Γιάννης Καπετάνιος: «Μου έκανε επίσκεψη το πνεύμα του πεθαμένου μου αδερφού» (Photos)
Showbiz

Γιάννης Καπετάνιος: «Μου έκανε επίσκεψη το πνεύμα του πεθαμένου μου αδερφού» (Photos)

Γιάννης Καπετάνιος: «Είχα δυο μέρες να βάλω μπουκιά στο στόμα μου και άλλες φορές ξεγελούσα την πείνα μου με σύκα και νερό»!

Ο Γιάννης Καπετάνιος μιλά σε συνέντευξή του για την καραντίνα που ζούμε εξαιτίας του κορονοϊού και εξηγεί πως εκείνος την έχει ξαναζήσει επειδή ήταν άνεργος και δεν είχε λεφτά να βγει απο το σπίτι.
Παράλληλα μιλάει και για την μεταφυσική συνάντηση που είχε με τον πεθαμένο αδελφό του



Πώς καταφέρνει ένας δραστήριος άνθρωπος όπως εσύ να μένει στο σπίτι, λόγω των αναγκαίων περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό;
Εμείς το κάναμε να μας συμβαίνει, εμείς φταίμε γι αυτό, όλοι.

Τι εννοείς; Φταίμε για τον ερχομό του ιού;
Ήρθε ένα μικρόβιο και από διάφορους ανόητους άρχισε να περιπλανάται πάνω από τα κεφάλια μας. Μια ευχή που είχε γράψει ο σεβασμιώτατος Εδέσσης Ιωήλ είναι ότι: «Η εξάπλωση αυτού θα γίνει από ανόητους ανθρώπους».
Ο Παντοδύναμος θεός να προστατέψει όλη την οικουμένη. Δεν πρέπει να προσευχόμαστε μόνο για τον εαυτό μας, αλλά και για το διπλανό μας... προ πάντων για τον διπλανό μας, για να σωθούμε.

Πώς περνάς το χρόνο σου μέσα στο σπίτι;
Τι να κάνεις μέσα στο σπίτι; Κάποια στιγμή εξαντλούνται όλα... θα δεις τηλεόραση, θα διαβάσεις, θα μαγειρέψεις, θα ξεσκονίσεις, θα σφουγγαρίσεις...
Όλες οι γωνίες που ήταν άγνωστες για μένα, λόγω των πολλαπλών ασχολιών μου...
θα σου πω ότι βρήκα γωνίες μέσα στο σπίτι μου που δεν πρέπει να τις είχα πειράξει ποτέ με σφουγγάρι και ξεσκονόπανο, πρέπει να είναι 2 δεκαετιών, από το 2002, που έχει χτιστεί 10 σπίτι... (Γέλια)
Είχα γωνίες στο σπίτι που δεν πέρναγα ποτέ, δεν πέρναγε το σφουγγαρόπανο, η σκούπα, δεν τους έδινα πολλή σημασία. Τώρα ήρθε η ώρα τους... ήρθε η ώρα της λεηχομέρειας. Όχι μόνο για ξεσκόνισμα, αλλά και για τous εαυτούς μας, της βαθιάς περισυλλογής.

Θα μας κάνει καλύτερους στο τέλος όλο αυτό που περνάμε;
θα μας κάνει καλύτερους, σίγουρα θα βγούμε άλλοι από αυτή την περιπέτεια.

Πώς έχεις σκεφτεί ότι θα συμβεί αυτό;
Θα βγούμε τελείως διαφορετικοί, θα δούμε αλλιώς τον εαυτό μας και μετά τους υπόλοιπους, αυτό μπορώ να το πω με ακρίβεια. Έπειτα από 1-2 μήνες, όσο θα κάνει να τελειώσει όλο αυτό, ελπίζουμε όσο πιο γρήγορα.
Ο καθένας κάνει ανάλυση του εαυτου του, του διπλανού του, Ακούω από την τηλεόραση ότι έχει αυξηθεί η ενδοοικογενειακή βία, πως να μη γίνει αυτό; Αφού τις περισσότερες φορές δεν έβλεπε ο ένας τον άλλον. Ο ένας έφευγε για δουλειά και ο άλλος ερχόταν συναντιόμασταν μόνο στην πόρτα κι αν...
Με διαφορετικά ωράρια ο καθένας, δεν υπήρχε συνάντηση, οπότε, τώρα που βρεθήκάμε όλοι μαζί, θα λύσουμε όλα μας τα προβλήματα, είτε καλώς είτε κακώς... Γιατί υπάρχουν πολλά προβλήματα μεταξύ μας.

Εδώ κι ένα μήνα η μέρα είναι... συνεχόμενη!
Οπως το λες, μια συνεχόμενη μέρα! Έχει μπει ένα πρόγραμμα για όλους μας, άλλος γράφει, άλλος διαβάζει, εγώ τα κάνω όλα, γίνομαι και... νοικοκυρά. Πάντα όλα τα έκανα, δεν άφηνα κάτι, μόνο τις γωνίες που σου είπα...

Τώρα μπορώ να διαβάσω περισσότερο, αυτό μου άρεσε πάντα και το έκανα, κυρίως τα πρώτα 7 χρόνια που ασχολήθηκα με το θέατρο. Διάβαζα σχεδόν τα πάντα και τώρα ανακαλύπτω πράγματα που μου λείπανε και δεν θα μπορούσα να τα διαβάσω αν ήμουν στο τρέξιμο.

Τώρα βλέπω τηλεόραση, που δεν έχει τίποτα, νεκρή ζώνη, μόνο ειδήσεις, από το πρωί μέχρι το βράδυ, για τον κορονοϊό. Όλοι βγαίνουν και κάνουν επιστημονικές αναλύσεις, σενάρια, όμως κανένας δεν βρέθηκε να πει για τη δύναμη του θεού, να κάνει ομολογία πίστεως, ενώ τα κανάλια βομβαρδίζουν συνέχεια. Εγώ, ακόμα και διακοπές που πάω, την τρίτη εβδομάδα βαριέμαι, θέλω να γυρίσω πίσω, στην πολύβουη ζωή μου.

Σου έχει συμβεί στο παρελθόν να χρειαστεί να παραμείνεις, για κάποιο λόγο, τόσο πολύ καιρό μέσα στο σπίτι σου;
Ναι επειτα από λήξη θεατρικής σεζόν πρόωρα. Το είχα ξαναπεράσει αυτό. Τότε είχα φτιάξει το σπίτι, τις βιβλιοθήκες, την αποθήκη μου, είχα ταξινομήσει \° τα θεατρικά μου τα συγγράματά μου. Αυτό που περνάω τώρα το έχω ξαναπεράσει σχεδόν 10 χρόνια πριν.

Πόσο καιρό έμεινες τότε μέσα στο σπίτι και για ποιο λόγο;
Είχα μείνει μέσα στο σπίτι, τότε, δύο μήνες. Έβγαινα ελάχιστα, ζούσα την ανάλογη κατάσταση που ζούμε όλοι τώρα. Πού να πήγαινα, δεν είχα να κάνω κάτι ξεχωριστό, μόνο καμιά παράσταση πήγαινα να δω.
Η έλλειψη χρημάτων και διάθεσης μ’ έκανε τότε να μη βγαίνω από το σπίτι. Άμα δεν έχεις λεφτά, που θα πας; Κάθεσαι μέσα. Μου έχει συμβεί πολλές φορές να μένω στο σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω του ότι δεν είχα χρήματα.
Εχω προ-εκπαιδευτεί σε αυτό που συμβαίνει τώρα, στην κλεισούρα, στην αφραγκία, στην αφαγία...Έχω κάνει, καλή εκπαίδευση. Έτσι είναι η φύση της δουλειάς μας. Ο ηθοποιός από τα πρώτα χρόνια του εκπαιδεύεται καταδρομέας να αντέχει σε οποιεσδήποτε συνθήκες

‘Εχεις εκπαιδευτεί στην... πείνα;
Ναι, αφού υπήρχαν εβδομάδες τότε που ήμουν στο θέατρο Τέχνης, όπου δεν είχα ούτε ψωμί ν’ αγορασω, κι έτρωγα σύκα που είχα φέρει από το χωριό, μαζί με νερό, έτσι φούσκωνα και... εντάξει, ξεχνούσα την πείνα μου. Θυμάμαι μια φορά... πεινούσα πολύ, ήμουν στο θέατρο Τέχνης κι έτρωγε ο

Διαβάστε τη συνέχεια στην gallery που ακολουθεί:

Είχες δύο μέρες να βάλεις μπουκιά στο στόμα σου;
Ακριβώς. Μάλιστα, τότε που ήμουν στη Φρυνίχου, με είχε συμπαθήσει ο κυρ-Θανάσης, ο οποίος έφτιαχνε κρέμες και ρυζόγαλα και μου κρατούσε από τα καζάνια τα υπολείμματα, τα οποία έβαζε σε μπολάκια, για να περάσω να τα πάρω και να τα φάω. Ήμουν μόνος μου και τότε δουλεύαμε από τις 10 το πρωί στο θέατρο Τέχνης, μετά πήγαινα στη σχολή κι έπειτα γύριζα πάλι στη Φρυνίχου, όπου φεύγαμε το βράδυ, πού να προλάβω να φάω, μήπως και είχα τι, να φάω;
Ευτυχώς, μου είχε σε μπολάκια ο άνθρωπος αυτός ό,τι περίσσευε από τις κρέμες και τα ρυζόγαλα κι έτρωγα κάτι...
Ήταν ένας μεγάλος άνθρωπος, το μαγαζί έχει κλείσει τώρα... δεν ξέρω αν ζει...

Πώς βγήκες αλώβητος ψυχικά από μια τέτοια διαδικασία;
Τώρα ακούω ότι έγιναν 7.000 να τηλεφωνήματα για ψυχολογική υποστήριξη. Εμένα ψυχολογική υποστήριξη είναι η προσευχή μου. Κάθε βράδυ, κλείνομαι,απομονώνομαι στο δωμάτιό μου και προσεύχομαι, διαβάζω τους Χαιρετισμούς της Παναγίας και διάφορες άλλες προσευχές.
Έρχεται και ο το Ζιζού μαζί μου, το σκυλάκι της συντρόφου μου. Κάθεται κι εκείνος δίπλα μου, με περιμένει και προσεύχεται κι αυτός.
Πριν από λίγες μέρες ο σκύλος είδε κάτι που εγώ δεν μπόρεσα να το δω.

Τι ήταν αυτό;
Όλες αυτές τις μέρες που κάνουμε προσευχές κάποια στιγμή σηκώθηκε, κοίταξε στη γωνία που έχουμε το εικονοστάσι, είχε τεντώσει το κορμί και τ’ αυτιά του, κοιτούσε τη γωνία ψηλά αρκετή ώρα...
Γρύλισε δύο φορές, που σημαίνει ότι είδε κάτι που εγώ δεν μπορούσα, αλλά ήταν κάτι καλό, γιατί αν ήταν κακό, θα γάβγιζε. Δεν ξέρω τι είδε... εδώ περνάνε ψυχές δίπλα μας. Εγώ πιστεύω πολύ σ’ αυτά.

Έχεις αισθανθεί να περνάει ψυχή από δίπλα σου;
Βέβαια, πώς δεν το έχω νιώσει, όταν πέθανε ο αδελφός μου, τον περασμένο Οκτώβριο. Ήρθε και μου έκανε επίσκεψη, οι ψυχές περνάνε από παντού, το νιώθει...
Εγώ ένιωσα ότι ήταν εδώ ο αδελφός μου ο Θανάσης, ήρθε... αυτό ένιωσα. Μ’ εκείνον είχα ζήσει όλη μου τη ζωή, είχα πάει παντού μαζί του, στα καράβια, στην Αμερική. Ζούσαμε οι δυο μας, 12 χρόνια μαζί, στην Καλλιθέα.

Επαναπροσδιόρισες τη ζωή σου, μετά τη σημαντική απώλεια που βιώνεις;
Όποιος «φεύγει» δεν έρχεται πίσω, αλλά όταν έχεις ζήσει μ’ έναν άνθρωπο τόσα πράγματα, σου έχει δώσει τόσα, η απώλεια δεν ξεπερνιέται ποτέ.
Ακόμα, δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι «έφυγε» ο Θανάσης, γιατί τα τελευταία 3 χρόνια ήταν στη Χίο..., Δεν το έχω πιστέψει, γιατί ούτε στην κηδεία του πήγα, μόνο στο μνημόσυνο, έτσι, νομίζω ότι ακόμα ζει.

Γιατί δεν πήγες στην κηδεία του αδελφού σου;
Δεν πήγα στην κηδεία του αδελφού μου, γιατί παίζαμε στην Κρήτη, είχαμε περιοδεία με την παράσταση. Δεν μπορούσα να πάω...

Οικονομικά πώς είσαι;
Πώς να είμαι; Περιμένω να κάνει τον κύκλο του όλο αυτό και να μπούμε στους ρυθμούς μας, στις πρόβες και τις παραστάσεις μας.
Είμαι στον ΟΑΕΔ και πήρα 43 ευρώ για δώρο Πάσχα! θέλω να πω ότι πρέπει να είμαστε μακριά από ψευδοπροφήτες κι εξυηνάκηδες, που τώρα βρήκαν «εύφορη γη». Αναρωτιέμαι τι κάνουν τώρα οι τζογαδόροι, που έκλεισαν τα καζίνο, τα πρακτορεία για τυχερά παιχνίδια... Πού έχουν πάει όλοι αυτοί; (Γέλια.)

Πηγή: Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved