έρχεται λοιπόν στο ξενοδοχείο ο Σπύρος Νίκας, οστεοπαθητικός, να με δει, σταλμένος από την συμμαθήτρια και αγαπημένη φίλη μου, Μαρία Βούλγαρη. Παρόντες η κόρη του Πολύνα, η φίλη μας Ματούλα (Φυσιοθεραπεύτρια) και η Ντόρη. Με «πείραξε» αρκετή ώρα με τα χέρια του και μου λέει «σήκω». Γέλασα λίγο και μετά από αρκετά «σήκω», πήρα θάρρος, σηκώθηκα και πήγαμε βόλτα χωρίς μπαστούνι στους διαδρόμους του ξενοδοχείου με πόνο μεν, αλλά όρθιος

Θανάσης Ευθυμιάδης

Σε τηλεοπτική συνέντευξή του έχει αναφερθεί στο πώς το Άγιο Όρος και η Παναγία του άλλαξε ολόκληρη τη ζωή με ένα θαύμα εσωτερικό. «Ήμουν κουτσός ψυχικά και έφυγαν οι πατερίτσες. Υπήρχαν κάποιες αλυσίδες ψυχικές που τις κουβαλούσα πολλά χρόνια και πήγα στο Άγιο Όρος και άνοιξαν. Είμαι βαθιά Χριστιανός»

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης έχει μιλήσει και για την περιπέτεια υγείας του πατέρα του την οποία έχει αποδώσει σε θαύμα.

Αγγελος Πυριόχος

Πριν από χρόνια ο Άγγελος Πυριόχος μαζί με το σκηνοθέτη Βασίλη Βλαχοδημητρόπουλο έζησαν το δικό τους θαύμα. Ταξιδεύοντας αεροπορικώς με ένα μονοκινητήριο τύπου Τσέσνα, παρουσιάστηκε βλάβη στον κινητήρα, με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να συντριβεί στην ορεινή Λακωνία.

Τόσο ο γνωστός δημοσιογράφος όσο και ο Βασίλης Βλαχοδημητρόπουλος ένιωσαν ότι ζουν τα τελευταία δευτερόλεπτα της ζωής τους.

«Αν δεν πιστεύω εγώ στα θαύματα που γλίτωσα από του Χάρου τα δόντια, τότε ποιος θα πιστέψει;» έχει δηλώσει ο Άγγελος Πυριόχος.

Άρης Πλασκασοβίτης

Λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του από ατύχημα, όμως με ένα θαύμα κατάφερε να σωθεί. Συνέβη πριν από 13 χρόνια στην Κέρκυρα, την ιδιαίτερη πατρίδα του. Όπως περιγράφει ο ίδιος: «Κατέβαινα μια κατηφόρα (σ.σ. με το ποδήλατο) που κατέληγε σε κεντρικό δρόμο, βγήκα από ένα στενό και με χτύπησε φορτηγό. Με πέταξε στο οδόστρωμα και ήμουν στο τσακ να πάθω εσωτερική αιμορραγία. Ήμουν πολύ τυχερός που γλίτωσα» διηγήθηκε στο People.

Πέγκυ Τρικαλιώτη

Σε ένα πραγματικό θαύμα αποδίδει την εγκυμοσύνη της καθώς οι γιατροί της είχαν προεξοφλήσει ότι δεν μπορούσε να κάνει παιδιά λόγω ενός γυναικολογικού προβλήματος που αντιμετώπιζε. «Κατ' αρχάς έμεινα έγκυος από θαύμα. Επίσης σε μεγάλη ηλικία. Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα, πάντα ήθελα ένα παιδί. Κι ακόμη, είχα μία πορεία μέχρι τότε. Ένιωθα, λοιπόν, μια εσωτερική ηρεμία, ότι με κάποιον τρόπο θα μπορέσω να επανέλθω. Δεν ξέρω πώς θα το βίωνα αν αποκτούσα παιδί στα 25 μου», είχε πει η ηθοποιός στη Real.

Τριαντάφυλλος

«Είχα ένα αυτοκινητικό ατύχημα Σώθηκα από θαύμα» παραδέχτηκε ο τραγουδιστής και συνέχισε: «Και από αεροπλάνο έχω σωθεί. Ταξιδεύαμε στο εξωτερικό για μια συναυλία. Συναντήσαμε ακραία καιρικά φαινόμενα και χάλασε το ραντάρ. Ο πιλότος είδε ξαφνικά ότι μπροστά υπήρχε ένα βουνό. Τελευταία στιγμή κατάφερε να σηκώσει το αεροσκάφος και να αποφύγουμε τη σύγκρουση... Πιστεύω στον Θεό, στον Χριστό και τους Αγίους. Ο Θεός όλα τα κάνει για κάποιο λόγο. Είμαστε εδώ και δίνουμε εξετάσεις για να πάμε μετά στην αληθινή ζωή. Κάθε μέρα κάνω αμαρτίες. Εκκλησία πηγαίνω κάθε Πάσχα. Όμως, ο Θεός δεν είναι μόνο στην εκκλησία. Βρίσκεται μέσα μας, γύρω μας, παντού».

Τάμτα




«Πριν από μερικά χρόνια, Χριστούγεννα, είχα ένα πολύ σοβαρό ατύχημα την ώρα που πήγαινα να τραγουδήσω. Το αμάξι έκανε τρεις τούμπες και καταστράφηκε ολοσχερώς. Όσοι είδαν το ατύχημα ήταν σίγουροι ότι ο οδηγός είχε σκοτωθεί. Με έβγαλαν από το παράθυρο του αυτοκινήτου. Δεν είχα ούτε γρατζουνιά στο σώμα μου. Πήγα στο μαγαζί και τραγούδησα κανονικά» έχει δηλώσει η τραγουδίστρια.

Χάρης Κωστόπουλος

Όταν ήταν 27 χρονών βίωσε το θαύμα του Αγίου Ραφαήλ. Οι γιατροί του ανακοίνωσαν ότι πάσχει από λευχαιμία και ταξίδεψε στο Λονδίνο για εξετάσεις. Η μητέρα του τότε επισκέφθηκε το μοναστήρι του Αγίου Ραφήλ στην Μυτιλήνη και προσευχήθηκε. «Εγώ πίστευα, αλλά δεν ήμουν ποτέ πολύ της θρησκείας. Ένα βράδυ κι ενώ συνέχιζα τη θεραπεία μου, εμφανίστηκε στον ύπνο μου μια μορφή που είχε εκτόπισμα αεροπλάνου, φορούσε ράσα και μου είπε «μη φοβάσαι» και εξαφανίστηκε. Αυτό ήταν μετά οι εξετάσεις μου βγήκαν πεντακάθαρες, κάτι που δεν μπορούσαν να εξηγήσουν οι Άγγλοι και οι Έλληνες γιατροί», είχε πει σε παλιότερη συνέντευξή του ο τραγουδιστής.

Άρης Σερβετάλης

Ο ηθοποιός που έγινε γνωστός στο κοινό μέσα από τη συμμετοχή του στη σειρά του Mega «Είσαι το ταίρι μου» μίλησε πρόσφατα για την πίστη του στο Θεό και βλέπει τα θαύματα με ένα άλλο μάτι. Σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε:


Ήταν μια επιτακτική, εσωτερική ανάγκη αυτή η πίστη;
Η πίστη ως λέξη αυτό σημαίνει: εμπιστεύεσαι κάτι. Κι υπάρχουν άνθρωποι που θυσιάζονται για αυτό που πιστεύουν. Είναι μεγάλο πράγμα η πίστη. Είναι κάτι εμπειρικό, βιωματικό, σου ανταποδίδει πράγματα. Δεν είναι τσίχλα η πίστη. Και η σχέση με τον Θεό είναι σχέση ζωντανή. Ανταποδοτική. Ένα πάρε – δώσε.

Εσένα τι σου έχει δώσει;
Μια ιλιγγιώδη αντίληψη στο να αντιλαμβάνομαι τα πράγματα με έναν άλλον τρόπο. Να αντιλαμβάνομαι αν θέλεις, καλύτερα τον εαυτό μου, τη μαλακία μου, το πώς σκέφτομαι και το πώς πράττω. Είναι σαν να βάζεις ένα λαμπατέρ μέσα στο κρανίο σου και να φωτίζεται όλο το εσωτερικό περιεχόμενο της ύπαρξής σου.

Αφού πιστεύεις στον Θεό, θα πιστεύεις και στα θαύματα…
Μην το πάμε μακριά! Κινούμαι με μηχανάκι και σε έναν οδηγό μηχανής ο θάνατος ανά πάσα στιγμή του γαργαλάει τις τρίχες από το αυτί. Το ότι ζω είναι καθημερινό θαύμα για μένα. Θεωρούμε την ύπαρξή μας δεδομένη. Έχουμε δεδομένο ότι αύριο θα ξημερώσει. Γιατί να ξημερώσει; Γιατί να βγει ο ήλιος; Γιατί να μην γίνει αύριο μια απόλυτη καταστροφή; Γι΄ αυτό σου λέω, είναι θαύμα ότι ζούμε.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved