Οι Έλληνες celebs έφτιαξαν ψωμί και αυτές είναι οι πιο νόστιμες συνταγές!
Showbiz

Οι Έλληνες celebs έφτιαξαν ψωμί και αυτές είναι οι πιο νόστιμες συνταγές!

Οι Έλληνες celebrities τις μέρες της καραντίνας μπήκαν στην κουζίνα τους και έγιναν… οι καλύτεροι μάγειρες!

Οι Έλληνες celebrities μένουν σπίτι και μοιράζονται καθημερινά στο instagram συνταγές και προτάσεις για μαγειρική.

Οι περισσότεροι έχουν αρκετό ελεύθερο χρόνο και έχουν βελτιώσει αυτές τις μέρες

τις μαγειρικές τους επιδώσεις. Η Ελληνική showbiz έχει μαζέψει τα μανίκια και έχει μπει στη κουζίνα και το υλικό που έχει χρησιμοποιήσει περισσότερο είναι το… αλεύρι. Ο Έλληνας χωρίς ψωμί στο τραπέζι δεν μπορεί και πολλοί celebrities έχουν φτιάξει ένα ψωμάκι και μας έχουν δώσει τη συνταγή!

Για το αφράτο ψωμάκι της Υβόννης Μπόσνιακ θα χρειαστούμε τα εξής υλικά:

500gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 κιλά αγάπη

2 κ.γ ζάχαρη

2 κ.γ αλάτι

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

2 κ.σ ελαιόλαδο

300 ml χλιαρό νερό (περίπου , το προσθέτουμε σιγά σιγά όταν ζυμώνουμε, δεν πρέπει να κολλάει αλλά να είναι δροσερή η ζύμη μας )

Εκτέλεση συνταγής:

Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ ,προσθέτουμε στο τέλος το νερό σιγά σιγά και ζυμώνουμε (5-7λεπτά ) με το χεράκι μέχρι να έχουμε μια όμορφη, ελαστική και δροσερή ζύμη χωρίς να κολλάει! Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα σε ένα μπολ και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 25´ περιμένοντας να φουσκώσει!
Τοποθετούμε στο φούρνο τέρμα κάτω ένα μεγάλο ταψί και τον ανάβουμε στη πιο ζέστη θερμοκρασία που έχει ο καθένας ( Σε εμένα είναι 275 βαθμούς ). Σε ένα άλλο ταψί βάζουμε τη λαδόκολλα! Βγάζουμε τη ζύμη και τη κόβουμε με ένα μαχαίρι σε κομμάτια περίπου 80gr. ( Εγώ το κάνω με το μάτι αλλά αν θέλεις να βγούνε ομοιόμορφα μπορείς να τα ζυγίσεις)

Και αρχίζουμε να σχηματίζουμε τα ψωμάκια μας ή και ολόκληρο ψωμί αν θέλουμε! Τα βάζουμε στο ταψί με τη λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε πάλι με μια πετσέτα για περίπου 20 λεπτά! Όλο το μυστικό της συνταγής είναι αφού βάλουμε το ταψί με τα ψωμάκια στο φούρνο, να ρίξουμε αμέσως στο ταψί που ήδη έχουμε βάλλει στον πάτο μισό ποτήρι νερό (μη τρομάξετε με το θόρυβο) κλείνουμε το φούρνο γρήγορα και κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά, βλέποντας και το χρώμα τους!

Να επισημάνουμε ότι τη συνταγή της Υβόνης πολλοί διάσημοι την έφτιαξαν!

Θέλεις να φτιάξεις ψωμί σκέτο ή με φέτα; Δοκίμασε τη συνταγή της Δέσποινας Βανδή!

Πάμε να δούμε τα υλικά:

- 1 φλ.χλιαρο νερό
- 2 φακ.ξηρη μαγια
- 1κ.σ ζαχαρη γενναιόδωρη
- 1κ.σ κοφτη αλάτι
- 3 φλ.αλευρι για όλες τις χρήσεις
Για τη γέμιση:
-Ελαιόλαδο
-Φέτα
- Θυμάρι
#μένουμεσπίτι #foodstagram #bread #homemade #stayhome #staysafe

Όσο για την εκτέλεση, δες την στο παρακάτω βίντεο!

Tη συνταγή της Δέσποινας πολλοί την τίμησαν. Μάλιστα και η Ελένη Μενεγάκη είπε στην εκπομπή της τα καλύτερα για τις συνταγές της τραγουδίστριας και τόνισε πόσο χρυσοχέρα είναι!

Την « ψωμούμπα σπέσιαλ» του Σάββα Πούμπουρα τη φτιάξατε;

«Απίστευτη, αφράτη, ΤΡΑΓΑΝΗ, βουτυράτη ψωμούμπα γρήγορη και εύκολη!

Συνταγή που μου έστειλε η φίλη @danailama και κέντησα ανελέητα 😏🤟🏾✨

512 gr αλεύρι

1 φακ. Μαγιά

2 κουτ. Ζάχαρη

2 κουτ. Αλάτι

400 ml νερό (300 κρύο + 100 βραστό)

Ξεκούραση 1 ώρα καπου όμορφα και γλυκά

Και καπάκι ένα τεταρτάκι στα σκεύη. Τα δείχνω όλα στο βίντεο αλάνια μου ✨✨😏 220° για 15 min και στη συνέχεια 190° για 17 min

Good luck»

Η δε Κατερίνα Χαλίκια που τη γνωρίσαμε μέσα από το Survivor μας έδειξε ένα ψωμάκι πεντανόστιμο και υγιεινό. Για το ψωμάκι της θα χρειαστείτε: Αλεύρι λευκό και ολικής άλεσης, μαγιά, ελαιόλαδο,ρίγανη,βρώμη!

Το ψωμάκι λατρεύει και η Φαίη Σκορδά αλλά δεν τα καταφέρνει τόσο καλά... και μας έδειξε πώς ο μπαμπάς της είναι καλύτερος chef aαπό εκείνη!

Η δε Μαριέττα Χρουσαλά έκανε την κλασσική συνταγή για ψωμί και προτίμησε να το βάλει στη λαδόκολλα ώστε να αποφύγει το λάδι στο ταψί της.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved