Κρις Γκαρντνερ : Ο άστεγος που με το πείσμα του  έγινε πολυεκατομμυριούχος (photos & videos)
Showbiz

Κρις Γκαρντνερ : Ο άστεγος που με το πείσμα του  έγινε πολυεκατομμυριούχος (photos & videos)

Κρις Γκαρντνερ: Η αληθινή ιστορία του ανθρώπου πίσω απο την ταινία «Το Κυνήγι Της Ευτυχίας»

Κρις Γκαρντνερ ο άστεγος που κοιμόταν με τον γιο του σε τουαλέτες σε αεροδρόμια και πάρκα ο οποίος έγινε πολυεκατομμυριούχος επενδυτής και η ζωή του έγινε ταινία με τον Γούντι Σμιθ και συμπρωταγωνιστή τον γιο του.

Η ιστορία του μοιάζει με σενάριο ταινίας, όμως είναι από τις φορές που η ίδια η ζωή ξεπερνάει και τον πιο ευφάνταστο σεναριογράφο.

Αυτοί που κυνηγούν το όνειρό τους, που δεν τα παρατούν έστω και αν έχουν πιάσει πάτο θα δουν στην ιστορία του Κρις Γκαρντνερ, ομοιότητες με την δική τους ιστορία.

Η παιδική ηλικία του Γκαρντνερ ήταν δύσκολη, αφού ποτέ δεν γνώρισε τον πατέρα του. Εξέτησε ποινή φυλάκισης για διάφορα αδικήματα.

Τον μεγάλωσε κάτω από μεγάλη φτώχεια η μητέρα του Μπέτυ Τζιμ και ο βίαιος πατριός του που κακομεταχειριζόταν τόσο τον ίδιο όσο και τα αδέρφια του.

Μετά από έναν μεγάλο καυγά επενέβει η πρόνοια και τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο ορφανοτροφείο.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά η μητέρα του κατηγορήθηκε για απόπειρα δολοφονίας του συζύγου της.

Η μητέρα του Κρις Γκαρντνερ ήταν αυτή που τον ενέπνευσε αφού συχνά του έλεγε ότι μπορεί να γίνει ότι θέλει και να κάνει αυτό που θέλει αφού ήταν σίγουρη πως ο γιος της μια μέρα θα γινόταν πλούσιος.

Ο ίδιος δεν σταμάτησε ποτέ να ονειρεύεται και μετά από δύο δεκαετίας δυστυχίας και εξαθλίωσης η ζωή του άρχισε να αλλάζει.

Το 1977 παντρεύτηκε με τη Σέρι Ντάισον. Αποκτά ένα παιδί με την ερωμένη του 4 χρόνια μετά το γάμο του και ενώ ήταν ακόμη παντρεμένος. Αφού χώρισε και από τις δύο, έμεινε στα 27 του χρόνια με τον γιο του τον Κριστοφερ Τζούνιορ χωρίς στέγη.

Είχε πιάσει δουλειά ως πωλητής ιατρικού εξοπλισμού. Ωστόσο επειδή δεν είχε χρήματα για ενοικίαση σπιτιού περνούσε τα βράδια με τον γιο του σε παγκάκια σε πάρκο, σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό ή σε άσυλα εκκλησιών.

Μοναδικός τρόπος για να θρέψει τον γιο του ήταν τα συσσίτια και όσα λεφτά έβγαζε τα έδινε σε παιδικό σταθμό προκειμένου να μπορεί πηγαίνει στην δουλειά του το πρωί.

Η ζωή του άλλαξε σε μια στιγμή. Είδε κάποιον να παρκάρει μια κόκκινη φεράρι και τον ρώτησε τι δουλειά κάνει. Εκείνος του απάντησε Χρηματιστής. Ήταν ο Μπομπ Μπρίτζες και αυτός ήταν η αιτία να δηλώσει συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης χρηματιστών.

Ο Γκαρντνερ διάβαζε εντατικά και τα πρωινά φορούσε το μοναδικό κοστούμι που είχε και παρακολουθούσε την εκπαίδευση χωρίς να έχει δώσει σε κανέναν αφορμή για να υποψιαστεί το προσωπικό καθημερινό του δράμα.

Στις εξετάσεις που ακολούθησαν, πέτυχε το υψηλότερο σκορ και προσλήφθηκε στην εταιρεία.

https://www.instagram.com/p/B97a8LPpCCC

Η καριέρα του γνώρισε γεωμετρική άνοδο και το 1987 άνοιξε την δική του επενδυτική εταιρεία και μια ακόμη χρηματιστηριακή εταιρεία το 2001 την «Gardner Rich & Co». Το κεφάλαιο που επένδυσε ήταν μόλις 10 χιλιάδες δολάρια.

Το 2006 κατάφερε να βρίσκεται ανάμεσα στους πιο επιτυχημένους επενδυτές του κόσμου.

Έχοντας περάσει δύσκολα παιδικά χρόνια που του άφησαν τραύματα βοηθούσε άστεγες οικογένειες και φτωχές οικογένειες να πάρουν μια ανάσα απο την οικονομική τους θηλιά.

Διαβάστε τη συνέχεια στην gallery που ακολουθεί:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved