Διπλό φονικό στην Κρήτη: Νεκροί γνωστός μαντιναδολόγος και ο «Κίτρος» - Η «προφητική» μαντινάδα
Showbiz

Διπλό φονικό στην Κρήτη: Νεκροί γνωστός μαντιναδολόγος και ο «Κίτρος» - Η «προφητική» μαντινάδα

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Κρήτη, έπειτα από έντονη λογομαχία, με αποτέλεσμα η τοπική κοινωνία να είναι σε αναβρασμό και οι Αρχές να φοβούνται το ξέσπασμα βεντέτας.

Μια διαφωνία για τα κτήματα οδήγησε στο διπλό φονικό του Σαββάτου στα Ανώγεια.
Όλα ξεκίνησαν από ένα καυγά ανάμεσα στον Γιώργο Ξυλούρη ή "Κύτρος" (30 ετών) και το γιο του Λευτέρη Καλομοίρη (62 ετών), για κτηματικές διαφορές, τα μητάτα που διατηρούν οι δύο οικογένειες. Οι δύο νέοι άνδρες, οι οικογένειες των οποίων είχαν συγγενικούς και φιλικούς δεσμούς, φαίνεται να πιάστηκαν στα χέρια. Προς στιγμήν, ο καυγάς έληξε αλλά μετά από λίγη ώρα ο Γιώργος Ξυλούρης επέστρεψε οπλισμένος. Σύμφωνα με το neakriti, ο Λευτέρης Καλομοίρης μπήκε στη μέση για να προστατέψει το γιο του και οι σφαίρες του Γιώργου Ξυλούρη τον βρήκαν στο στήθος, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός.

Ο γιος του Καλομοίρη στη συνέχεια σήκωσε όπλο και πυροβόλησε τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη. Ο Ξυλούρης μετά από λίγο έπεσε νεκρός με 7 τραύματα στο στήθος. Ο νεαρός Καλομοίρης διέφυγε από το σημείο και αναζητείται από τις Αρχές, ενώ θεωρείται ότι είναι θέμα χρόνου να παραδοθεί. Τραυματίας είναι ένας 30χρονος από τα Ανώγεια που περνούσε από το σημείο. Ήταν τυχερός ωστόσο μέσα στην ατυχία του, καθώς φέρει μονάχα ελαφρύ τραύμα στο πόδι και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Nα επισημάνουμε ότι ο Λευτέρης Καλομοίρης, ο 62χρονος πατέρας πέντε παιδιών που έπεσε νεκρός στα Ανώγεια το απόγευμα του Σαββάτου, ήταν ιδιαίτερα γνωστός για την ενασχόληση του με τη λαϊκή παράδοση και τα κοινά.

Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε μια δισκογραφική δουλειά στην οποία ο Λευτέρης Καλομοίρης είχε γράψει μαντινάδες.

Λέει λοιπόν σε μία από αυτές: "Αν έχει δεύτερη ζωή ο θάνατος χαλάλι, αφού θα ξαναγεννηθώ να σ΄αγαπήσω πάλι".

Οι μαντινάδες του Λευτέρη Καλομοίρη στα "Διακριτικά"

Πριν δύο χρόνια ο Λευτέρης Καλομοίρης είχε φιλοξενηθεί στην εκπομπή "Διακριτικά" της Κρήτη TV. Συμμετείχε σε ένα αφιέρωμα στον λυράρη και ερμηνευτή Γιώργο Καλομοίρη και τότε οι μαντινάδες που είχε πει ήταν οι εξής δύο:

"Να γκρεμιστούνε τα βουνά, σόπατο να γενούνε

Όσο μπορούνε πιο μακριά τα μάτια να θωρούνε"

"Με την αγάπη εμάλωσα και ποιος θα μας εσάσει

Που να κατέχει από σασμούς, να μην τα σοχαλάσει"

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved