Η Ελένη Πετρουλάκη αποκαλύπτει τους τρόπους για να μένουμε σωματικά και ψυχικά υγιείς στην καραντίνα
Showbiz

Η Ελένη Πετρουλάκη αποκαλύπτει τους τρόπους για να μένουμε σωματικά και ψυχικά υγιείς στην καραντίνα

«Η άσκηση είναι το φάρμακο και στην κατάθλιψη» δηλώνει η Ελένη Πετρουλάκη η οποία δίνει πολύτιμες συμβουλές για τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε εν μέσω καραντίνας λόγω του κορονοϊού

Τα οφέλη της γυμναστικής στην υγεία και την ψυχο­λογία σου είναι γνωστά. Τo Fitlab της Ελένης Πετρουλάκη άνοιξε μια επίσημη κοινότητα στο Viber, όπου η διάσημη fitness instructor προσφέρει καθημερινά δωρεάν ασκήσεις που όλοι μας μπορούμε να κάνουμε από το σπίτι μας.

Επίσης, ανε­βάζει συμβουλές για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, κάτι που όλοι μας έχουμε ανάγκη. Μά­λιστα, αναφορά στην πρωτοβουλία της αυτή κάνουν και ιστοσελίδες του εξωτερι­κού (ιταλικές και βρετανικές).

Ειδικά αυτή την περίοδο, που όλοι μας μένουμε σπίτι.

Λίγα λεπτά γυμναστικής κάθε μέρα είναι αρκετά για να είσαι υγιής», δηλώνει η Ελένη Πετρουλάκη στο ΛΟΙΠΟΝ και εξηγεί γιατί η άσκηση είναι σημαντι­κή: «Οι άνθρωποι πρέπει να είμα­στε δυνατοί ψυχικά και σωματικά καθώς ένας που κάθεται πολλές ώρες οι επιπτώσεις που έχει δεν είναι μόνο στο να πάρει κιλά αλλά και να αποκτήσει μυοσκελετικά προ­βλήματα: Πόνους στη μέση, στον αυχένα και άλλα. Η άσκηση είναι θε­ραπεία».

Η άσκηση είναι φάρμακο για την κατάθλιψη

«Είμαι σε θέση, μέσα από την εμπειρία που έχω αποκτήσει και από τα παραδείγματα που έχω, να πω με βεβαιότη­τα πως η άσκηση είναι το φάρμακο στην κατάθλιψη. Γι' αυτό δεν χρειάζεται να κα­ταφεύγουμε σε αντικαταθλιπτικά. Γιατί με την άσκηση εκκρίνονται ενδορφίνες κι έτσι ρυθ­μίζεται η σεροτονίνη, η ορμόνη της ευεξίας. Είναι λοιπόν ευκαιρία τώρα να αφιερώσουμε χρόνο στον εαυτό μας και στη φροντίδα του σώματός μας.

Ακόμα και το ανεβοκατέβουμε μια σκάλα είναι μια μορφή άσκησης.

Πρέπει να κινηθούμε όχι για να καταναλώσουμε θερμίδες αλλά και για να μην έχουμε προβλή­ματα με το σώμα μας», τονίζει η Ελένη Πετρουλάκη, ενώ στη συνέχεια εξηγεί γιατί το περπά­τημα είναι η πιο σημαντική άσκηση που μπορούμε να κάνουμε:

Κύρια άσκηση το περπάτημα «Ως κύρια άσκηση είναι το περπάτημα και είμαι σε θέση να το ανα­κοινώσω επίσημα, καθώς για μένα δεν υπάρχει καλύτερη μορφή άσκησης.

Τώρα ειδικά, με την καραντίνα, μπορεί­τε να περπατάτε όσο μπορείτε. Αν με ρωτή­σουν ποιο είναι το καλύ­τερο όργανο για το σπίτι, ο διάδρομος», δηλώνει και φυσικά αναφέρεται και στη σωστή διατροφή που πρέπει να ακο­λουθούμε.

Ισορροπημένη διατροφή

«Να κάνουμε διατροφή ισορροπημένη και να μην καταφεύγουμε σε δίαιτες πείνας ούτε σε υπερφαγία. Να καταναλώνουμε μικρά γεύματα ανά 3-4 ώρες και να πίνουμε πολύ νερό. Προτιμήστε τις σαλάτες με πολλά λαχανικά, να πί­νετε πορτοκαλάδες, καθώς χρεια­ζόμαστε -ειδικά τώρα- τη βιταμίνη C, και να τρώτε πολλές σούπες», τονίζει.

Δείτε τι τρώει η ίδια στην παρακάτω gallery:

Όσο για το πώς νιώθει τις ημέρες της καραντίνας;

«Όλα είναι στο μυαλό μας... Το μυαλό είναι το μεγαλύτερο παράθυρο στον κόσμο και η πιο μικρή φυλακή σε όλο τον πλανήτη... Είμαστε σπίτι... Για αρκετό χρονικό διάστημα και noios ξέρει για ποσό ακόμα... Mας περιορίζει ο περιβάλλων χώρος. Ξέρουμε όμως ότι για κάποιο χρονικό διάστημα θα είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε μέσα. Αλλά αυτό έχει ημερομηνία λήξης. As είμαστε αισιόδο­ξοι. Η σωματική ελευθερία παλεύεται, η πνευματική όμως όχι... Οι σκέψεις του ανθρώπου γίνονται καράβια για μακρινά ταξίδια στο ανοιχτό πέλαγος, ενώ μπορεί να βρισκόμαστε κλεισμένοι σε τέσσερις τοίχους. Δεν έχει σημασία ο χώρος.

Σημασία έχει πού βρίσκεται το μυαλό σου. Να μην έχεις δεσμά που σε κρατούν δεμένο, αλλά φτερά που σε στέλνουν όπου επιθυμείς... Εξάλλου, τι είναι ελευθερία τελικά; Να μπορείς να πας εκεί που αγαπάς. Εμένα τι μου έχει λείψει; Οι άνθρωποι που αγαπώ. Οι γονείς μου... Οι φίλοι μου... Αυτό. Τίποτε άλλο...».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved